UPDATE: Απλήρωτος ηχολήπτης έκλεισε τον ήχο στη συναυλία του Μαχαιρίτσα

UPDATE: Απλήρωτος ηχολήπτης έκλεισε τον ήχο στη συναυλία του Μαχαιρίτσα Facebook Twitter
19

UPDATE. H εταρία που εκπροσωπεί τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Αναφορικά με το reportage του τηλεοπτικού σταθμού STAR για τη συναυλία του καλλιτεχνικού σχήματος των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα-Δημήτρη Σταρόβα-Δήμητρα Παπίου, στο Μαρκόπουλο Αττικής, στο θέατρο «ΣΑΡΑ» την Κυριακή 16-6-2013, η εταιρεία «ΜΕΤΡΌ Μουσικές Παραγωγές Διοργανώσεις» που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τους καλλιτέχνες, διευκρινίζει ότι : η διακοπή ήχου στην συγκεκριμένη συναυλία, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπαιτιότητα της διοργανώτριας εταιρείας «Σ.Ε.Κ. θεματικά πάρκα ΜΙΚΕ» (η οποία είχε αναλάβει εξ' ολοκλήρου την οικονομική κάλυψη της διοργάνωσης και των ηχοφωτιστικών εγκαταστάσεων για το συγκεκριμένο χώρο) και στη μεταξύ της οικονομική συμφωνία με την εταιρεία ήχου.

Ως εκ τούτου, για τη προσωρινή διακοπή του ήχου (η οποία έγινε με πρωτοβουλία της εταιρείας ήχου και του τεχνικού προσωπικού της προκειμένου να πιέσει για την οικονομική της εξόφληση), ουδεμία σχέση έχει ο ηχολήπτης του σχήματος όπως ψευδώς αναφέρθηκε, και ο οποίος διατηρεί άριστη επαγγελματική σχέση με τον κύριο Λ.Μαχαιρίτσα και την εταιρεία παραγωγής του «ΜΕΤΡΌ Μουσικές Παραγωγές Διοργανώσεις».

Η στιχομυθία που προβάλλεται στο reportage του τηλεοπτικού σταθμού STAR γίνεται μεταξύ του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και εκπροσώπου της εταιρείας παροχής ήχου ( και όχι με τον ηχολήπτη όπως αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων), όπου ο πρώτος προσφέρεται να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις της εταιρείας για να ολοκληρωθεί η παράσταση. Η συναυλία ολοκληρώθηκε μετά από την προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Μαρκοπούλου.

Οι αμοιβές όλων των συντελεστών της καλοκαιρινής περιοδείας καλύπτονται κανονικά και στην ώρα τους".

Προηγούμενη ανάρτηση:

Στη μέση της συναυλίας που έδινε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο Μαρκόπουλο, απλήρωτος ηχολήπτης έκλεισε τον ήχο για να διαμαρτυρηθεί, προκαλώντας την αντίδραση του τραγουδοποιού. Ο Μαχαιρίτσας έκανε διάλογο με τον ηχολήπτη, λέγοντάς του ότι θα κόψει χρήματα από τη δική του αμοιβή για να πληρωθεί. Αρκετή ώρα αργότερα, η συναυλία συνεχίστηκε κανονικά

