Το συντηρητικό κόμμα της Χιλής επέλεξε νέο υποψήφιο για τις εκλογές.

Το συντηρητικό κόμμα της Χιλής επέλεξε νέο υποψήφιο για τις εκλογές. Facebook Twitter
2

Το χιλιανό συντηρητικό κόμμα UDI επέλεξε ως νέο υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου την υπουργό Εργασίας Evelyn Matthei. O προηγούμενος υποψήφιος Pablo Longueira παραιτήθηκε ξαφνικά την Τετάρτη που μας πέρασε λόγω κατάθλιψης, αναστατώνοντας το κόμμα.

"Περνάμε δύσκολες στιγμές" δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, "αλλά είμαστε σίγουροι ότι η Matthei είναι η καλύτερη υποψήφιος". Η Matthei είναι οικονομολόγος, γνωστή για το απότομο ύφος της. Θα αντιμετωπίσει την αριστερή υποψήφια και πρώην πρόεδρο Michelle Bachelet. Η Bachelet προηγείται στις δημοσκοπήσεις. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ποιός; Αυτός που επαινούσε το 11χρονο κοριτσάκι που κακοποιούνταν από τον πατριό της και έμεινε έγκυος επειδή ήθελε ( ; ) να κρατήσει το παιδί; Κατάθλιψη και λίγο του είναι, του αρρωστημένου!
Ακούγεται ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι υποψήφιοι των δύο βασικότερων πολιτικών σχηματισμών που διεκδικούν το ανώτατο αξίωμα μιας χώρας είναι γυναίκες (κατά 99.9% δλδ η επόμενη πρόεδρος της Χιλής θα είναι γυναίκα). Έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο άραγε πουθενά στον κόσμο; Ίσως στη Σρι Λάνκα παλιότερα, αν θυμάμαι καλά.Ενδιαφέρον δε είναι ότι οι δύο συνδέονται με κάτι κοινό. Είναι και οι δύο κόρες πρώην στρατιωτικών. Μόνο που ο μεν πατέρας της Bachelet έμεινε πιστός στον Allende κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος του '73, ενώ ο πατέρας της συγκεκριμένης ήταν συνεργάτης του Pinochet.Επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που το σύνταγμα της να απαγορεύει δεύτερη συνεχόμενη θητεία στον Πρόεδρο.