Στο σημερινό Α μπα: τοξικές συμπεριφορές που απορρυθμίζουν την κοινωνία

Στο σημερινό Α μπα: τοξικές συμπεριφορές που απορρυθμίζουν την κοινωνία Facebook Twitter
36

________________
1.


Αγαπητή Α, μπα, έρχονται διάφορα τυπάκια (μέχρι στιγμής μόνο άντρες) και μου λένε "Γιατρέ, είμαι ματιασμένος, δώσε μου ένα ντεπόν". "Δηλαδή έχεις πονοκέφαλο;" "Ναι, πήρα τη μάνα μου να με ξεματιάσει, χάλια είμαι".
Και ρωτάω εγώ η αφελής:
1. Γιατί αυτά τα αγόρια με το που πονάει το κεφάλι κατευθείαν βγάζουν διάγνωση για μάτι; Τα έχει πείσει η μαμά τους ότι είναι τόσο όμορφα που δεν δικαιούνται να έχουν έναν απλό ανθρώπινο πονοκέφαλο που δεν οφείλεται στο φθόνο των άλλων;
2. Γιατί αφού έχουν αναθέσει τη θεραπεία στο μάγο της φυλής ζητάνε παυσίπονα; Και, τελικά, που αποδίδουν την ανακούφιση από τον πόνο;
3. Γιατί όταν τους λέω ότι έχω κατεβάσει απλικέισον για ξεμάτιασμα αυτοί σκάνε στα γέλια; Στην τελική, η τεχνολογία εξελίσσεται, γιατί όχι και οι αγαπημένες τους δεισιδαιμονίες;- an apple a day

Γιατρέ μου, σε συγχαίρω για την ωραία σου απάντηση περί απλικέισιον. Θέλω μόνο να δοκιμάσεις κάτι: πες σε μερικούς «αφού σε ξεμάτιασε η μαμά σου, (μην πεις «μάνα», πες «μαμά»), δε χρειάζεσαι ντεπόν». Για να δούμε επιτέλους πώς ιεραρχούν τα πιστεύω τους.


(Και ο χρόνος που κάποιος θα πει «το μάτιασμα το δέχεται και η εκκλησία» μετράει από... ΤΩΡΑ!)

________________
2.


Α,μπα ,
σου έχει περάσει ποτέ απο το μυαλό η ιδέα να κάνεις εκπομπή στο ραδιόφωνο? -αποριάζουσα-

Όχι, όχι, όχι, έχω φωνή καρτούν.

________________
3.

Αγαπητή Α, μπα, θα ήθελα την γνώμη μιας έξυπνης, πετυχημένης και πεπειραμένης(όσο να'ναι παραπάνω πείρα από τη δική μου) γυναίκας.
Μην με παρεξηγήσεις δεν είναι γλείψιμο, είναι μόνο αυτό που κρίνω από τις απαντήσεις σου.
Λοιπόν η απορία μου έχει ως εξής..
είμαι στους περισσότερους τομείς είμαι τελειομανής, όπως και στο σχολείο, γι αυτό και έχασα τρεις ολόκληρες χρονιές, ήμουν πάντα μεταξύ ακραίου ή καθόλου σε όλους τους τομείς στη ζωή μου. Δεν έχω πάει σε ψυχολόγο(αν και νομίζω μου χρειάζεται) αλλά πιστεύω πως έχω βρει στο περίπου την αιτία. Για να μην στα πολυλογώ τα παρατάω πολύ εύκολα σε όλα. Από σχολείο μέχρι κιθάρα, μέχρι δουλειά, μέχρι και σχέσεις και γνωστούς. Απλά τα παρατάω όλα και φεύγω.
Και σε ρωτάω..τι κατάληξη προβλέπεις για μένα;
Θα μπορέσω άραγε λες το όνειρό μου να γίνω ψυχολόγος στην Γαλλία;
Υ.Γ.1 Προσπαθώ να το δω θετικά..όπως το ότι σταμάτησα το σχολείο. Παλιότερα ήθελα απλώς να το βγάλω, φέτος άρχισα να αγαπώ τη γνώση.
Υ.Γ.2 Ξέρω θα μου πεις "άργησες να μαθαίνεις να αγαπάς και να κατανοείς τι είναι καλό για σένα, πώς να κάνεις τα πάντα για το όνειρό σου." θα σου πω "έχεις δίκιο, άργησα" μα κανείς δεν μου το είπε...κι αν μου το είπε, μάλλον θα είχα κλείσει τα αυτιά μου και θα ήμουν μάλλον σε κάποιον από τους δικούς μου κόσμους όπου εκεί ακούς μόνο ότι θέλεις, δεν υπάρχουν ρολόγια, ούτε πινακίδες και φοράς ότι θέλεις" κάπου ανάμεσα στους κόσμους της εφηβείας.
Και να που το πληρώνω τώρα.
(Μεγάλο υστερόγραφο, το ξέρω)- Βιολετί Κορδέλα


