Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ επιστρέφει στη χώρα του μετά από 40 χρόνια

Ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ επιστρέφει στη χώρα του μετά από 40 χρόνια Facebook Twitter
7

Ο Ingvar Kamprad, ιδρυτής της εταιρείας επίπλων IKEA, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να επιστέψει στη Σουηδία μετά από σαράντα χρόνια, την οποία είχε εγκαταλείψει για φορολογικούς λόγους, γράφει η Telegraph.

Ο 87χρονος είπε ότι θα επιστρέψει από την Ελβετία πριν τελειώσει ο χρόνος και θα εγκατασταθεί σε ένα αγρόκτημα έξω από το Almhult, μια σουηδική πόλη, εκεί όπου ίδρυσε το ΙΚΕΑ πριν από 70 χρόνια.

«Η μετακόμιση στη Σουηδία θα με φέρει πιο κοντά στην οικογένεια και στους παλιούς μου φίλους», δήλωσε ο Kamprad. «Μετά το θάνατο της αγαπημένης μου συζύγου Margareta πριν από ενάμιση χρόνο, δεν υπάρχουν πολλά να με κρατήσουν στην Ελβετία».

Ο Κamprad, ο οποίος ξεκίνησε το ΙΚΕΑ από ένα κατάστημα στον κήπο του που πωλούσε ρολόγια και χριστουγεννιάτικες κάρτες, σήμερα είναι ένας από τους πλουσιότερους άντρες της Ευρώπης. Έφυγε από τη Σουηδία τη δεκαετία του 70, διαμαρτυρόμενος για την υψηλή φορολογία της χώρας του, για να ζήσει στην Ελβετία.

Η επιστροφή του επίσης συμβολίζει την απόφασή του να αφήσει τα ηνία της επιχείρησης, την οποία παρακολουθούσε στενά όλα αυτά τα χρόνια, και να αφήσει τους τρεις γιους του την εξάπλωση της εταιρείας σε άλλες αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία.

7

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Διεθνή / Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Προφυλακίστηκαν ο 55χρονος δήμαρχος για διαφθορά και η 44χρονη για απάτη - Δημοτική σύμβουλος από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καλεί τον κεντροδεξιό δήμαρχο να παραιτηθεί
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

4 σχόλια
γιατί βρε το λες αυτό? Στη Σουηδία πληρώνουν οι των υψηλών εισοδημάτων περισσότερα ώστε να μπορεί το κράτος να διατηρεί την απίστευτα καλή κοινωνική πολιτική του.
Και επειδή υπάρχει δημοκρατία, όποιου δεν του αρέσει, φεύγει! Το άδικο θα ήταν να μένει και να απολαμβάνει φοροαπαλλαγές που δεν δικαιούται επειδή έχει γκονέ, όπως γίνεται σε μερικές τριτοκοσμικές χώρες