Ελλάδα
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
"Αν δεν πληρωθείς μην ξανάρθεις"....τι εύκολα που το λέει ο φίλτατος Μαχαιρίτσας! Λες και στην Ελλάδα υπάρχουν 10.000 άλλες εταιρίες εκδηλώσεων στις οποίες αυτή τη χρονική περίοδο μπορεί να βρει δουλειά ο ηχολήπτης!Κρίμα και ήταν από τους τραγουδιστές που είχα σε εκτίμηση όχι μόνο για την μουσική αλλά και για τον χαρακτήρα τους!απογοητεύτηκα :(
Φαντάζομαι, δεν θεωρείς το ίδιο σοβαρό το να μένεις απλήρωτος με το να μένεις αδιασκέδαστος...Όταν μπλέκει κανείς με Ελληνάρες, έτσι πρέπει να συμπεριφερθεί για να βγάλει άκρη. Δεν είναι Σουηδία εδώ.
Είναι η ίδια λογική με τη ΔΕΗ που κατεβάζει διακόπτες, με τους οδοκαθαριστές που δε μαζεύουν σκουπίδια κλπ. Επειδή έτυχε και έχεις καποια δυναμη στα χέρια σου δε σημαίνει ότι πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις προς όφελος δικό σου και βλάβη των υπολοίπων. Είσαι ακριβώς ίδιος με αυτούς που κατηγορείς.Λεγεται και σεβασμός στο συνάνθρωπο, αλλά όπως φαίνεται έχει εξαφανιστεί προ πολλού.
Δεν είναι έτσι. Το έχω πρόβλημα εγώ θα αποκτήσετε όλοι, θα ίσχυε αν με κάποιο τρόπο φρόντιζε να μην πληρώνονται και όλοι οι υπόλοιποι από τις δουλειές τους σαν εκδίκηση. Δε γίνεται, αλλά θέλω να πω ότι δεν είναι λάθος το να μη δουλεύεις δωρεάν. Μάλιστα στο συγκεκριμένο κλάδο ειδικά στην Ελλάδα γίνονται τρελές υποχωρήσεις. Στο εξωτερικό παίρνουν μέχρι και τα τριπλά λεφτά, για συμφωνημένες ώρες και μετά πληρώνονται υπερωρίες, πληρωμή πάντα επί τόπου και όταν το συνεργείο έχει διάλλειμα για φαγητό πχ δε σηκώνονται να κάνουν το παραμικρό για κανέναν. Εδώ δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω και έχω δουλέψει ουκ ολίγες φορές μέχρι τις 3 τη νύχτα χωρίς να μου φέρουν ούτε ένα ποτήρι νερό και να μη μπορώ να αφήσω το πόστο μου επειδή τρέχει η εκδήλωση. Νοοτροπία "Ελληνάρα" λοιπόν έχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση ορισμένοι διοργανωτές, όχι ο ηχολήπτης. Και αμφισβητώ και το κατά πόσο δόκιμος είναι και ο όρος γιατί η λαμογιά δεν έχει εθνικότητα.Πες μου ειλικρινά αν δούλευες σε μια δουλειά και σου έλεγαν "ξέρεις, τελικά δε θα πληρωθείς φράγκο", τι θα έλεγες; "Κρίμα αλλά ας καθήσω να ολοκληρωθεί η δουλειά και φεύγω μετά, μην την αφήσω στη μέση και δημιουργήσω πρόβλημα"; Σοβαρά τώρα...
Να το θέσω απλά, η διαμάχη αυτή ειναι μεταξύ ενός (κακού) εργοδότη και ενός εργαζομένου. Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία ευθύνη και δεν υπάρχει κανείς λόγος να αναμιχθούν. Ο ηχολήπτης όμως, εκμεταλλευόμενος την προνομιακή του θέση, δια της βίας τους αναμιγνύει και μάλιστα δημιουργώντας τους υλική ζημία, με εμφανή σκοπό να εκβιάσει το δίκιο του. Έτσι όμως, χάνει το όποιο ηθικό πλεονέκτημα και επιπλέον δημιουργεί μια κατάσταση όπου ακομα κι αν αυτός δικαιωθεί, θα υπάρχει αριθμός τρίτων προσώπων που θα έχουν υποστεί βλάβη. Και ο Μαχαιρίτσας είναι το λιγότερο, η νοοτροπία είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα, όπως με τα σκουπίδια ή το ρεύμα που ανεφερα παραπάνω.