Το ότι παράτησες το σχολείο με θορύβησε πολύ, πιο πολύ από όλα. Συμφωνώ ότι χρειάζεσαι ψυχολόγο. Πριν γίνεις, επισκέψου έναν. Το ότι ξέρεις τι σου συμβαίνει και θέλεις να το αντιμετωπίσεις είναι το παν. Η ζωή είναι δικιά σου, είναι μόνο μια και δεύτερη ευκαιρία δεν θα έχεις σε τίποτα, οπότε ό,τι και να κάνεις, προσπάθησε να μην την σπαταλήσεις. Οι προβλέψεις για το μέλλον είναι για τις καφετζούδες. Η ζωή σου θα γίνει αυτό που θα αποφασίσεις.

______________
4.


Γιατί τόση καταπίεση κ υποχωρήσεις άνευ όρων μια ζωή ρε Α, μπα; (οι γονείς;) Πότε επιτέλους δε θα φοβάμαι / νιώθω άσχημα ή οτιδήποτε να διεκδικήσω το δίκαιο που με πνίγει; Γιατί τόση εκμετάλλευση από παντού;κ μη μου πεις για όρια που δε βάζω, εγώ πως σέβομαι των άλλων κ δεν τα πλησιάζω καν; γιατί να μη λειτουργούν όλοι οι άνθρωποι έτσι; Θα ήμασταν μια πολύ καλύτερη κοινωνία πιστεύω!


Σόρρυ για το ξέσπασμα αλλά το τελευταίο διάστημα σαν να μαζεύτηκαν πολλά, θα κάνω κανένα μπαμ κ θα ξεχ@στώ με όλους..- Σουζυ τσούζει


Ο λόγος που δε φέρονται όλοι οι άνθρωποι έτσι είναι ότι η ανθρωπότητα ρυθμίζεται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομία δυνάμεων. Διατυπωμένο πιο χοντρά, ο καθένας κάνει ό,τι του είναι πιο εύκολο. Αν το πιο εύκολο είναι να μην σεβαστείς τα όρια του άλλου (επειδή δεν τα φυλάει), το πιο πιθανόν είναι ότι δεν θα τα σεβαστείς. Θα φερθείς σωστότερα αν υπάρχει ενδεχόμενο τιμωρίας.


Αυτά σε γενικές γραμμές περί κοινωνίας. Τώρα πάμε σε σένα. Υπάρχουν και καλοί άνθρωποι που φέρονται σωστά χωρίς να φοβούνται θεούς και δαίμονες, αλλά είναι αφελές να βασίζεσαι στις πιθανότητες. Κανείς δεν συμπαθεί τα θύματα, οπότε κάνε ό,τι μπορείς για να αποβάλλεις αυτή τη ρητορική. Αν θέλεις να προχωρήσεις και να μην κλαψουρίζεις, οι ερωτήσεις πρέπει να είναι ενεργητικές και να μην εξαρτώνται από τους άλλους. Γιατί δεν διεκδικείς και γιατί υποχωρείς;

______________
5.


Αγαπητή Α,μπα,
τον τελευταίο καιρό η μητέρα μου έχει γίνει πολύ νευρική. Λίγο η εμμηνόπαυση, λίγο το ότι έχει κόψει το κάπνισμα εδώ και ένα μήνα, λίγο η κούραση στη δουλειά, έχουν γίνει τα νεύρα της κρόσσια. Και είναι πού εριστική και επικριτική. Την ακούω να περιλαμβάνει κόσμο, και ακόμα κι όταν δεν αφορά εμένα, ανεβάζω παλμούς. Να την αποφύγω δεν μπορώ, γιατί τα σπίτια μας είναι στην ίδια οικοδομή. Άσε που δεν θέλω να την αποφύγω, θέλω να ηρεμήσει, γιατί πιστεύω ότι η ίδια ταλαιπωρείται πιο πολύ από μένα. Καμιά ιδέα πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση;- lola


Δεν υπάρχει τρόπος να κάνουμε τους άλλους να φερθούν όπως θα προτιμούσαμε. Μπορείς όμως να τη ρωτήσεις αν χρειάζεται βοήθεια, γιατί δε νομίζω ότι φταίει το κάπνισμα.

