11χρονη βιάζεται από τον πατριό της, μένει έγκυος και θα κρατήσει το παιδί

11χρονη βιάζεται από τον πατριό της, μένει έγκυος και θα κρατήσει το παιδί Facebook Twitter
12

Έντονη κριτική δέχεται ο Πρόεδρος της Χιλής ο οποίος επαίνεσε μια 11χρονη που έμεινε έγκυος μετά το βιασμό της από το σύντροφο της μητέρας της, επειδή θα κρατήσει το παιδί.

Ο Πινιέρα, πολέμιος των αμβλώσεων- που είναι απαγορευμένες στη Χιλή, -συνεχάρη το 11χρονο κορίτσι για την απόφαση του, λέγοντας: "Είναι 14 εβδομάδων έγκυος και μας εξέπληξε με τα λόγια της, δείχνοντας ωριμότητα, όταν σημείωσε πως παρά τον πόνο που της προκάλεσε ο άντρας που τη βίασε θέλει να κρατήσει και να φροντίσει το μωρό".

Τα σχόλια του προέδρου προκάλεσαν την οργή στα μέσα ενημέρωσης και στα social media, σε μια υπόθεση που έχει γίνει αφορμή για μια έντονη εθνική συζήτηση για την άμβλωση, σε ένα από τα πιο συντηρητικά έθνη της Λατινικής Αμερικής. Οι αμβλώσεις, ακόμη και για ιατρικούς λόγους, και στην περίπτωση του βιασμού, είναι παράνομες, από την εποχή του Πινοσέτ.

Η κυβέρνηση του Πινιέρα είναι αντίθετη σε κάθε χαλάρωση της απαγόρευσης.

Το κορίτσι είχε βιαστεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών από το σύντροφο της μητέρας της, ο οποίος έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει. Σοκ προκάλεσε η δήλωση της μητέρας της 11χρονης που υπερασπίστηκε το βιασμό, λέγοντας ότι το σεξ ήταν συναινετικό.  

Σε σχέση με τη δήλωση Πινέιρα για την ωριμότητα της σκέψης της 11χρονης, οι ειδικοί απαντούν ότι η ζωή του κοριτσιού είναι σε κίνδυνο και ότι δεν είναι σε θέση να λάβει μια απόφαση σχετικά με την εγκυμοσύνη της.

"Το παιδί δεν έχει ευθυκρισία, ούτε καν σε ηλικία 14 ετών δεν θα έχει αυτή την ψυχική και συναισθηματική ικανότητα να διακρίνει τα δεδομένα", δήλωσε ο Giorgio Agostini, ψυχολόγος ο οποίος έχει εργαστεί σε δεκάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών .

