Στο σημερινό ‘Α, μπα’: μια σεμνή καλόγρια

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: μια σεμνή καλόγρια Facebook Twitter
27

________________
1.


Δεν θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Θέλω μόνο να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σου, την καθημερινή μου ιντερνετική συντροφιά. Μετά από αρκετό καιρό και απανωτά "χαστούκια", επιτέλους αμπά τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν προς το καλύτερο. Από βδομάδα ξεκινάω δουλειά ως ερευνήτρια πάνω στο αντικείμενό μου με σχετικά καλές απολαβές, ασφάλιση και στην Ελλάδα, κοντά δηλαδή στον άντρα της ζωής μου:) Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Σήμερα κλαίω από το πρωί, αλλά είναι από χαρά.- meme

Καλέ μην κλαις. Φτιάξε ένα ταψί γεμιστά και πάρε ένα καλό κρασί, να το γιορτάσεις. Συγχαρητήρια!

 

________________
2.


"Αγαπητη μου, θα ήθελα να σε ρωτησω... εσυ θα ξερεις...
Ολοι οι ελληνες διασημοι ηθοποιοι, τραγουδιστες, δημοσιογραφοι κτλ πάνε με οποιο ""καλό κομμάτι"" τους κατσει χωρις αναστολες? Κανουν παρτυ με ουσιες και πληρωμενους ερωτες? Υπαρχει οντως πολυ ανηθικοτητα στους κυκλους αυτους και γινεται της κακομοιρας? Δηλαδη είναι ""ου μπλεξεις"" αν εσύ είσαι στην απένατι όχθη?? Δεν ξερω αν εγώ ζω σε άλλη διασταση αλλα πραγματικα με αηδιάζει αυτο. Εσενα? Ισχυει ή υπερβαλλω? Πες μου.. περιμένω"-Απορίτα!!!

Όλοι μας προσπαθούμε να ξεσκάσουμε με όποιον τρόπο μας παίρνει. Τα λεφτά πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες και οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπορεί να σε κάνουν ακόμα κι εσένα να το δεις αλλιώς το θέμα, όσο κι αν νομίζεις τώρα ότι αηδιάζεις. Αν έχεις πραγματικά πολλά λεφτά και τρόπο να εξασφαλίσεις την ιδιωτικότητα, μπορεί να κατεβάσεις αρκετά πρωτότυπες ιδέες διασκέδασης.

Οι αναστολές δεν είναι κάτι άλλο από τον κώδικα συμπεριφοράς της κοινωνικής σου τάξης. Ακολουθείς τους κανόνες για να είσαι αξιότιμο μέλος του κοινωνικού σου κύκλου κι αυτό το βαφτίζεις «ηθική». Άλλες κοινωνικές τάξεις έχουν άλλους κανόνες. Open your mind, που λένε, και ξέρεις τι γίνεται μετά.

(Από αυτούς που φαντάζεσαι όμως, λίγοι έχουν τα λεφτά να κάνουν αυτά που δε μπορείς να φανταστείς. Φτωχή χώρα, φτωχά και τα περιθώρια. Τα μεγάλα πάρτι δε νομίζω ότι ανακοινώνονται.)

(Τώρα που το σκέφτομαι, γιατί πιστεύεις ότι «εγώ θα ξέρω;»)

________________
3.


Πάντα αναρωτιόμουν, υπάρχουν όντως αυτί που γίνονται κροίσοι (και με 300.000 ευρώ, "κροίσος" λέγεσαι πια) μέσα σε μια νύχτα κερδίζοντας το λαχείο; Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κάποιον που να έχει πιάσει την καλή έτσι. Βρε μήπως είναι διαφημιστικό κόλπο;Η


Εγώ έχω ακούσει ιστορία για κάποιον που κέρδισε λαχείο, το κράτησε κρυφό για να μη του ζητήσουν δανεικά οι συγγενείς αλλά έπαθε εγκεφαλικό από τη χαρά του. Αληθινή ιστορία. Πρέπει να κάτσω να τα γράψω αυτά.

