Μητσοτάκης: « Η αξιοκρατία είναι η μαγική λέξη»

Μητσοτάκης: « Η αξιοκρατία είναι η μαγική λέξη» Facebook Twitter
13

«Η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί από τη δυνατότητά της να κάνει μία δημιουργική υπέρβαση των μνημονιακών πολιτικών» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η αξιοκρατία είναι η μαγική λέξη, η οποία επανειλημμένως λείπει από το λεξιλόγιο της ελληνικής πολιτικής», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο. Παράλληλα επέμεινε στην κινητικότητα και στην αξιολόγηση, λέγοντας ότι έπρεπε να εφαρμοστούν και χωρίς να είναι δέσμευση του υπουργείου.

Μεταξύ άλλων και θέτοντας τις προτεραιότητες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σοκαρίστηκε όταν είδε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούται. Δεν θα κάνω χρήση του συνόλου, εμπιοστεύομαι τους υπαλλήλους του υπουργείου τόνισε ο νέος υπουργός.

Επιπλέον, ανέφερε, το συνολικό έργο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι μεμονωμένο, αλλά απαιτείται συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία, ενώ προσβλέπει σε γόνιμη συνεργασία με την κ. Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου «να υπερβούμε τις παθογένειες».

Μίλησε δε για αποφασιστικότητα «να παρθούν αποφάσεις οι οποίες μπορεί να φαντάζουν δύσκολες αλλά αν εξηγηθούν σωστά και αν διέπονται από έναν βασικό κανόνα δικαιοσύνης πιστεύω ότι θα βρουν τη στήριξη της σιωπηλής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

9 σχόλια
Μαγική λέξη η αξιοκρατία Κυριάκο μου. Ρώτα και τον μπαμπά σου πόσους είχε διορίσει αξιοκρατικά όταν έγινε πρωθυπουργός.Ρώτα και την αδελφούλα σου για τις στρατιές που διόρισε στον Δήμο Αθηναίων, αξιοκρατικά πάντα.
Οσο και να διαφωνω με την συγκεκρικενη υπουργοποιηση, το παιδι τουλαχιστον τελειωσε ενα Χαρβαρντ και ενα Στανφορντ, δουλεψε και σε 2,3 σοβαρες εταιριες. Τα συγκεκριμενα προσοντα ειναι πιο καλα απο το 99% των υπολοιπων στην Ελληνικη πολιτικη σκηνη. Βεβαια πολλοι απο αυτους τους υπολοιπους με το ζορι τελειωσανε ενα τεχνικο λυκειο, οποτε..Το οτι εγινε διευθυντης στο επενδυτικο κομματι της Εθνικης με ουσιαστικα 3-4 χρονια εργασιακης προυπηρεσιας ειναι εξοργιστικο και αλλο ενα δειγμα του νεποτιστικου συστηματος στην Ελλαδα.
"Βεβαια πολλοι απο αυτους τους υπολοιπους με το ζορι τελειωσανε ενα τεχνικο λυκειο" ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ένα τεχνικό λύκειο όμως... και για κοίτα πόσα παιδιά με εξαιρετικούς τίτλους σπουδών και "με ουσιαστικα 3-4 χρονια εργασιακης προυπηρεσιας" αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ή/και να μείνουν εκτός Ελλάδας αφού δεν έχουν μπαμπά στην πολιτική!ΥΓ: βάζε τόνους στις λέξεις ... αν σε δεί ο Άδωνις θα σου μάθει πολυτονικό... Συμβιβάσου στο μονοτονικό!
Και που περί τα τέλη της δεκαετίας του '90 είχαν αναστενάξει οι παραπολιτικές στήλες, για τον διορισμό του (κατόπιν πατρικής παράκλησης στον τότε πρωθυπουργό Σημίτη) στην Εθνική Τράπεζα!