Βούλευμα απαλλαγής για τον Καπελέρη

Βούλευμα απαλλαγής για τον Καπελέρη Facebook Twitter
4

Απαλλακτικό βούλευμα εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τον πρώην Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση των καταγγελιών για «αδρανοποίηση της διαδικασίας είσπραξης προστίμων λαθρεμπορίας καυσίμων».

Το Συμβούλιο έκρινε ότι ο κ. Καπελέρης και η συγκατηγορούμενη του στην υπόθεση θα πρέπει να απαλλαγούν οριστικά και αμετάκλητα από την κατηγορία της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες στον Τύπο του

πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλλη, περί ύπαρξης «παραμηχανισμού» στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος «μπλοκάρει την είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων».

Από την πλευρά του ο κ. Καπελέρης που είχε παραιτηθεί μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή πως η όλη υπόθεση αφορά εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, για το πετρέλαιο θέρμανσης, που δεν σχετίζονται με λαθρεμπόριο καυσίμων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν τη δίωξη σε βαθμός κακουργήματος του κ. Καπελέρη για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κατά τη θητεία του ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Οι βενζινοπωλες ειναι υποχρεωμενοι να δηλωνουν το πετρελαιο θερμανσης που παρεδωσαν, στο συστημα Ηφαιστος για να παρουν την επιστροφη του ειδικου φορου που ειχαν πληρωσει.(το αγοραζουν με την ιδια τιμη που εχει το κινησης)Εκεινο το διαστημα ειχε βγει η (φαεινη)αποφαση να μην δηλωνονται τα λιτρα, η οποια μετα αναιρεθηκε γιατι δεν υπηρχε εναλλακτικη λυση ως προς τη δηλωση των ποσοτητων και επιστροφη του ειδικου τελους.Το συστημα Ηφαιστος ομως εχει καποιες δικλειδες ως προς το χρονικο διαστημα που πρεπει να δηλωσεις τα λιτρα.Επικρατησε ενα μικρο αλαλουμ για καποιες μερες με αποτελεσμα πολλοι βενζινοπωλες να ειναι εκπροθεσμοι κατα τη δηλωση.Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να τους επιβληθουν προστιμα για κατι που ΔΕΝ εφταιγαν οι ιδιοι αλλα η ελλειψη σχεδιου απο το Υπουργειο.Για τη συγκεκριμενη περιπτωση ο Καπελερης ορθως επραξε μια ειχαν επιβληθει αδικα προστιμα σε καποιες εκατονταδες επιχειρησεις που απλως ακολουθουσαν τις οδηγιες του Υπουργειου.