Οι λάτρεις του τζιν έχουν λόγο να ανησυχούν: Ο Άρκευθος, το δέντρο του οποίου οι καρποί δίνουν στο τζιν τη γεύση του, απειλείται από ένα είδος παθογόνου μύκητα, αναφέρει το Popular Science.
Η μόλυνση που προκαλεί ο μύκητας στο δέντρο είναι συνήθως θανατηφόρα, ενώ μερικές περιοχές στη Βρετανία έχουν χάσει το 60% - 70% των δέντρων τους - ανησυχητικά νέα για την παραγωγή του τζιν.
Ο μύκητας ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή πριν από 5 χρόνια αλλά δεν είχε εμφανιστεί στην Ευρώπη, μέχρι τώρα, αν και το γένος αυτό που εμφανίστηκε στη Βρετανία φαίνεται να μην έχει προέλθει από τη Λατινική Αμερική. Ευτυχώς οι παραγωγοί τζιν τείνουν να προτιμούν τους καρπούς από άλλες περιοχές εκτός της Βρετανίας, όπου προς το παρόν η ασθένεια φαίνεται να είναι υπό έλεγχο. Οι εταιρείες όμως ανησυχούν ότι το παθογόνο αυτό μπορεί να μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή ενδοχώρα, όπου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πραγματικό όλεθρο για την παραγωγή του δημοφιλούς ποτού.
Διάφορα /
Ένας μύκητας απειλεί την Ευρωπαϊκή προμήθεια σε τζιν
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Οι αόρατοι ντελιβεράδες της Wolt και του efood: Μια νέα «Μανωλάδα» έξω από την πόρτα σου
Ντόμινικ Αμερένα: «Έκανα το πειραματόζωο σε ιατρικές δοκιμές για να έχω χρόνο να γράφω ελεύθερα»
Πανετόνε: Αυτά τα 10 είναι τα καλύτερα!
ΗΠΑ: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς σε πανεπιστημιούπολη στο Ρόουντ Άιλαντ
Tρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Δέκα νεκροί, 18 τραυματίες και δύο συλλήψεις - Βίντεο από την επίθεση
σχόλια