______________
4.


"Στην Ελλάδα (που έχω ζήσει καμιά τριανταριά χρόνια), πολλοί πραγματικά σιχαίνονται τον κομμουνισμό. Όταν τους ρωτώ γιατί μου λένε συνήθως γιατί δεν θέλουν να έχουν μία δουλειά για όλη τους τη ζωή χωρίς προοπτικές εξέλιξης ή να μπορούνε να γίνουνε λεφτάδες, μια δουλειά που θα τους δίνει μεν ένα σταθερό μισθουλάκο για πάντα αλλά δεν θα είναι κάτι που τους ενδιαφέρει, θα είναι μια εργασία που τους έχει ορίσει το κράτος. Από την άλλη, οι ίδιοι, πάντα ζήλευαν τους οποιουσδήποτε δημοσίους υπαλλήλους και λαχταρούσαν μια θέση στο δημόσιο, ακόμη και σκουπιδιάρης. Σε μένα αυτό ακούγεται: σταθερός μισθός, μόνιμο συμβόλαιο, εγκλωβισμένος σε μια δουλειά που πιθανότατα να μη σε ενδιαφέρει. Βλέπεις κι εσύ την ειρωνεία, έτσι;

Υ.Γ. Ήθελα να συμπληρώσω ότι παρόλο που δεν πολυασχολούμαι με τα πολιτικά, προσπαθώ να μαθαίνω.

Μετά από επίμονη παράθεση κι ενός ακόμη επιχειρήματος των άνωθεν (ότι στον Κομμουνισμό δεν μπορείς να αναπτύξεις την επιχειρηματικότητά σου γιατί το κράτος τα κάνει όλα κρατικά -εγώ προσωπικά το βλέπω μια χαρά, από την άλλη ως προσωπικότητα δεν μου αρέσει να είμαι αφεντικό οπότε είναι λογικό να με αφήνει αδιάφορη το θέμα-) ρώτησα μερικούς κομμουνιστές να μου πουν τη γνώμη τους: οι μισοί μου το επιβεβαίωσαν. Οι άλλοι μισοί μού είπαν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια κι ότι στον κομμουνισμό θα πρέπει να παραχωρήσουν στο κράτος τις επιχειρήσεις τους όσοι έχουν πάνω από περίπου 50 υπαλλήλους (όσοι επιχειρηματίες δηλ είναι ιδιαιτέρως ματσωμένοι -εγώ προσωπικά χέστηκα για τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους!αλλά μάλλον επειδή προτιμώ να ζω ηθικά και λιτά-). Περίεργο που δεν αποφασίζουν οι κομμουνιστές για μια σταθερή ιδέα σε ένα ερώτημα που παίζει πολύ όταν μιλάς για αυτό το κόμμα/ιδεολογία;"- Σόρρυ για το μακρυνάρι

Σχετικά με την πρώτη παράγραφο, ναι, την βλέπω την ειρωνεία, και δε θα μπορούσα να συμπληρώσω κάτι, πέρα του ότι μου κάνει εντύπωση που όσοι ρωτάς βλέπουν ΑΥΤΟ το πρόβλημα στον κομμουνισμό.
Για την δεύτερη παράγραφο, όχι δεν είναι περίεργο. Μακάρι να ήταν αυτό η μόνη διαφωνία των κομμουνιστών μεταξύ τους, γιατί κάπως λύνεται. Μακάρι να ήταν τέτοιου είδους οι διαφωνίες των ανθρώπων που υποστηρίζουν μια ιδεολογία, γενικά. Θα ήταν ωραία αν οι άνθρωποι που στηρίζουν τις διάφορες οικονομικές θεωρίες διαφωνούσαν για θέματα πολιτικής, γενικότερα. Η πολιτική στάση των περισσότερων είναι ευθέως ανάλογη με του πατέρα τους: είτε ίδια είτε διαμετρικά αντίθετη. Και μετά βρίσκουν και δικαιολογίες για να την στηρίξουν.

______________
5.


Α,μπούτσικο λες οι τραγουδιστές/ριες (όταν ο μπάτλερ τους είναι σε άδεια) και κάνουν τις δουλειές μόνοι/ες τους, ακούνε τα τραγούδια τους στο youtube ή τα τραγουδάνε μόνοι τους? γιατί εντάξει μία δύο τρεις χίλιες δεκατρεις μετά βαριέσαι μέχρι και να το τραγουδήσεις! λογικά θα ακούνε άλλων συναδέλφων ε?- :)

Λέω ότι θα ακούνε και των άλλων και θα σκέφτονται «χάλια, χάλια το λέει, πώς γίνεται να αρέσει αυτό στον κόσμο». Όμως δεν κάνουν ποτέ τις δουλειές στο σπίτι. Όταν ο μπάτλερ είναι σε άδεια, περιμένεις να γυρίσει, και αν αργεί πολύ, παίρνεις άλλον μπάτλερ.

