Γλέζος κατά Τσίπρα για αυτοδιάλυση

Γλέζος κατά Τσίπρα για αυτοδιάλυση Facebook Twitter
13

Διαφοροποιήθηκε, όπως αναμενόταν, ο Μανώλης Γλέζος από την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα για αυτοδιάλυση των συνιστωσών, στη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γλέζος που απουσίαζε την πρώτη μέρα του συνεδρίου παρότι είχε τιμητική θέση στο προεδρείο, τάχθηκε χθες υπέρ των συλλογικών και κατά των μονοπρόσωπων οργάνων, ακόμα και του προέδρου.

Είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γλέζος:

"Κανένας δεν μπορεί να αποφασίζει για τον άλλο. Μας ζητάνε εμείς, που ιδρύσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίσαμε κοινή δράση, να τείνουμε χέρι συνεργασίας προς τις δυνάμεις της Αριστεράς και να φέρουμε τον λαό στην εξουσία. Με βάση αυτά και την διακήρυξη για ανατροπή κυβέρνησης, τρόικας και του συστήματος, φτάσαμε από το 3% στο 27%.

Είμαι υποχρεωμένος να το πω. Μοναχός ο ΣΥΝ δεν το είχε καταφέρει, πότε έμπαινε και πότε δεν έμπαινε στη Βουλή. Αποτέλεσμα έφερε η συμφωνία, με την οποία φτάσαμε ως εδώ. Το όχημα το έσερναν κάποια άλογα, που τα λέτε συνιστώσες, τώρα αυτά τα άλογα θέλουμε να τα σκοτώσουμε. Εσύ πως μπορείς να αποφασίσεις για εμάς, με ποιο δικαίωμα…Είμαστε εμείς εδώ που δεν θέλουμε να αυτοδιαλυθούμε. Τι θα κάνετε; Εσείς διαφωνείτε μαζί μας, εμείς δεν διαφωνούμε...Ευελπιστώ ότι δεν θα καταστρέφουμε την ελπίδα που έχει ο λαός.»

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ο Γλέζος, πρέπει να γνωρίζετε, ότι εισπράτει ένα 5% της κρατικής επιχορήγησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όντας "συνιστώσα" του. Αυτό μετφράζεται σε ένα ποσό της τάξης των περίπου 150-200 χιλιάδων ευρώ. Η "συνιστώσα" αυτή που ουδείς γνωρίζει παγκοσμίως, προφανώς αποτελείται από τον ίδιο του τον εαυτό. Λαϊκιστί, του κόψανε την "κονόμα" και αντέδρασε. Είναι επαγγελματίας επαναστάτης, όχι ό,τι κι ό,τι!!!!!Υ.Γ. όταν στην κατοχή κατέβασε την σημαία των ΝΑΖΙ, ήθελε να ανεβάσει το σφυροδρέπανο του πατερούλη Στάλιν αργότερα, αλλά η συνθήκη της Βάρκιζας και τα Δεκεμβριανά του χάλασαν τα σχέδια. Έτσι κατέληξε να αφήνει στεφάνια σε κηδείες κομμουνιστών όπως ο Χότζα, μέχρι που βρήκε μια ωραία θαλπωρή στην αγκαλιά του επιχορηγούμενου Τσίπρα... Να τα λέμε όλα!
Ελα καλέ, υπερβολικός είσαι...ήθελε να πει: "Εσείς διαφωνείτε μαζί μας, εμείς δεν διαφωνούμε μαζί μας" Δηλαδή, όχι μόνο δεν διαφωνώ με αυτό που λέω αλλά και συμφωνώ απόλυτα μαζί μου. Επίσης δεν φέρνω καμία αντίρρηση σε όσα είπα.
Οι συνιστώσες είναι τα άλογα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ που είναι σήμερα.Οι συνιστώσες είναι τα βαρίδια του παρελθόντος που δεν επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να εξελιχθεί σε κυβερνητικό σχήμα.Οι συνιστώσες είναι η αγνή ιδεολογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνιστώσες είναι υπεύθυνες για το ιδεολογικό αλαλουμ που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να το συζητάμε μέρες...Τελικά όμως το νόημα είναι πως το 24% (27 - 3%) είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ και λοιποί κρατικοδίαιτοι που αναζητούν νέο μονοπάτι προς την Μεγάλη Κουτάλα. Αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί το ίδιο ποσοστό να μεταφερθεί στην π.χ. στην ΧΑ. Για τον λόγο αυτό, ποσώς ενδιαφέρει τι θα γίνει με τις συνιστώσες. Το βασικό ερώτημα που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από αυτό το 24% και είναι:"Θα βγούμε, να πιάσουμε καμμιά θεσούλα, αφεντικό να φτιάχτούμε, ή να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια"
Οι αυθεντικότεροι εκφραστές του παλιού ΠΑΣΟΚ είναι οι Βενιζέλος, Λοβέρδος, Φώφη κλπ. (Σιγά μην είναι η Σακοράδα και ο Κουρουμπλής..).Εξ' άλλου και σήμερα από κρατικοδίαιτους του παλιού ΠΑΣΟΚ(ιδιωτικά κανάλια χωρίς άδεια, που χρωστάνε εκατομμύρια στο κράτος και τους πολίτες) εκπέμπει η νέα πειρατική "τηλεόραση"
Οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου (Αγραφιώτης, Κότσακας), η Κατσέλη, ο Αρσένης, ο Φωτόπουλος, ο Μπαλασόπουλος, ο Καλφαγιάννης (δες εδώ για το ποιον του http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63843632) κτλ κτλ. τι είναι; Παλαιό ΠΑΣΟΚ ή νέο;
Να με συμπαθάτε αλλά ξέχασα τον μέγα τρολ Μιχελογιαννάκη που ισχυρίστηκε στην βουλή ότι το μνημόνιο προκαλεί αύξηση της ομοφυλοφιλίαςhttp://www.parapolitiki.com/2012/11/mixelogiannakis-gay.htmlΑπό το βαθύ ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ και ετούτος
Καλά ότι ο Τσιπρας την έχει ακούσει είναι δεδομένο. Στα πλαίσια του ακούσματος θέλει να διευθύνει ένα πιο Ευρωπαϊκό κόμμα, γι' αυτό προτείνει την πλήρη συγχώνευση. Επίσης το Συριζα ανέβηκε πολύ πρωτού μεταφερθεί το μισό Πασόκ σε αυτό.
Κάτσε να δεις τη γλύκα τώρα στην πραγματική πολιτική. Και ακόμα δεν έχεις δει τίποτα. Που να γίνει το μπραφ και να κάνεις και κυβέρνηση. Εκεί να δεις γλέντια.Βλέπεις άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη...
Μη μου πεις ότι ο Λοβέρδος και ο Παπακωνσταντίνου, παλιότερα, ή ο Στουρνάρας ο Κυριάκος και ο Άδωνις, τώρα, ασκούσαν ή ασκούν πραγματική πολιτική...
Eλπίζω (για το καλό μας) να μην κάνει κανείς κυβέρνηση, να βοηθήσει η Nasa και να αλλάξει το πολιτικό σύστημα από δικτατορία σε δημοκρατία, ανέξοδη.