Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της Ν.Δ.

Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της Ν.Δ. Facebook Twitter
8

Μικρό προβάδισμα στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 28,7%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 13,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,3%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ με 3,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2  %. Η ΔΗΜΑΡ κινείται οριακά πλέον για την είσοδο της στη Βουλή, έχοντας χάσει μεγάλο μέρος της δύναμής της σε σχέση με αυτήν που δημοσκοπικά είχε πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση.  

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 51% έναντι 34% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο» για  Πρωθυπουργό πρώτος είναι ο "κανένας" με 43% και ακολουθεί ο Α. Σαμαράς με 30% και ο Αλέξης Τσίπρας με 12%.

Επίσης:

-Το 47% πιστεύει ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο, ενώ το 50% θεωρεί ότι το μείζον είναι να μη γίνουν άλλες απολύσεις.

- Το 40% θεωρεί ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία, ενώ το 57% θεωρεί ότι είναι μια πολιτική εναντίον των φτωχότερων στρωμάτων.

- Μόλις το 32% συμφωνεί με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ το 62% διαφωνεί.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα του 2030 χτίζεται σήμερα» - Το κυριακάτικο μήνυμά του

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα του 2030 χτίζεται σήμερα» - Το κυριακάτικο μήνυμά του

Το κυριακάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού από την πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς των μακροοικονομικών ανισορροπιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έως τις αλλαγές στο ΕΣΥ, τη δημόσια διοίκηση, την εργασία και την πολιτική προστασία
THE LIFO TEAM
ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Αλλαγές στην κυβέρνηση: Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Πιθανή μία έκπληξη για το υπ. Μεταφορών

Στο επίκεντρο το κενό του Νίκου Ταγαρά που έφυγε από τη ζωή και η θέση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη μετά την εκλογή του ως γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
THE LIFO TEAM
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «επιτέθηκε» στον Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενη στην περίοδο της θητείας του ως πρωθυπουργός αλλά και στο νέο του κόμμα, αμφισβητώντας το γεγονός ότι έρχεται δεύτερο στις δημοσκοπήσεις
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΕΛΑΣ

Πολιτική / Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα - Πού καταγράφεται η Καρυστιανού

Σημαντικές ανακατατάξεις καταγράφει η νέα μέτρηση της GPO, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί προβάδισμα και τα νέα πολιτικά εγχειρήματα Τσίπρα και Καρυστιανού να αλλάζουν τις ισορροπίες
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Εκλογές κάθε τρίμηνο να είναι όλοι φχαριρτημένοι, να έχουν και πράγματα να ασχολούνται. Η οικονομία και οι μεταρρυθμίσεις είναι τρίτες ασχολίες. Άσε που μπορεί να δούμε Λαφαζάνη αντί για τον Χρηστάκη τον Παπουτσή στην παγκόσμια τράπεζα - απευθείας μετάδοση στο Δελφινάριο please να γελάσουν και οι πέτρες!
Συγκεντρώνουν μάλιστα και το 65.1% των ψήφων! Δεν είναι πράματα αυτά! Μα να ψηφίζει ο παππούς και η γιαγιά ΠΑΣΟΚ μα να κάνουν το ίδιο και τα εγγόνια; Ευτυχώς που υπάρχει και η χρυσαυγή (δώρο αποσμητικό - πολύ ξινίλα έφεραν οι ζέστες) να ξεβρωμίσει ο τόπος
Ας γίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση να πατώσουμε και άλλο στο απύθμενο πηγάδι που μας έχουν χώσει, να φανεί και το αληθινό του πρόσωπο.. Ο Αλεξάκης είναι έξυπνος όμως, πάντα αντιπολίτευση θα το παίζει, τρέμει μη βρεθεί πρώτος.
"Το 40% θεωρεί ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία, ενώ το 57% θεωρεί ότι είναι μια πολιτική εναντίον των φτωχότερων στρωμάτων". Σε αυτή τη χώρα προτιμούμε να πιστεύουμε ότι οι "άλλοι" μας κάνουν κακό παρά να προσπαθήσουμε να κάνουμε εμείς καλό στους εαυτούς μας.