________________
6.


Γλυκιά Λένα,
πώς θα τον ξεπεράσω; Έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες που χωρίσαμε, έχω κάνει στο μεταξύ μια μικρή αποτυχημένη σχέση, έχω ξαναβγεί ραντεβού (στην προσπάθεια μου να προχωρήσω), αλλά τίποτα. Τον θυμάμαι και κλαίω. Ήταν το πρώτο αγόρι που ερωτεύτηκα. Χαίρομαι που αυτός είναι καλά τώρα μακριά μου, αλλά ή δική μου ζωή έχει μπει στο pause. Έχω χάσει κιλά, δεν ασχολούμαι με τα μαθήματα μου, δεν έχω όρεξη να κανονίσω να βγω. Και στο μεταξύ χάνω όλα τα ωραία που περνούν από μπροστά μου. Είναι όμως πολύ δύσκολο να προχωρήσω και να τον ξεχάσω. Τον είδα χθες το βράδυ στον ύπνο μου ξανά. Τον νιώθω τόσο κοντά μου. Σε παρακαλώ, εσύ που είσαι πιο μεγάλη και έχεις παραπάνω εμπειρία, δώσε μου μερικές συμβουλές για να προχωρήσω. Ευχαριστώ. Συνέχισε έτσι. Φιλιά <3 <3 :*- Δάφνη


Κοίτα να χαρείς την άγουρη θλίψη σου, γιατί όταν μεγαλώσεις θα περνάνε χρόνια για να ξεπεράσεις κάποιον, και το χειρότερο θα είναι ότι θα παίρνεις και κιλά αντί να χάνεις.

Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Ήταν ο πρώτος που νόμισες ότι ερωτεύτηκες. Δε θα είναι ο τελευταίος.

________________
7.


CSI new york, miami ή las vegas?- ελα ντε


Όχι Miami, γιατί παίζει αυτός που μοιάζει σα να έχει μονίμως σπασμένο σβέρκο.

________________
8.


Α, μπα ;;!!!!!
Πιστεύω πως αυτή η αγάπη που αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν σκύλο και έναν άνθρωπο είναι τόσο όμορφη που πραγματικά σου χαρίζει από τα καλύτερα χαμόγελα στην ζωή σου.
Έχω έναν μικρούλη δω δίπλα,η ώρα έχει πάει 1 και τα ξημερώματα, κοιμάται, ροχαλίζει κάπως(δεν ήξερα ότι ροχαλίζουν τα σκυλιά;;;;!!) κι εγω απλά τον λατρεύω!
Δεν ήθελα να σου πω κάτι σημαντικό, απλά τον λατρεύω τον μικρό μπέντζαμιν και ήθελα να το μάθουν όλοιιιιιιιιιιιιιι!!
Την καλησπέρα μου!!!! :)))- Mother of Benjamin,,


Ε μα στείλε μας και μια φωτογραφία.

________________
9.


Ζω εδώ και κάποια χρόνια σε μια χώρα του εξωτερικού που δεν θα την έλεγες πρωτοκοσμική, κάθε άλλο, έχει πολλά θέματα, την παλεύω-δεν την παλεύω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Τις προάλλες γνώρισα μια Ελληνίδα που μόλις έφτασε στη χώρα λόγω δουλειάς του συζύγου και το πρώτο (ω,ναι) πράγμα που με ρώτησε είναι αν μπορώ να της συστήσω κάποιο-α ειδικό στην εναλλακτική ιατρική, γιατί η ίδια αλλά και τα παιδάκια της από τότε που γεννήθηκαν ακολουθούν εναλλακτική θεραπεία για διάφορες μικροασθένειες κλπ. Στο μεταξύ, με το που πατάς το πόδι σου σ' αυτή τη χώρα καταλαβαίνεις ότι το μόνο εναλλακτικό που μπορεί να σου προσφέρει είναι να πίνεις καυτό τσάι ενώ έξω κάνει 45 βαθμούς. Μπορώ να πω εδώ, στη στήλη σου κάτι που δεν είπα στην ουρανοκατέβατη κυρία λόγω του ότι είχα μείνει για κάποια λεπτά speechless?Μπορώ βρε Α-μπα, σε παρακαλώ, γιατί θα σκάσω! Γιατί μερικοί άνθρωποι -ενώ δεν σου έχουν κάνει κάτι-κατορθώνουν να γίνονται τόσο εκνευριστικοί με την πρώτη; Όλο και κάποιο ταλέντο χρειάζεται για να το πετύχεις αυτό, δεν μπορεί!- σε φούντωσα και με φούντωσες εναλλακτικά

Αχ τι κρίμα που δε μένω εκεί, γιατί είμαι ειδική στην εναλλακτική ιατρική όταν πρόκειται για μικροασθένειες: δεν κάνω τίποτα και περνάνε μόνες τους.


