Κατηγορούμενος βρέθηκε σήμερα ο φοιτητής-«θύμα της ζαρντινιέρας»

Κατηγορούμενος βρέθηκε σήμερα ο φοιτητής-«θύμα της ζαρντινιέρας» Facebook Twitter
4

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου, γνωστός ως «θύμα της ζαρντινιέρας», για την κακοποίηση του πριν από έξι χρόνια από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός Κύπριος, στον οποίο το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάιο επιδίκασε ως αποζημίωση για τον βάναυσο τραυματισμό του το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ, «συμμετείχε σε ομάδα αγνώστων που από το προαύλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκσφενδόνιζε εναντίον των αστυνομικών τεμάχια μαρμάρων και σκυροδέματος, με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στους παθόντες κίνδυνο για τη ζωή τους».

Στο δικαστήριο εναντίον του κατέθεσε ένας αστυνομικός ο οποίος ανέφερε ότι τον είδε με διόπτρα να βγαίνει από τους χώρους του ΑΠΘ όπου ήταν συγκεντρωμένες ομάδες ατόμων που προκαλούσαν επεισόδια, υπέπεσε όμως σε αντιφάσεις. Άλλοι αστυνομικοί  υποστήριξαν ότι αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του.

Κατά την απολογία του, ο νεαρός άνδρας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, περιγράφοντας καρέ-καρέ τις σκηνές του ξυλοδαρμού.


Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του Αυγ. Δημητρίου λόγω αμφιβολιών.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Γαμώτο πια, λίγη ΝΤΡΟΠΗ! Όλος ο κόσμος τους είδε τι έκαναν και δεν ξέραμε αν έπρεπε να κλάψουμε ή να γελάσουμε με τις ηλιθιότητες περί "ζαρντινιέρας" και "πτώσης". Και τώρα να το παρουσιάζουν το θύμα ως θύτη! Που παρεμπιπτόντως, ακόμα και όντως να είχε ξηλώσει μάρμαρα και να τα πέταγε, και πάλι ο ξυλοδαρμός συνιστά κατάχρηση εξουσίας. Πού το ΄χουνε δει γραμμένο μερικοί-μερικοί ότι η αστυνομία έχει δικαίωμα να ξυλοκοπεί και να κάνει βασανιστήρια, ακόμα και σε "κακούς" ή "ένοχους" ανθρώπους; Αυτά ισχύουν μόνο σε κάτι χώρες που επιμένουμε να θεωρούμε πιο "υποανάπτυκτες" και πιο "απολίτιστες" από τη δική μας. Όχι στην "πολιτισμένη Δύση", στην οποία το παίζουμε πως ανήκουμε. Και σίγουρα όχι σε οποιοδήποτε κατ' ουσίαν δημοκρατικό πολίτευμα.Ειλικρινά, το σκηνικό μου φέρνει στο μυαλό κάτι περιπτώσεις βιασμών, όπου η πάγια γραμμή υπεράσπιση του βιαστή είναι πως η κοπέλα "τα 'θελε". Μόνο που εδώ δε μιλάμε για έναν τυχαίο ανώμαλο, μιλάμε για εγκληματική κατάχρηση εξουσίας, από την πλευρά ανθρώπων που υποτίθεται πληρώνονται για να μας προστατεύουν. Πότε θα καταλάβουν όλοι αυτοί οι "υπέρμαχοι" της αστυνομίας ότι η "συναδελφική αλληλεγγύη" απέναντι σε "συναδέλφους" που φέρονται χειρότερα κι από ΖΩΑ (τι μου φταίξανε τώρα τα ζωάκια τα καημένα...), κάνει κακό στο "Σώμα" και την "Υπηρεσία" υπέρ της οποίας κόπτονται; Αυτή τη στιγμή, ο μπάτσος είναι μάλλον η πιο λαομίσητη κατηγορία ανθρώπου. Όποιος ενδιαφέρεται στ' αλήθεια για την αστυνομία, θα έπρεπε πρώτα-πρώτα να είναι αμείλικτος με τους ψυχάκηδες που έχουν μαζευτεί εκεί μέσα και βγάζουν τα κόμπλεξ τους πάνω στους πολίτες. Όσο κάτι τέτοια κουμάσια ουσιαστικά ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΝΤΑΙ από το αστυνομικό σώμα, η αστυνομία είναι καταδικασμένη να 'ναι κόπρος του Αυγεία.
δυστυχώς δικαστές κ μπάτσοι πάνε χέρι χέρι!όταν σκέφτομαι ότι οι μπάτσοι που έδειραν τον κύπριο φοιτητή στην ουσία έμειναν ατιμώρητοι κ ο εισαγγελέας τους έριξε στα μαλακά,ας μην απορούμε για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον!μέχρι κ η ζαρντινιέρα δικαιώθηκε!το παιδί ακόμα παλεύει σωματικά κ ψυχικά!