Όχι. Αν συμφωνήσουμε να με πληρώσεις κι εγώ να σου δουλέψω κι εσύ δε με πληρώσεις, έχω δικαίωμα να μη σου δουλέψω γιατί εσύ δεν τήρησες τη συμφωνία. Σε καμία περίπτωση δε γίνομαι ίδιος με σένα τότε. Σεβασμός στο συνάνθρωπο είναι να δείξεις κατανόηση για τον άλλο που κουβαλάει για το μεροκάματο και τον κορόιδεψαν. Αυτό δηλαδή που κάνουν όλοι εδώ μέσα εκτός από σένα. Στη συγκεκριμένη ιστορία σεβασμό στο συνάνθρωπο έδειξε ο ίδιος ο ηχολήπτης που παρά τη διαμαρτυρία του έκατσε και δούλεψε δωρεάν για να μη χαλάσει τη διασκέδαση του κοινού. Μη λέμε ότι θέλουμε. Και μην το παρουσιάζεις λες και είναι εγκληματίας. Σε κλάδο διασκέδασης δουλεύει. Δεν είναι γιατρός να πει "δεν έχεις να πληρώσεις, κάτσε να πεθάνεις". Εκεί να μου θέσεις θέμα ηθικής. Εδώ όμως;Στο παρελθόν οι συνδικαλιστές σε διάφορους κλάδους (όχι στο συγκεκριμένο γιατί οι ηχολήπτες δεν έχουν συνδικαλισμό), εκβίαζαν όντως για να μη χάσουν κάποια κεκτημένα. Κάποιες φορές είχαν περισσότερο δίκιο, κάποιες λιγότερο ή καθόλου. Πριν την κρίση αυτά. Τώρα δεν υπάρχει μια και βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι. Και κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και τα τσεπώνουν. Δε μπορεί να βγαίνει φταίχτης ο μεροκαματιάρης τώρα, για να μη σου χαλάσει εσένα η διασκέδαση. Ο δικός σου σεβασμός δηλαδή στο συνάνθρωπο πού είναι; Οι άλλοι να έχουν κατανόηση, εσύ δε χρειάζεται;
"Υλική ζημιά" και "βλάβη"; Ειλικρινά, για τι πράγμα μιλάς; Έσπασε τίποτα; Έδειρε κανέναν; Είδαμε και οι δυο το ίδιο βίντεο; Θα τρελαθώ.Επαναφέρω το ερώτημα: Αν δούλευες σε κουραστική χειρωνακτική δουλειά από το πρωί, είχε πάει νύχτα και μάθαινες ότι δε θα πληρωθείς, εσύ και όλη σου η ομάδα, για μια δουλειά 15 ωρών με κουβάλημα στον ήλιο, τι θα έκανες; Επισημαίνω ότι αφενός διεκδίκησε τα λεφτά των κουβαλητών και όχι τα δικά του, και κατά δεύτερον ότι παρά τη διαμαρτυρία του έκατσε και έβγαλε το live τσάμπα για να μην τους το χαλάσει. Ε να μη μιλούσε και καθόλου; Τι θα έκανες στη θέση του; Και πού είναι η δικός σου σεβασμός προς το συνάνθρωπο; Που αρνείσαι το δικαίωμά του να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα για να μη σου χαλάσει την αισθητική και τη διάθεση; Εδώ σε θέλω, στην πράξη και στη θέση του να απαντήσεις. Από αερολογίες ξέρουμε όλοι.
Δε θα συνεννοηθουμε. Εγώ, ως τρίτος, επειδή τον σέβομαι, μπορεί να συγκινηθώ και να τον υποστηρίξω. Αυτό θα συμβεί όμως χωρίς να έχω οποιαδήποτε σχέση με το θεμα.Αυτός όταν σχεδίαζε την αντίδρασή του σκέφτηκε τους τρίτους ή το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να κάνει τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά ώστε να εκβιάσει τη δικαίωση; Είναι η υπόθεση μεταξύ του εργοδότη και του εργαζομένου ναι ή όχι;
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα σχολια σου. Νομίζω οτι μας βοήθησες να καταλάβουμε καλύτερα ένα χώρο, ο οποίος στους περισσότερους μας είναι παντελώς άγνωστος.
@Lycos όχι, όσο δε μπορείς να απαντήσεις σε μια απλή ερώτηση, δε θα συνεννοηθούμε. Βλέπεις το θέμα μόνο από τη δική σου στενή οπτική και παίρνεις προσωπικά τη διαμαρτυρία του άλλου, τη δέχεσαι σαν επίθεση και την περιγράφεις με όρους όπως "υλική ζημιά", "βλάβη", που έχουν βάρος αταίριαστο στην περίσταση. Τραβάς από τα μαλλιά την κατάσταση. Αν παίρνεις τόσο προσωπικά και σοβαρά τη διασκέδασή σου είναι δικό σου θέμα. Εγώ παίρνω σοβαρά την ανάγκη ενός ανθρώπου να πληρώνεται και να έχει να φάει. Μπορεί αυτό εσένα να σου είναι ασήμαντο και γι'αυτό να μη συνεννοούμαστε. Αποφεύγοντας την ερώτησή μου με άλλη ερώτηση πάντως δε βοηθάς.