(Γιατί δεν συστήνεις τον εαυτό σου; Ωραίο χαρτζιλίκι θα βγάλεις.)

________________

10.

Έχω μια ερώτηση για εσένα και για τις αναγνώστριες σου. Εχω ένα φίλο που είναι από παιδί τελείως άτριχος σε όλο το σώμα του (κεφάλι, φρύδια, βλέφαρα, γενειάδα, στήθος, πλάτη, πόδια, παντού).

 

Κοντεύει τα 30 και δεν είχε ποτέ καμιά σχέση, παρόλο που είναι εξαιρετικό παλικάρι και πολύ κοινωνικός. Επίσης τα χαρακτηριστικά του και ο σωματότυπος του είναι ελκυστικά – σε καμιά περίπτωση δεν τον λες άσχημο.

 

Δεν υπάρχουν κοπέλες που να το βρίσκουν αυτό ελκυστικό; Δεν υπάρχουν έστω κοπέλες που να μπορούν να το αγνοήσουν και να δουν την ουσία του πίσω από την εμφάνιση; Τι θα τον συμβουλεύατε;


Να βάλει περούκα. Δεν αστειεύομαι. Θα αλλάξει η ζωή του. Τόσοι και τόσες φοράνε περούκες. Γιατί όχι; Μη μου πείτε ότι πρέπει να τον θέλουν γι αυτό που είναι. Αν ήμασταν όλοι ακριβώς όπως είμαστε, δε θα μας ήθελε κανένας. 

________________
11.

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν κοιτάζουν την πανσέληνο θαυμάζουν απλώς μια γιγαντιαία δισδιάστατη carte postale και δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μία τεράστια συμπαγή σφαίρα που αιωρείται ως εκ θαύματος μπροστά τους, αντανακλώντας νυχτιάτικα μέσα στα μάτια τους το φως του Ήλιου; -Astronaut

Οι άνθρωποι συγκινούνται περισσότερο με τα παιδικά παραμύθια του μυαλού τους παρά με το συγκλονιστικό μεγαλείο της πραγματικότητας.

________________
12.

Λένα, ευχαριστώ για την ερώτηση αν και δεν την αξίζω! Εγώ μόνο παρέθεσα το λινκ για το φατσοβιβλίο του Λειβαδίτη. Παρόλα αυτά, αν και δεν μου έρχεται κάποια ερώτηση (έχω όλα τα θέματά μου λυμένα και δεν έχω απορίες; τι να πω;) θα ήθελα, επειδή η Αμερική με ελκύει σαν χώρα να μου πεις τι θεωρείς καλύτερο και τι χειρότερο χαρακτηριστικό των ανθρώπων εκεί.
το μανταρίνι-κατά κόσμον Κατερίνα

«Των ανθρώπων εκεί» θα το πάρω κυριολεκτικά, γιατί δε μπορώ να σου πω για όλη την Αμερική των πενήντα πολιτειών με τις γιγαντιαίες τους διαφορές. Μόνο η Καλιφόρνια είναι 38 εκατομμύρια! «Εδώ», και πιο συγκεκριμένα νότια του Λος Άντζελες, είμαστε σε μια περιοχή πλούσια με μονίμως καταπληκτικό καιρό.
Το καλύτερο είναι ότι λόγω του προστατευτικού αόρατου τείχους που περιβάλλει αυτούς τους ανθρώπους μια ζωή, είναι ιδιαίτερα ανοιχτοί, φιλικοί, ανεκτικοί, χαρούμενοι και άνετοι. Μοιάζουν σχεδόν αφελείς, αλλά δεν είναι, αυτή η εντύπωση δίνεται επειδή δε φοβούνται το μέλλον (τους) και όλα είναι πληρωμένα. Είναι, όπως φαίνεται, κάτι τρομερά απελευθερωτικό.


Το χειρότερο είναι η υστερική τους μανία με την υγιεινή διατροφή, την καλή φυσική κατάσταση και τη λεύκανση δοντιών.