Η 11χρονη, σύμφωνα με το BBC, ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι το παιδί της θα είναι σαν μια ζωντανή κούκλα.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Να καούν ο πατριός, ο πρόεδρος, ο παπάς του χωριού, οι δάσκαλοι της όχι πια δεσποινίδας αλλά και η μανούλα της στην φωτιά της ιεράς εξέτασης και όλο το χωριό να τους βλέπει και να χαίρεται.
Πρώτα απ'όλα να πω ότι ειμαι 100% της ελευθερίας των γυναικών να επιλέγουν τι θα κάνουν (το θεωρώ αυτονόητο, αλλά με αυτά που ακούμε ποτέ δεν ξέρεις).Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, το να υποβάλλουν το κορίτσι σε μια έκτρωση παρά την αντίρρησή της (η οποία φυσικά και δε γίνεται με λογικά κριτήρια ούτε έχοντας πλήρη γνώση του τι σημαίνει παιδί και μητρότητα) δε θα ήταν το ίδιο με το να την ανάγκαζαν να το κρατήσει γιατί το λέει το Χ ιερό βιβλίο;Προφανώς και δεν είναι νοητικά και συναισθηματικά έτοιμη να γίνει μητέρα, αλλά ποιανού θα έπρεπε να είναι η απόφαση για το αν θα το κρατήσει ή όχι;
Μήπως έχει απλά πειστεί από το περιβάλλον της ότι θέλει να το κρατήσει γιατί η έκτρωση είναι η λάθος επιλογή?Εγώ απλά λυπάμαι για το κορίτσι αυτό, αλλά και για το παιδάκι που θα γεννηθεί. Συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις και οικογένειες η ιστορία επαναλαμβάνεται..
αυτό που λες δεν στέκει. Δεν μιλάμε για μία ανήλικη 16 ετών. Η μικρή είναι ένα 11χρονο παιδί που το βίαζαν από 9 ετών. στην ηλικία της μόλις έμαθα τι είναι η περίοδος. πραγματικά νομίζεις ότι είναι συνειδητή η ''επιλογή της''; ότι έχει την ωριμότητα και την ψυχολογική κατάσταση να πάρει μία τέτοια απόφαση; ότι της εξήγησαν και κατάλαβε τι ακριβώς εμπλέκει μια τετοια απόφαση; δεν νομίζω
Eleanna τα καταλαβαίνω αυτά και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Απάντηση ωστόσο -παρα τα απανωτά όχι- δεν πήρα: αν έπρεπε να πάρεις εσύ μια απόφαση για το τι θα γίνει και η ίδια η μικρή (πού όντως δεν ξέρει τι απόφαση παίρνει) σου έλεγε ότι το θέλει, τι θα έκανες; Θα της το έπαιρνες με το ζόρι;
Απομένει η ενδεκάχρονη να παντρευτεί τον πατριό της με τις ευλογίες της καθολικής Εκκλησίας και να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.Σχετική είναι η ταινία του Éric Rohmer »Die Marquise von O«, όπως διαβάζω στο «Λεξικό Ταινιών» του Βασίλη Ραφαηλίδη:> Ο Ρομέρ είναι καθολικός και μάλλον αντιδραστικός, πράγμα που δεν τον εμποδίζει να ’ναι ένας έξοχος κινηματογραφιστής.> Πάντα διαφωνούσαμε ιδεολογικά με τον Ρομέρ, αλλά πάντα τον αγαπούσαμε και τον θαυμάζαμε. Γιατί είναι πανέντιμος και απόλυτα συνεπής με τις ιδέες του: δεν γύρισα ούτε μια ταινία όπου δεν εκφράζει τις καθολικές του ιδέες με ακρίβεια και σαφήνεια.> Η ιστορία είναι απλή: Μια νεαρή χήρα Μαρκησία, όντας λιπόθυμη, βιάζεται από έναν Ρώσο αξιωματικό και μένει έγκυος. Στον κατάλληλο χρόνο αντιλαμβάνεται την κατάστασή της αλλά αρνείται πεισματικά το τετελεσμένο γεγονός. Οι γονείς τής κάνουν τη ζωή αφόρητη γιατί, αυτοί, δεν πιστεύουν στα θαύματα. Όμως, ο Ρώσος αξιωματικός πιστεύει αι στο θαύμα και στη μοιρα. Ερωτεύεται τη Μαρκησία, από τύψεις περισσότερο, και στο τέλος την παντρεύεται. Τέλος καλό, όλα καλά. Η Μαρκησία υποτάσσεται στη μοίρα της, το ίδιο και ο Ρώσος, το ίδιο και οι γονείς. Το παιχνίδι παίχτηκε ερήμην της βούλησης των πάντων, κόντρα σε κάθε ιστορικότητα και σύμφωνα με τους θεϊκούς κανόνες που μπαίνουν πάνω και πέρα και απ’ τους βιολογικούς και απ’ τους κοινωνικούς νόμους. Θεός είναι η Μοίρα και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει απ’ την προδιαγεγραμμένη Μοίρα του — άρα και απ’ τις βουλές του Θεού, που παραμένει μόνος και απόλυτος μονάρχης.
Σαν τον θρησκευτικό σκοταδισμό δεν έχει. Και σημειωτέον, δεν τα βάζω εν γένει με το θρησκευτικό συναίσθημα. Αλλά κάθε θρησκεία, χριστιανισμός, ισλάμ, ινδουσιμός, ιουδαϊσμός, ανιμισμός, οτιδήποτε, όταν μπαίνει πάνω από τις βασικές ανθρώπινες αξίες και τα προτάγματα της ίδιας της φύσης - γιατί είναι η ίδια η φύση που μας δείχνει ότι ένα 11χρονο παιδί δε μπορεί να κυοφορήσει ούτε να γίνει μητέρα - δεν είναι παρά μια τροχοπέδη στην οποιαδήποτε εξέλιξη του ανθρώπινου γένους.Όσο γι'αυτή τη μητέρα και τις απόψεις της περί... συναινετικού σεξ... ποιος ξέρει πώς διάολο - και σε ποια ηλικία - θα έγινε μάνα κι αυτή... αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να τη βάλω σ' ένα τσουβάλι μαζί με τον άνδρα και τον πρόεδρό της και να πάρω ένα ρόπαλο και... τέλος πάντων... η υπερβολική έκθεση στο σκοταδισμό μου βγάζει κι εμένα προτώγονες αντιδράσεις.
Κάτι τέτοιες ειδήσεις με κάνουν να νομίζω ότι η χώρα μοας κυβερνάται από φιλελεύθερους αστούς διανοούμενους στο στυλ των ηρώων του Γούντι Άλλεν. Αυτός ο τύπος είναι δηλαδή ο πρόεδρος της Χιλής; Πόσο θα υποφέρει ακόμα αυτή η χώρα.....
Αυτή είναι η επιρροή της καθολικής εκκλησίας στην Λατινική Αμερική. Σε πολλές χώρες εκεί εάν κάτι πάει άσχημα σε μια παράνομη έκτρωση η γυναίκα καταλήγει σε νοσοκομείο, διαπιστώνεται η έκτρωση απο ιατροδικαστές, δικάζεται και καταδικάζεται σε φυλάκιση.