Update: Ανακοινώσεις Δένδια για τις συλλήψεις για τρομοκρατία στη Θεσσαλονίκη

Update: Ανακοινώσεις Δένδια για τις συλλήψεις για τρομοκρατία στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
19

Ανακοινώσεις σχετικά με τη σύλληψη δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ. Από την έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με την αστυνομία, η συμμετοχή τους σε τέσσερις πρόσφατες ενέργειες που αποτελούν μέρος γενικευμένου σχεδίου διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών, με την ονομασία «Σχέδιο ΦΟΙΝΙΚΑΣ» τιτλοφορούμενες, κατά περίπτωση, ως «Σχέδιο ΦΟΙΝΙΚΑΣ πράξη πρώτη», «πράξη δεύτερη», «πράξη τρίτη και πράξη τέταρτη, εκ των οποίων η πράξη τρίτη έλαβε χώρα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

• Η πρώτη ενέργεια του σχεδίου ήταν η έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού την 7η Ιουνίου 2013, στην περιοχή της Δάφνης Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

• Η δεύτερη αφορά έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίου, στο Άργος, την 12η Ιουνίου 2013. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης».

• Η τρίτη περίπτωση αφορά εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας την 26η Ιουνίου 2013. Την ενέργεια αυτή ανέλαβε η FAI-IRF, ως «χειρονομία αλληλεγγύης» σε Έλληνα, απεργό πείνας, που ήταν προφυλακισμένος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η σχετική προκήρυξη τελείωνε με τη φράση «Ας κάνουμε το σχέδιο Φοίνικας ένα διεθνές σχέδιο εκδίκησης!».

• Η τέταρτη τρομοκρατική ενέργεια αφορά αποστολή, σε απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, «παγιδευμένου» φακέλου, ο οποίος εξερράγη στις 3η Ιουλίου 2013 εντός των εγκαταστάσεων του κέντρου διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η FAI-IRF.

Σε έρευνες που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

• Χειρόγραφο κείμενο, που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης που αναρτήθηκε την 11 Ιουλίου 2013 για την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια,

• Φάκελοι προπληρωμένου τέλους των ΕΛ.ΤΑ. για την αποστολή δεμάτων, χωρητικότητας έως 4,5 κιλά βάρους ο καθένας,

• Τσεκούρι με ξύλινη χειρολαβή,

• Μάλλινη κουκούλα τύπου full face,

• Σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,

• Φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,

• Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

• Συσκευές κινητών τηλεφώνων,

• Μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,

• Συσκευή καταγραφής εικόνας,

• Είκοσι επτά ξύλινα κοντάρια,

• Τρία κράνη μοτοσικλετιστή,

• Πλαστική αντιασφυξιογόνα μάσκα,

• Πολυμηχάνημα και

• Βιβλία αναρχικού περιεχομένου.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εμπρησμούς, κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών και βομβών.

Επίσης, η δικογραφία αφορά και άλλα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις προαναφερόμενες τρομοκρατικές πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.


Προηγούμενη ανάρτηση:

Στην Αντιτρομοκρατική έχουν μεταφερθεί από τα ξημερώματα και εξετάζονται οι δύο 30χρονοι οι οποίοι προσήχθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε βάρος των δύο 30χρονων σχηματίζεται δικογραφία και πιθανόν να οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα. Παράλληλα σφραγίστηκε ο κοινωνικός χώρος ΝΑΔΙΡ στον οποίο έμενε ο ένας από τους δύο προσαχθέντες.

Η αστυνομία εξετάζει τη συμμετοχή των προσαχθέντων σε πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες, μεταξύ αυτών και στην αποστολή παγιδευμένου φακέλου σε απόστρατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ αλλά και στις βομβιστικές επιθέσεις σε οχήματα σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η αστυνομία διαπίστωσε μετά από έρευνες ότι ο παγιδευμένος φάκελος είχε σταλεί από τη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτη, οργάνωση με την ονομασία «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF)- Κομάντο Mauricio Morales» ανέλαβε με προκήρυξη της την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου.

