ΒΙΝΤΕΟ: "Θα αυτοκτονήσω αν με παντρέψετε"

6

Κυκλοφόρησε χθες το βίντεο της 11χρονης Nada Al-Ahdal από την Υεμένη και έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον η καταγγελία της. Η Νάντα έφυγε από το σπίτι της γιατί οι γονείς της την απειλούν ότι θα την σκοτώσουν αν δεν παντρευτεί και ζει με τον θείο της. Ανάμεσα σε άλλα το κορίτσι λέει στο παραπάνω βίντεο:

«Δεν έχω ζήσει, δεν έχω μορφωθεί. Δεν έχουν καμία συμπόνια; Προτιμώ να είναι νεκρή, προτιμώ να πεθάνω. Προτιμώ να ζω με το θείο μου παρά με αυτούς τους ανθρώπους. Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν πάω στο θείο μου. Τι είδους άνθρωποι απειλούν έτσι τα παιδιά τους; Θα είναι χαρούμενοι αν με παντρέψουν παρά τη θέληση μου; Άντε παντρέψτε με και εγώ θα αυτοκτονήσω. Δεν πάω πίσω μαζί τους. Δεν πάω. Σκοτώνουν τα όνειρά μας, σκοτώνουν ότι έχουμε μέσα μας. Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει επιστροφή. Αυτό είναι εγκληματικό, απλά εγκληματικό».

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΚΙΔΙΟ ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ

Διεθνή / Αυστρία: 63 χρόνια μετά, ο πάγος έφερε πίσω το σακίδιο ενός ορειβάτη

Καθώς οι παγετώνες της Ευρώπης υποχωρούν ολοένα πιο γρήγορα, φέρνουν στην επιφάνεια αντικείμενα, ανθρώπινα λείψανα και ολόκληρα ίχνη του παρελθόντος που παρέμεναν παγιδευμένα στον πάγο
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ PALESTINE ACTION

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν την Palestine Action στη λίστα των «τρομοκρατικών οργανώσεων»

«Ως Παλαιστίνια και Ιρακινή, το γεγονός ότι η χώρα που κατέστρεψε και τις δύο πατρίδες μου με αποκαλεί τρομοκράτη ξεπερνά κάθε υποκρισία», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η συνιδρύτρια της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΕ

Διεθνή / FT: Στο τραπέζι ξανά η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων για την Ουκρανία

Η Ουκρανία πιέζει εδώ και καιρό την ΕΕ να χρησιμοποιήσει τους ρωσικούς πόρους, οι οποίοι δεσμεύτηκαν αμέσως μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου του 2022, για την ενίσχυση της άμυνάς της
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στο θάρρος του κοριτσιού που ουσιαστικά τα βάζει με ολόκληρη την ισλαμική νοοτροπία.Για τους "γονείς" και λοιπούς ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΥΣ μόνο αηδία νιώθω και τίποτα άλλο.
Ξέφυγε άραγε; Μακάρι. Οι νόμοι σε αυτές τις χώρες κάποιες φορές προστατεύουν και κάποιες είναι ανεπαρκείς ή και καταδικαστικοί. Κατά τα άλλα εξακολουθώ να ακούω το παραμύθι ότι "έτσι είναι η νοοτροπία των λαών, αυτά είναι φυσιολογικά, ξέρετε και οι γυναίκες με μπούργκα πιστεύουν με τη σειρά τους ότι οι δυτικοί υποχρεώνουν με το ζόρι τις γυναίκες τους να φοράνε μίνι". Και φυσικά όλοι θυμόμαστε ολοκάθαρα την τελευταία φορά που κάποια δυτική λιθοβολήθηκε δημοσίως επειδή φορούσε μακριά φούστα.
Και ακόμα ένα μπράβο, που ενώ εκείνη σώθηκε (έσωσε τον εαυτό της για την ακρίβεια) βγαίνει και διαμαρτύρεται για όλα τα παιδιά που δεν μπορούν. Τι όμορφο και λαμπερό πλάσμα! (εξωτερικά και εσωτερικά)
Ποσο πιο πολυ ωριμοτητα και ποσο πιο μεγαλη ψυχικη δυναμη εχει αυτο το κοριτσακι απο παρα πολλους μεγαλυτερους της!!!Μπραβο της που καταφερε σε τοσο μικρη ηλικια και ξεφυγε απο την αρρωστη και γεματη απο τις αθλιες μουσουλμανικες αντιληψεις οικογενεια της,μακαρι να μπορουσαν να γλυτωσουν και τα υπολοιπα αθωα παιδακια αυτη την τραγικη μοιρα που τους επιβαλλουν.