Κουβέλης κατά Βενιζέλου για τη στάση του στο θέμα της ΕΡΤ

Κουβέλης κατά Βενιζέλου για τη στάση του στο θέμα της ΕΡΤ Facebook Twitter
2

Πεπεισμένος ότι η απόφαση Σαμαρά για λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, εμφανίστηκε χθες σε συνέντευξη του στον Σκάι, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν πήγαμε σε εκλογές επειδή δεν ήθελαν οι εταίροι ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση του Βαγγέλη Βενιζέλου, λέγοντας ότι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κρατήσει την κοινή γραμμή που είχαν υιοθετήσει, τότε «ο κ. Σαμαράς θα αναζητούσε τον κοινό συμβιβαστικό τόπο, τον κοινό πολιτικό τόπο».

«Εάν ο κ. Σαμαράς έβλεπε συγκεκριμένη στάση και συμπεριφορά και από τη Δημοκρατική Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή και από τον Κουβέλη και από τον Βενιζέλο, τότε ήταν δυνατό και η προγραμματική μας συμφωνία να αναθεωρηθεί, να επικαιροποιηθεί, να στηθεί σε νέα βάση, όμως, ο κ. Βενιζέλος έκανε τις επιλογές του» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σημείωσε επίσης ότι το κόμμα του δεν άλλαξε στάση από αυτά που είχε συναποφασίσει με το ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ.

Άφησε επίσης αιχμές και κατά του Σαμαρά για το ζήτημα του αντιρατσιστικού και της ιθαγένειας με αφορμή την υποδοχή στο Μαξίμου του Γιάννη Αντετοκουμπνο.  Υπενθύμισε το θέμα της ιθαγένειας και των διατάξεων του νόμου Ραγκούση που πάγωσαν με εντολή Σαμαρά «προτού καν καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», όπως είπε. «Βέβαια τώρα δέχεται στο Μαξίμου αυτό το παλικάρι, τον Γιάννη από τη Νιγηρία - και καλά κάνει -, αλλά στην περίπτωση του Γιάννη δυστυχώς το ζήτημα της ιθαγένειας έγινε θέμα του ΝΒΑ» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Για την αλλαγή στάση της Ν.Δ. στο θέμα του αντιρατσιστικού, ο κ. Κουβέλης είπε ότι ο κ. Σαμαράς «εκείνη την ώρα επέλεγε να μπετονάρει τη Νέα Δημοκρατία (…) από τα δεξιά της».

Υπερασπίστηκε ακόμη τον κ. Μανιτάκη, ο οποίος δέχτηκε έντονη κριτική για μη προώθηση του θέματος της κινητικότητας από το υπουργείο του. «Τα υπουργεία δεν έστειλαν τους υπό συγχώνευση ή κατάργηση Οργανισμούς, τα υπουργεία δεν έστειλαν εγκαίρως τους πειθαρχικά υπόλογους τους επίορκους. Τα υπουργεία δεν έλεγξαν τους λεγόμενους δημόσιους υπαλλήλους με πλαστά δικαιολογητικά. Αυτά, δεν ήταν υπόθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αυτά ήταν υπόθεση του κάθε υπουργείου χωριστά. Ε, λοιπόν;», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.

Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το ότι η Ελλάδα δεν έχει επιδιώξει να αξιοποιήσει τις παραδοχές λαθών από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων.

Σε ερώτηση για τυχόν συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης φρόντισε να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας μάλιστα ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν δρα με πυξίδα τον «δημαγωγικό και εύκολο λόγο» και για τον λόγο αυτό όχι μόνο δεν θα μείνει εκτός Βουλής, αλλά θα βγει τελικά και ενισχυμένη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Το ότι ο κυρ-Φώτης περίμενε από το λαίμαργο για εξουσία να απαρνηθεί την καρεκλίτσα χάριν της προστασίας της ΕΡΤ αν μη τι άλλο είναι τεράστια πολιτική μυωπία!
Πολλά έχω να προσάψω στον Κουβέλη. Δεν τον ψήφισα άλλωστε. Χθες όμως στον Παπαχελά τα είπε πολύ ωραία, κυρίως όσον αφορά το Βενιζέλο και τη στάση του, ο οποίος δε, μετά τις σημερινές εξελίξεις (ΕΔΤ κ.λ.π.), έχει χάσει κάθε αξιοπιστία ως πολιτικό πρόσωπο.