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Ο κοινωνικός χώρος, απευθύνεται σε άτομα που έχουν ανάγκη ή σε άτομα που ενδιαφέρονται για την κοινωνία. Σίγουρα δεν απευθύνονται σε χαλβάδες με επιχειρηματολογία καφενείου και ειρωνία πρωινάδικου. Γι αυτούς, υπάρχει το γήπεδο, ο υπολογιστής, η φράπα και η τηλεόραση...
Και ο "κοινωνικός χώρος" (ότι να ναι ονομασία) σε ποιους απευθύνεται; Στους ανακυκλωτές; Στους υποστηρικτές των "διωκόμενων αγωνιστών"; Στους ροπαλοφόρους των "πορειών αλληλεγγύης" (http://www.terralibera.net/wp-content/uploads/2013/01/poreia-allileg1.jpg);
Αταξινόμητε έχεις μαύρα μεσάνυχτα από το πως παλεύει ο κόσμος να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ λύσεις στα προβλήματά του και αυτό φαίνεται. Ούτε καν να μπεις να ψάξεις στο internet δεν μπαίνεις στον κόπο κι απλώς εδώ ρωτάς μόνο και μόνο για να προκαλέσεις. Ψάξε, βρες και μάθε. Κυρίως: πήγαινε σε έναν κοινωνικό χώρο και δες τι δημιουργούν οι άνθρωποι. Με τα καλά και τα στραβά τους, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μένουν στα σπίτια τους να κάνουν κριτική επί του πληκτρολογίου (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα).
Ευχαριστώ. Θα γράψω σχετικό paper για το οποίο ελπίζω να τιμηθώ με βραβείο Nobel. "Ο κοινωνικός ο χώρος που δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα ναούμε" Με την δουλειά το ο κόσμος δεν δίνει λύση στα προβλήματα. Ειδικά αν η δουλειά περιλαμβάνει καρέκλα και πληκτρολόγιο. Ο κοινωνικός ο χώρος σε λέω είναι η λύση στην παγκόσμια τη φτώχεια, την λειψυδρία και το μεσανατολικό!
Είσαι εμπαθής όσο δεν πάει. Γιατί ο κόσμος έχει προβλήματα που δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις και είναι προφανές ότι οι κοινωνικοί χώροι δίνουν λύσεις σε κάποια από αυτά. Σίγουρα όχι σε όλα, αλλά εσύ έχεις βγάλει ήδη το συμπέρασμά σου σχετικά με το πως λειτουργούν, χωρίς να ξέρεις καν τι είναι και πως λειτουργούν. Από ξερολίαση καλά πάμε. Δεν λέω. Και σε ανώτερα.
Υπάρχει κάτι το σουρρεαλιστικό στους τίτλους - δέν είναι απλά βαρύγδουποι και πομπώδεις - εκτός άν πρόκειται για λεπτή αίσθηση του χιούμορ, οπότε πάλι στην τέχνη τρέχει ο νούς μου. Κάποτε θα γίνει μιά σπουδή στη σημειολογία του φαινομένου και θα δείτε οτι αυτά τα πρωτόλεια θα αποδειχτεί οτι είναι απλά το κλάμα της γέννησης μιάς νέας απροσδιόριστης ακόμα τέχνης. Κάποτε αυτά τα τσιτάτα θα εκτιμηθούν δεόντως και θα τα δείτε να λάμπουν φτιαγμένα απο λάμπες νέον σε παστέλ χρώματα, όταν επιτέλους θα βρούν τον Γουόρχωλ τους.
Υπάρχουν χώροι που πράγματι προσφέρουν αρκετά σε απόλυτα εθελοντική βάση όπως πχ ο χώρος "βοτανικός κήπος" στην Πετρούπολη. Με θέατρο, εκδηλώσεις, εργαστήρι κτλ κτλ. Αν και έχουν τις καλύτερες προθέσεις, σχεδόν όλες τους οι δράσεις είναι μέσα από αριστερή ματιά, έντονα πολιτικοποιημένες (τώρα τελευταια έντονα κοματικοποιημένες. Σχεδόν λειτουργούν σαν παράρτημα συγκεκριμένου κόμματος). Υπάρχουν τώρα και οι άλλοι" κοινωνικοί χωροι". Δηλαδή χώροι των αναρχοαυτόνομων, αριστεριστών και ότι άλλο τίτλο θέλετε που ανταποκρίνεται στην τεράστια ποικιλία οργανώσεων, και αριστερών ιδεολογιών. Εδώ οι δράσεις εξαντλούνται σε ολονύχτια μπυροποσία και κουβέντα για την επερχόμενη επανάσταση που έρχεται. Τα μπουκάλια μπύρας δεν πετιούνται μια και τα πάνε για ανακύκλωση (σαν κοκτέιλ μολότοφ). Από εδώ προέρχονται και όλα τα φρούτα των σύγχρονων "κοινωνικών αγωνιστών" Γενικά και οι δυο τύποι χώρων αναγνωρίζονται από συγκεκριμένες λέξεις που πρέπει να έχουν στα έντυπα τους: "συλλογικότητα", "αυτοδιαχειριζόμενος", "αυτοοργάνωση", "αμεσοδημοκρατικά", "αντιιμπεριαλιστικη", "αντικαπιταλιστικη", "λαϊκή συνέλευση", "ελευθεριακό", "αλληλεγγύη" κτλ κτλ