________________

6.

 

"Α, μπα,
σου αρέσουν οι γυναίκες με σχεδόν ξυρισμένο κεφάλι και μουσάκι;"- μουσίτσα

 

________________
7.


"γιατί η τελευταία ταινία της Μεριλυν με τον Γκεημπλ είναι ασπρόμαυρη αφού είχε ήδη γυρίσει έγχρωμη?κάπου είδα ένα απόσπασμα και αμέσως σκέφτηκα να σε ρωτήσω
Φιλιά

Έχω την εντύπωση ότι την γύρισαν σε ασπρόμαυρο φιλμ για να δείξουν ότι είναι «καλλιτεχνική» και σοβαρή ταινία, μακριά από τα φτηνά κόλπα του Χόλιγουντ.

________________
8.


"Πώς μπορείς να πεις σε αρκετά κοντινό σου άνθρωπο ότι θα πρέπει να πλένεται συχνότερα χωρίς να τον θίξεις; Αναφέρομαι σε μία πολύ καλή μου φίλη που ειδικά από τότε που πήγε να μείνει μόνη της η κατάσταση πολλές φορές ξεφεύγει τόσο σε θέματα προσωπικής υγιεινής όσο και σε θέματα καθαριότητας σπιτιού. Ξέρω ότι έτσι έμαθε μεγαλώνοντας γιατί και στο πατρικό της και στην οικογένειά της η κατάσταση δεν είναι και πολύ καλύτερη αλλά υποφέρεται.
Δεν είμαι μικροβιοφοβική, αναφέρομαι σε βασική καθαριότητα. Έχω κάνει κάποιες προσπάθειες (έμμεσες) αλλά τζίφος. Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς έχω αρχίσει να χάνω το σεβασμό που της είχα και φοβάμαι ότι σε λίγο θα αποφεύγω και την παρέα της. "-You stink!

Κάντε έναν έρανο να της πάρετε μια καθαρίστρια, να δει μια φορά πώς είναι ένα καθαρό σπίτι με πλυμένα ρούχα. Αν δεν καταλάβει και μέσω του ζωντανού παραδείγματος, στα επόμενα γενέθλια πάρε ένα ελατάκι, από αυτά που βάζουμε στο αυτοκίνητο και βάλε το σε μία κάρτα στην οποία θα γράψεις «αγάπη μου, βρωμάς». Στείλε την κάρτα χωρίς αποστολέα.

________________
9.


"Α, μπα! Hello again...! Θα ήθελα τη γνώμη σου για το εξής. Καθότι υπάρχει κρίση, δυσκολία λόγω χρημάτων άρα και διακοπών, σκοπεύω να έχω σε κάποια παραλία ένα τροχόσπιτο, που υπάρχει! Το ερώτημα είναι. Πώς να το διαμορφώσω ώστε να μην έχω πολλά πράγματα -γιατί έχω μια τάση- αλλά να είμαι και αυτάρκης; Ονειρεύομαι μόνο να διαβάζω, να παίζω το έγχορδο μου, να κάνω γιόγκα και να υποδέχομαι φίλους..
ΥΓ. Θα είναι κάτω από ένα μεγάλο δέντρο με την ανατολή απέναντι μαζί με τη θάλασσα,
ΥΓ.1. Τα μπάνια εννοούνται..
Φιλιά. Ελπίζω να σε διαβάζω αναδρομικά από εκεί.. thanks"-και μένα μου αρέσει το τζιν τόνικ αλλά φέτος θα δοκιμαστώ και με κοκτέιλς..