36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
"Οι άνθρωποι συγκινούνται περισσότερο με τα παιδικά παραμύθια του μυαλού τους παρά με το συγκλονιστικό μεγαλείο της πραγματικότητας."Γυναίκα με τέτοιες απαντήσεις η φωνή της θα ακούγετε σαν μελωδία στα αυτιά μου και σε καμία περίπτωση σαν καρτούν.
Ανεξάρτητα από το άν χρειάζεται κανείς βοήθεια ή μπορεί από μόνος του να τα καταφέρει, ο τόπος που μαθαίνεται αυτό είναι μπροστά από έναν καθρέφτη...
#10: Μία απορία μπορείς να μου λύσεις, και σε ρωτάω 100% ειλικρινά και χωρίς ειρωνεία ή επίκριση.Αφού όπως λες είναι εξαιρετικό παλικάρι, πολύ κοινωνικός και βρίσκεις πάνω του ελκυστικά χαρακτηριστικά, γιατί δεν είσαι εσύ μαζί του;Και το ρωτάω αυτό, γιατί είμαι κατά μια έννοια ομοιοπαθής. Όχι ως προς την πάθηση που έχει το παλικάρι, αλλά ως προς το "μια χαρά παιδί είσαι, ωραίος, κλπ κλπ γιατί είσαι ακόμα μόνος;" από γυναίκες του κοινωνικού μου κύκλου.Δηλαδή, από την μία "ωραίο το παλικάρι" και από την άλλη "όχι όμως για μένα, αλλά για κάποια άλλη"; Δεν μπορώ να το καταλάβω.
Δεν έκανα εγώ την ερώτηση, αλλά θα ήθελα να παρέμβω (όχι επικριτικά):Η πιο απλή λύση θα είναι η κοπέλα να έχει ήδη σχέση. Γενικότερα, το αν κάποιος είναι μόνος του ή όχι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ένας συνδυασμός λόττο και πείσματος. Ξέρω κοπέλες που δήλωναν "εγώ δεν θα είμαι ΠΟΤΕ μόνη μου" και πράγματι δεν ήταν ποτέ μόνες τους. Δεν λέω απαραίτητα ότι έκαναν συμβιβασμούς, αλλά είναι και πόσο πολύ το κυνηγάει κάποιος. Αν είναι #1 στη λίστα προτεραιοτήτων του.Επίσης, άντρες-γυναίκες, πιστεύω απόλυτα ότι, εκτός από πολύ ζυγισμένες καταστάσεις (Duchess Kate π.χ.), οι υπόλοιποι ξεκινάμε από ένα κλικ και μετά μπαίνει η λογική στη μέση. Όχι ότι δεν απαιτείται προσπάθεια κ.λπ. στην πορεία, αλλά το αρχικό κλικ είναι πάντα ένα μυστήριο.Δεν έχει πάντα σχέση η εμφάνιση με την έλξη, η συμπάθεια που σου δείχνει κάποιος δεν είναι απαραίτητο να γίνει κάτι παραπάνω κ.λπ. και αυτό το περιβόητο "friendzone" θεωρώ ότι είναι τελείως χολυγουντιανό κατασκεύασμα. Όπως είχε πει και κάποια "A woman is not a machine where you put in kindness coins until sex falls out". (δεν λέω ότι το κάνεις εσύ συγκεκριμένα).Συγκεκριμένα για τις γυναίκες που σου λένε γιατί είσαι ακόμα μόνος, να τους πεις να κοιτάνε τη δουλειά τους. Οκ, δεν είναι απαραίτητα υποκριτικό ενδιαφέρον, μπορεί να ρίχνουν και άδεια... Βασικά, περιμένεις αυτήν που θα την κάνεις εσύ γι' αυτήν, όπως όλοι μας. Καλό κουράγιο.
"Καλό κουράγιο"; Μα, "καλό κουράγιο";! Με πέθανες τώρα! :PΠέρα απ' την πλάκα, η ερώτηση αυτή με προβληματίζει καιρό τώρα, και απλά άδραξα την ευκαιρία λόγω της ερώτησης #10. Σίγουρα, η κοπέλα μπορεί όντως να είναι "αλλού", αλλά σε άλλες περιπτώσεις, δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να λέει κάποια ότι "είσαι ωραίο παιδί", να έχετε κοινά ενδιαφέροντα, κώδικα επικοινωνίας, να την κάνεις να γελά, κλπ κλπ, και όμως να "σε βλέπει σαν φίλο". Με κάνει και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι που δεν έχω, όπως ένα χρωμόσωμα ας πούμε, το οποίο δεν με κάνει υλικό για σχέση.