Και προσβάλλεις και μια ολόκληρη χώρα μιλώντας για Ελληνάρες. Άκου να δεις πώς είναι τα πράγματα στο εξωτερικό λοιπόν: Το παραμικρό να μην πάει σωστά, όχι να μην τον πληρώσουν, αλλά να μην κάνει πχ στην ώρα του διάλλειμα για φαΐ, ο ηχολήπτης κλειδώνει και φεύγει. Το κοινό δεν τα βάζει με τον ηχολήπτη, παρά κάνει μαζικά μήνυση στην παραγωγή και ζητά επιστροφή χρημάτων και ηθική αποζημείωση και η μια πλευρά είναι μάρτυρας στην υπόθεση της άλλης. Κατανόηση και αλληλοστήριξη. Μόνο οι "Ελληνάρες" όπως λες θα πουν "τι με νοιάζει εμένα, να κόψει το λαιμό του, εγώ πλήρωσα" γιατί δεν έχουν συλλογική συνείδηση. Εσύ δηλαδή. Που το έχεις εύκολο να δείχνεις με το δάχτυλο και να ρίχνεις φταίξιμο, πιάνοτας στο στόμα σου και μια ολόκληρη χώρα, ότι είναι όλοι τέτοιοι. Ε όχι, αν συνεννοούμασταν κιόλας θα ανησυχούσα πολύ για τον εαυτό μου. Αίσχος.@Loris συγγνώμη που το κουράζω το θέμα, αλλά επειδή δουλεύουμε στο χώρο της διασκέδασης που είναι μια βαριά δουλειά χωρίς σκ και αργίες (ναι, δουλεύουμε πάντα πρωτοχρονιά, πάσχα, όλα τα σκ ειδικά το καλοκαίρι και κυρίως νύχτες), νιώθω να αδικούμαι σαν επαγγελματίας (και οι συνάδελφοι) όταν ο άλλος νομίζει ότι πάμε να κάνουμε την πλάκα μας. Όταν οι άλλοι χορεύουν και διασκεδάζουν, εγώ δουλεύω απ'το πρωί γι'αυτό και είναι και χαρά μου να το κάνω. Όταν όμως μετά θεωρήσουν ότι μπορούν να μη με πληρώσουν και ότι κάναμε την πλάκα μας, δημιουργείται πρόβλημα. Ευχαριστώ για την κατανόηση!
Έχει σημασία επίσης ότι στο βίντεο λέει "μ'ενδιαφέρει να πληρωθούν τα παιδιά, τίποτε άλλο". Αναφέρεται στους κουβαλητές της εταιρίας, που για να γίνει μια τέτοια συναυλία ξεφορτώνουν φορτηγά από τις 12 το μεσημέρι και τα ξαναμαζεύουν 1 και 2 τη νύχτα. Αυτοί κάνουν την πιο βαριά δουλειά και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σύστημα να μένουν απλήρωτοι για μήνες και είναι εξοργιστικό.Τα ξέρω γιατί κάνω ακριβώς αυτή τη δουλειά. Και χειρισμό και κουβάλημα και έχει τύχει δουλειά που να είμαι εκεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το επόμενο πρωί συνεχόμενα με ένα σάντουιτς. Φανταστείτε να το κάνετε αυτό κ να μη σας πληρώσουν μετά. Σου έρχεσαι να τους πλακώσεις.Χαίρομαι πάντως που ο κόσμος εδώ μέσα κατάλαβε τον άνθρωπο και πήρε το μέρος του. Ο άλλος στο βίντεο του φωνάζει "δεν έχεις δικαίωμα". Εξάλλου δεν ήθελε να σαμποτάρει το live. Βρέθηκε σε απόγνωση και έκανε τη διαμαρτυρία του αλλά τελικά η συναυλία συνεχίστηκε. Δεν τους άφησε να φύγει. Αλλά πρέπει να λέμε και κανα όχι πού κ πού γιατί η εκμετάλλευση πάει σύννεφο αυτούς τους καιρούς σε όλες τις δουλειές.
Δεν έχει δικαίωμα να κόβει τη συναυλία, κατά τη γνώμη του κυρίου, έχει όμως υποχρέωση να δουλεύει τσάμπα για να τον διασκεδάζει...Καλά έκανε ο ηχολήπτης και να το κάνουν κι άλλοι. Όχι, χωρίς κέρδη, κέρατα!
Προφανώς του είπαν δεν θα πληρωθείς, άμα θέλεις κόψε τον ήχο, υποθέτοντας πως θα δειλιάσει ανάμεσα στον κόσμο...Αλλά ο τύπος ήταν μεγάλος μάγκας!!!
Έχω κάνει έτσι ήχο σε live απ'τις 10 το πρωί, κουβαλήματα ήλιους, στησίματα κλπ, βγαίνει και το live και κατά τις 5 που μαζεύαμε να φύγουμε έρχεται ο πρόεδρος εκεί ενός πολιτιστικού που το οργάνωνε και μας δίνει πολύ λιγότερα απ'τα συμφωνημένα και λέει "δεν έχουμε, είναι δύσκολοι καιροί". Σε δουλειά που δε χρεωνόταν ο εξοπλισμός λόγω φιλικής σχέσης με το αφεντικό και του είχε πει "θέλω μόνο τα μεροκάματα των παιδιών κανονικά". Γιατί ήταν και αργία. Δεν του έφτασε λοιπόν που πήρε τσάμπα τα μηχανήματα (θα του έβγαινε χαλαρά ένα 500άρικο πάνω στην καλύτερη), μας έφαγε κι απ'τα μεροκάματα. Κατά τα άλλα κουστουμάτος, με μερσεντικό και iphone. Και ρωτάω: Το πρωί που στήναμε δεν ήταν δύσκολοι καιροί; Δυσκόλεψαν κατά τις 12 το μεσημέρι; Τι την κλείνεις τη συμφωνία και τον δουλεύεις τον άλλο; Έπρεπε να το ξέραμε να κάνουμε ότι κ ο τύπος εδώ. Άλλη φορά τα λεφτά μπροστά...