Έκθεση Ρακιντζή για τη διαφθορά στο Δημόσιο

Έκθεση Ρακιντζή για τη διαφθορά στο Δημόσιο Facebook Twitter
1

Ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και ειδικά πολεοδομίες είναι οι περισσότερο διεφθαρμένοι τομείς του δημοσίου, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, για το 2012.

Χθες ο κ. Ρακιντζής παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα της Αρχής,  τόνισε επίσης ότι η αφαίρεση του δικαιώματος της ένστασης από τον Γενικό Επιθεωρητή άφησε ελεύθερο το πεδίο στα πειθαρχικά συμβούλια που αποτελούνταν από δημοσίους υπαλλήλους την περσινή χρονιά. Έκανε επίσης λόγο για  πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως οι διαρκείς αναβολές στα δικαστήρια δυσχεραίνουν το έργο της απόδοσης δικαιοσύνης.

Σήμερα το Έθνος δημοσιεύεται μερικά χαρακτηριστικά «ευρήματα» τα οποία αναφέρονται στην Έκθεση του κ. Ρακιντζή.

Αργομισθία οδηγού στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ ΑΕ), γινόταν ανεκτή επί μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε διοικητική ενέργεια.  

Στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας επίσης οι αποζημιώσεις εκτός έδρας μετακινήσεων έφτασαν στη διάρκεια μίας πενταετίας στα 5,7 εκατ. ευρώ χωρίς να υπάρχουν δικαιολογητικά.

Εκπαιδευτικός που ασελγούσε κατ' επανάληψη εις βάρος μαθητριών κάτω των 12 ετών τιμωρήθηκε με ποινή παύσης έξι μηνών γιατί το πειθαρχικό συμβούλιο δεν έκρινε πως συντρέχουν λόγοι απόλυσής του παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελία είχε εκδώσει ένταλμα κράτησης.

Tο μεγαλύτερο ποσοστό των υποθέσεων διαφθοράς και κακοδιαχείρισης εντοπίζεται στην Περιφέρεια Αττικής (37,1%). Ακολουθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (9,1%) και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (8,8%).

Στα θετικά σημεία της έκθεσης, οι έπαινει του κ. Ρακιντζή προς το έργο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το έχω ξαναγράψει και αλλού και θα το επαναλάβω με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο!Η θεωρητικά ορθή δομή "αυτοδιαχείρισης" των διαφόρων οργανισμών του δημοσίου στην Ελλάδα απέτυχε και είναι αυτή που αποτελεί το τροχοπέδι σε κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης!Όσοι πολίτες ζητάνε αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα είτε έχουν άγνοια είτε είναι υποκριτές!ΥΠΑΡΧΕΙ αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο τομέα!Γίνεται εσωτερικά και ΟΛΟΙ (σχεδόν) παίρνουν άριστα(στα πλαίσια του δεν θέλω να είμαι ο κακός)!Το ξέρουν ΟΛΟΙ όσοι δουλεύουν τόσο στον ευρύ όσο και στο στενό δημόσιο τομέα!Κάθε νύξη για εξωτερική αξιολόγηση απορρίπτεται μαζικά!!Στα πλαίσια της αυτοδιαχείρησης, τα πειθαρχικά συμβούλια αποτελούνται από συνναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους, τα οποία στα πλαίσια πάλι της "αλληλεγγύης" είτε δεν συνεδριάζουν ποτέ είτε αθωώνουν και τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις!Τα παραπάνω δεν τα έχω ακούσει κάπου και τα αναφέρω, τα ξέρω με όνομα και επίθετο από μικρό παιδί όπως τα ξέρουν και ΟΛΟΙ όσοι σχετιζόνται με τον έναν η με τον άλλο τρόπο με το δημόσιΟ!Εν κατακλείδι δεν λέω να μην υπάρχει αξιολόγηση, αλλά πρέπει να ξέρουμε τι και ΠΟΙΟΙ το ζητάνε από το πολιτικό σύστημα όταν σκίζουν τα ιμάτια τους για "αξιολόγηση". Η κάθαρση του δημοσίου τομέα δεν μπορεί παρά να έρθει μέσα από τις ίδια τα άτομα που τον απαρτίζουν!