Σίγουρα, αν το ψάξω πολύ, εγώ φταίω, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα σε τι φταίω. Προσπαθώ να το εντοπίσω και η άποψη ότι είναι αυτό το μαγικό "κλικ", όσο και αν εμπειρικά συμφωνώ, με εκνευρίζει αφάνταστα, γιατί είναι ασαφές και πραγματικά δεν ξέρω τι να το κάνω!Σε κάθε περίπτωση, σ' ευχαριστώ Gia_P! :)
@ChrisYou can be the ripest, juiciest peach in the world, and there’s still going to be someone who hates peaches.Μου επιτρέπεις?Έλα τώρα, "εγώ φταίω", "υλικό για σχέση". Τι θα πει κάτι σου λείπει; Ξέρεις πόσες σε ερωτεύονται κάθε μέρα στο μετρό κι εσύ ούτε να τις φτύσεις; Εσύ να δεις πόσες κοπέλες αναρωτιούνται γιατί "δεν σου το βγάζουν"- και δεν θα το μάθεις και ποτέ. Δεν έχει να κάνει με εμφάνιση κ.λπ., στατιστικά στο λέω.(Ερώτηση: Μιλάμε για συγκεκριμένη κοπέλα που εσύ ενδιαφέρεσαι και εκείνη όχι? Τυχαίνουν αυτά.)Αυτή είναι η ομορφιά του κλικ. Δεν ξέρεις πώς, πού, πότε, γιατί αλλά όταν το έρχεται, τα έχει όλα. Δεν εννοώ να πάθεις τρελό love with the first sight (αν και αυτό είναι φοβερό συναίσθημα), μπορεί να είναι πολύ πιο ήσυχο. Υπάρχουν οι καλοκαιρινές βροχούλες, υπάρχουν και οι μπόρες.Κι εγώ στη διπλανή στάση είμαι και περιμένω, δεν στα λέω εκ του ασφαλούς.Σε νιώθω απόλυτα. Τι σκ... κάνουν όλοι οι υπόλοιποι και είναι ο κόσμος γεμάτος διαφημίσεις της Cocal-Cola και Kodak moments μαζί. Ε, λοιπόν, δεν έχω ιδέα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις να αξίζεις το καλό όταν έρθει.
Εσύ θα ήθελες να κάνεις σχέση με όλες τις γυναίκες που βρίσκεις όμορφες και "μια χαρά παιδιά";Επίσης: όταν οι άνθρωποι κάνουν φιλοφρονήσεις, δεν τις εννοούν πάντα, συχνά είναι απλή ευγένεια. Αν όμως με κάποια από αυτές τις γυναίκες έχεις το θάρρος και το είδος της σχέσης που θα σου το επέτρεπε, θα ήταν πιστεύω πολύ ενδιαφέρον να ζητήσεις να σου απαντήσει με ειλικρίνεια για ποιο λόγο η ίδια δεν θα διάλεγε να είναι μαζί σου.Βασικά έχω γνωρίσει άνθρωπο με την πάθηση που έλεγε η ερώτηση, μια χαρά παιδί, όπως τα λέτε, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι παντρεμένος με μια σχετικά όμορφη γυναίκα. Νομίζω στην αυτοεκτίμηση και την έλλειψη μιζέριας παίζεται όλο το παιχνίδι.Επίσης (προσωπική στατιστική) έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο πολλή φαιά ουσία αναλώνει κανείς στο τι φταίει και δεν μπορεί να κάνει σχέσεις, τόσο περισσότερο δυσκολεύεται να κάνει σχέσεις.
Chris... όλα αυτά τα ακούω για ευγενείς -πλην χαζές- γυναικουλιστικες δικαιολογίες. Κ βασικά αναρρωτιέμαι τι τις ρωτάς κ σου δίνουν αυτές τις απαντήσεις. Γιατι δε σου κάνω; Τι στραβό έχω; Πάντως, αν κάποιος διαθέτει κάποια/ή όλα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά: κοντός, χοντρός, απεριποίητος μέχρι αηδίας, άνεργος, παρεξηγησιάρης, τσιγκούνης, δεν οδηγείς (ναι έχει σημασία), χωρίς ενδιαφέροντα, χωρίς όρεξη για ζωή..... ε γιατί να κάτσει κιολας μια κοπέλα μαζί του;;;
