Σχέδια tattoo

Facebook Twitter
3

Έχει υπάρξει μπαλαρίνα, πριγκίπισσα, γιατρός… και πολλά άλλα. Το 1999 η Butterfly Art Barbie με τατουάζ αποσύρεται από την κυκλοφορία μετά από χιλιάδες παράπονα γονιών, ενώ 10 χρόνια αργότερα η Totally Stylin' Tattoos Barbie συνοδεύεται από σετ με αυτοκόλλητα τατουάζ που αφαιρούνται εύκολα. Φέτος η εταιρεία Mattel αρνούμενη να δεχτεί δημόσιες πιέσεις σε συνεργασία με την ιταλική Tokidoki λανσάρει τη νέα limited edition Barbie με τατουάζ, ροζ μαλλιά, μαύρη μπλούζα, λεοπάρ κολάν, αξεσουάρ με νεκροκεφαλές, ασημένια τακούνια και τον σκύλο συνοδό με το όνομα Bastardino.

Μερικά ενδεικτικά σχόλια από γονείς, μέσω του Daily Mail και του website Ms Twixt:

- Η ενθάρρυνση των παιδιών να έχουν τατουάζ είναι λάθος, λάθος, λάθος….

- Γιατί η Mattel δεν βάζει καλύτερα ένα τσιγάρο στο χέρι της και ένα μπουκάλι μπύρα;

- Νομίζω πως είναι φρικτή και δίνει στους νέους το λάθος μήνυμα. Σε καμία περίπτωση τα τατουάζ δεν πρέπει να προβάλλονται.

- Μπράβο στη Mattel για τη δημιουργία μιας κούκλας περισσότερο σαν εμάς. Θεωρώ πως έγινε ένα μικρό βήμα προς μια σωστή κατεύθυνση.

- Οι μη ρεαλιστικές αναλογίες της κούκλας σε κάνουν να προβληματίζεσαι πολύ περισσότερο από τα τατουάζ της...

- Θεωρώ το γεγονός πως πολλές διασημότητες επιδεικνύουν το ζωγραφισμένο σώμα τους πολύ πιο επικίνδυνο από μια απλή κούκλα…

Τα «επικίνδυνα» για το ήθος και ύφος της συντηρητικής Αμερικής τατουάζ και του τρόπου ζωής που υποδηλώνουν, είναι μερικές φορές τόσο υπέροχα. Η μονιμότητά στην αποτύπωσή τους και η χάραξη μνήμης πάνω στο δέρμα ως κύριο χαρακτηριστικό τους, στέκεται ενάντια στον εφήμερο χαρακτήρα της μόδας και των τάσεων που μπορεί σήμερα να τα προβάλλουν και αύριο να τα απορρίπτουν ως ξεπερασμένα. Ένα μικρό δείγμα από εκπληκτικές δουλειές tattoo και ανθρώπων που τα αναδεικνύουν με διαφορετικό και μοναδικό τρόπο.

- Από τα βιβλία του εθνογράφου Danzig Baldayev, Russian Criminal Tattoo Encyclopaedia και τον φωτογράφο Sergei Vasiliev, κωδικοποιημένα «βιογραφικά» για κάθε κρατούμενο των φυλακών του Leningrad.

- Ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Hedi Slimane χρησιμοποιεί την φωτογραφία όπως ο ίδιος ισχυρίζεται για να καταγράφει σκέψεις και να κρατάει σημειώσεις. Από το ημερολόγιό του:

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Banks Violette



Amy Winehouse




Frances Bean Cobain








- Χαρακτηριστικά τατουάζ πολυφωτογραφημένων ανθρώπων:


Freja Beha Erichsen



Rick Genest



David Beckham



Angelina Jolie



Johnny Depp



Anthony Kiedis




- Και αυτά που συναντάμε στο δρόμο, very stylish...

  (από το blog  the sartorialist)


3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Ενω καποιους ανθρωπους δεν τους λες και ομορφους, σε ερεθιζουν μονο και μονο με καποια απο τα τατου τους. Ανεξαρτητως φυλου, ηλικιας κλπ.