Nanage, καμία σχέση. Δεν τις κάνω εγώ τις ερωτήσεις. Σιχαίνομαι να κλαίγομαι και να παραπονιέμαι. Απλά όταν έρχεται η γνωστή ερώτηση "Υπάρχει κάποια στην ζωή σου αυτόν τον καιρό" και η απάντηση είναι αρνητική, εκείνες το αρχίζουν.Το αν είναι ευγενείς - γυναικουλίστικες δικαιολογίες, τι να πω, εσύ το βλέπεις έτσι. Στα χαρακτηριστικά που αναφέρεις, το ότι δεν οδηγώ έχεις πιάσει. Το θέμα των ενδιαφερόντων και της όρεξης για ζωή, είναι υποκειμενικό νομίζω, καθώς τα δικά μου ενδιαφέροντα μπορεί να είναι για άλλους αδιάφορα, και ο δικός μου τρόπος έκφρασης της όρεξης για ζωή, μπορεί σε κάποιους να είναι ανορεξία ή και λαιμαργία. Δεν έχω την ανησυχία αν θα "μείνω μόνος", ούτε αν θα γνωρίσω τον "μεγάλο έρωτα", 25 χρονών είμαι ακόμα, οπότε ξέρω ότι έχω μέλλον μπροστά μου. Επίσης, δεν έχω την ασίγαστη ανάγκη να είμαι με κάποιαν συνέχεια, μια χαρά υπάρχω και μόνος. Απλά, επειδή το όλο θέμα των σχέσεων (μάλλον λόγω έλλειψης ποιοτικών και ποσοτικών εμπειριών - 2 περιστασιακές σχέσεις- ) μου είναι ασαφές, προσπαθώ να το κατανοήσω όσο καλύτερα μπορώ. Και ναι, μου την σπάει αφάνταστα που δεν μπορεί αυτό το ζήτημα να αναλυθεί σε πιο αντικειμενικές και ξεκάθαρες "μεταβλητές". Το ξέρω ότι δεν γίνεται αυτό, αλλά με νευριάζει. Η αβεβαιότητα και η ασάφεια μου προκαλούν ανασφάλεια.
Μάλιστα, το κοντός και άνεργος είναι ελαττώματα ίδιας βαρύτητας με τον τσιγκούνη και τον απεριποίητο μέχρι αηδίας. Παιδιά προσοχή, όσοι δεν έχετε Mac, σπίτια σας.
#6 Eντελώς σωστή αλλά μια ένσταση: αν η στεναχώρια σε κάνει από μικρή να χάνεις κιλά, θα στο κάνει - λογικά - μια ζώη. Το αναφέρω γιατι κοντεύω τα 34 κι οταν στεναχωριέμαι χάνω κιλά άμεσα.
Ίσως η Λένα να χρησιμοποιεί μια πιο ευρεία έννοια, ότι όταν είσαι ακόμα νέος οι "παιδεμοί" και τα "στριμώγματα" ερωτικής φύσης στο τέλος έχουν ένα θετικό πρόσημο, σε σμιλεύουν, σε λειαίνουν, ή τουλάχιστον σου αφήνουν ένα απόσταγμα ως παρακαταθήκη. Σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν και εκ των πραγμάτων μπορείς να συλλάβεις όλο το μεγαλείο της απόγνωσης πολύ πιο ολοκληρωμένα από τον εικοσάρη, αυτό που μένει πίσω από μια διαλυμένη σχέση σπάνια είναι κάτι το θετικό.
#10 Βρε Α, μπα μου, πρώτη φορά απογοητεύομαι από απάντηση. Εδώ η κοπέλα μάλλον δεν μιλάει για απλή τριχόπτωση που θα πάει ο άνθρωπος να βάλει περούκα/εμφυτεύματα και θα καθαρίσει, αλλά για συγκεκριμένη πάθηση (μου διαφεύγει το όνομα τώρα) που έχει ως αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη τριχών. Η περούκα θα φαίνεται εντελώς περίεργη συνοδευόμενη από την έλλειψη φρυδιών και βλεφαρίδων (που στην τελική, νομίζω αυτό ξενίζει περισσότερο παρά το κεφάλι ή οποιοδήποτε άλλο μέρος). Προς την κοπέλα που κάνει την ερώτηση: μήπως το θέμα να μη βρίσκεται στο πώς βλέπουν οι άλλοι το φίλο σου, αλλά ο ίδιος τον εαυτό του; Με εξαίρεση βλέφαρα και φρύδια, όλα τα άλλα αποτελούν συνηθισμένο θέαμα στην εποχή της αντρικής αποτρίχωσης, άρα δεν νομίζω να ξενίζουν τόσο πολύ. μήπως να συζητούσε και με άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση και αν τον ενοχλεί τόσο πολύ, να ψάξει μήπως υπάρχουν λύσεις π.χ. για εμφύτευση σε φρύδια; ένα άτομο ξέρω με αυτό το condition, και ειλικρινά η μόνη φορά που σκέφτηκα την εμφάνιση (προσπαθούσα να εντοπίσω τί ηταν διαφορετικό - τελικά ήταν τα φρύδια/βλεφαρα), ήταν μόλις τον γνώρισα. δεν είναι κάτι τόσο φοβερό και τρομερό το hairless look!
Αλωπεκία είναι το σωστό...Σχετικά με την ασθένεια. "Ολική Αλωπεκία(Alopecia Totalis)Πρόκειται για την πιο εκτεταμένη μορφή της γυροειδούς αλωπεκίας.Παρατηρείται ολική απώλεια όλων των τριχών της κεφαλής, των φρυδιών και των βλεφαρίδων. Οι λόγοι που οδηγούν σ αυτή την απώλεια δεν είναι γνωστοί, αλλά πιθανών να οφείλεται σε δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το στρες είναι μερικές φορές ένας ενοχοποιητικός παράγοντας του συγκεκριμένου τύπου αλωπεκίας, αλλά έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις ατόμων που δεν είχαν καθόλου στρες. Σαν θεραπεία προτείνονται τα κυτταροτοξικά φάρμακα (Μεθοτρεξάτη) αλλά και τα κορτικοστεροειδή."
Κι εγώ ξέρω περιπτώσεις βρε παιδιά, και υπάρχουν περούκες και περούκες. Δεν είπα να βάλει τα μαλλιά του Κολοκοτρώνη. Η θεραπεία είναι ακόμα άγνωστη, όπως και η προέλευση. Μπορεί να προσπαθήσει, αλλά γιατί να στρεσάρεται μια ζωή με αυτή την αβεβαιότητα; Η περούκα είναι για να αποφύγει τα περίεργα βλέμματα - μετά όποιος θέλει να τον γνωρίσει, θα τον γνωρίσει.
Θα έλεγα να μείνει όπως είναι, η περούκα θα είναι τουλάχιστον αστεία κ επιτηδευμένη. Η ουσία είναι να γνωρίσει γυναίκες που θα θέλουν να τον γνωρίσουν, γιατί θα εκπέμπει αυτοπεποίθηση, στιβαρότητα, σιγουριά. Όχι γιατί έχει 5-10, 1000 τρίχες. Η ωραία εμφάνιση δε φέρνει κ σχέσεις. Τις περισσότερες φορές έλκει κόσμο που απλά σε γουστάρει αλλά δεν θέλει να μπει καν στον κόπο να σε γνωρίσει γιατί του αρκεί που εντυπωσιαζεται το μάτι του.
Προσπαθώ να εντοπίσω τον συνειρμό της απάντησης #10 με τις σοκολάτες. Ότι ακόμα και η σοκολάτα για να είναι ελκυστική χρειάζεται το περιτύλιγμά της; (Θέλω να τις σπάσω σε κομματάκια και να τις τρώω με κουτάλι σούπας. NSFW)
#3 " Είμαι τελειομανής στο σχολείο, γι' αυτό έχασα τρεις ολόκληρες χρονιές." Προσπαθώ ειλικρινά να βρω αξιοπρεπή τρόπο να το σχολιάσω, αλλά επειδή στο τέλος όλο και κάποια βρισιά μου βγαίνει, θα το σταματήσω εδώ ...
Έχω την εντύπωση ότι χρησιμοποίησε λάθος λέξη, ή απλά δεν ξέρει τη σημασία της λέξης. Γιατί τελειομανία σίγουρα δεν σημαίνει "παρατάω ό,τι αρχίζω".
#1. Αν κάτι με σκοτώνει είναι οι άνθρωποι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις φράσεις "Η Εκκλησία δέχεται το ξεμάτιασμα", "Ο Χριστός ήταν Έλληνας" "Για έναν (sic) ψήφο όλη η Ευρώπη θα μίλαγε ελληνικά" στην ίδια συζήτηση.Κολοκοτρώνης- Αη Γιώργης- Πλάτωνας, the original mix 'n' match.