Γιατί γράφεις «έγχορδο» και όχι κάτι πιο συγκεκριμένο;

 

________________
10.


"αγαπημένη 'α μπα
από την πρωτοχρονιά είμαι σε πολύ περίεργο μούντ- είμαι συνέχεια στενοχωρημένη και κλαίω πολύ.δεν βλέπω φως στον ορίζοντα.περνώ πολλές ώρες μόνη μου,βασικά είμαι κυρίως μόνη μου με κάποια μικρά διαλείμματα απασχολεί και το γκομενικό...έχει να γίνει κάτι εδώ και πάρα πολύ καιρό.α και ειμαι στα 20.πώς ν' αλλάξουν όλα αυτά?"- ιπτάμενο σουρωτήρι

Ίσως το περίεργο μουντ σου να έχει όνομα και να λέγεται κατάθλιψη.
Μην σε τρομάζει το όνομα, αλλά μην περιμένεις και να περάσει από μόνο του.
Διάβασε αυτό κι αυτό κι αυτό.

________________
11.


Γεια σου Α,μπα! Θα ήθελα να ρωτήσω, τι μπορεί να κάνει κάποιος όταν κάνει διάφορες περίεργες σκέψεις (πχ αυτοκτονία) αλλά δεν έχει καθόλου χρήματα ώστε να πάει σε ψυχολόγο;- gg

Διάβασε τα παραπάνω. Όποιος κάνει αυτοκαταστροφικές σκέψεις πρέπει να ξέρει ότι υπάρχουν μηχανισμοί βοήθειας στην Ελλάδα, καλοί και σημαντικοί. Δε χρειάζονται χρήματα, πάρε τηλέφωνο και ζήτα βοήθεια.

Και για το τέλος, λες και το είχα κάνει παραγγελία:

________________
12.


"Αγαπημένη μου Ά'μπα,

Μένω στο εξωτερικό και πριν έξι μήνες ξεκίνησα ψυχοθεραπεία μέσω skype.Μπορώ να πω πως μέχρι τώρα έχω βοηθηθεί αρκετά.Πριν λίγο καιρό ο ψυχολόγος μου με ρώτησε αν έχω facebook και αφού του απάντησα θετικά με έκανε add. Σήμερα λοιπόν διαπίστωσα πως έκανε like σε μια σελίδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μας.Είναι τώρα αυτό σωστό;Εγώ να μιλάω και αυτός να τσεκάρει το facebook;Επίσης έχει συμβεί-την ώρα που μιλάμε-να ακούσω τον ήχο των πλήκτρων. Τον ρώτησα αν γράφει ή ασχολείται με κάτι άλλο και μου είπε-σηκώνοντας το ποτήρι του- πως απλά πίνει τον καφέ του!Θα χαρακτήριζες αυτή τη συμπεριφορά αντιεπαγγελματική ή ανθρώπινη(ανθρώπινη με την έννοια του ότι ακόμα και οι ψυχολόγοι θα νιώσουν κάποια στιγμή βαρεμάρα όπως οι περισσότεροι άνθρωποι όταν κάνουν τη δουλειά τους); Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση. :)"- Ξενιτεμένη θεραπευόμενη

 

Δε θέλω να γελάσω με την ιστορία, αλλά είναι αδύνατον να μη γελάσω.
Πρώτον, πρέπει οπωσδήποτε να δεις το Web Therapy.

Δεύτερον, πρέπει να σου πω μια ιστορία που έχω ακούσει από ψυχίατρο: ένα πρωί είχε ραντεβού με μια τρομαχτικά βαρετή ασθενή. Το ραντεβού ήταν πάρα πολύ πρωί κι αυτός είχε κοιμηθεί πολύ λίγο. Αυτό σε συνδυασμό με την τρομερά βαρετή ασθενή τον έκανε να θέλει να χασμουριέται τόσο έντονα, που από την προσπάθεια να καταπνίξει το χασμουρητό, δάκρυσε. Η ασθενής είπε «αχ, γιατρέ, σας έκανα να κλάψετε». Κάτι που ήταν βέβαια αλήθεια, αλλά όχι όπως το φανταζόταν.

Η συμπεριφορά του δικού σου είναι και τα δύο: και ανθρώπινη και αντιεπαγγελματική. Οι ψυχίατροι συμπαθούν και αντιπαθούν ασθενείς, βαριούνται και διασκεδάζουν ανάλογα με την παρέα, όπως όλοι μας, μόνο που η δουλειά τους απαγορεύει να εκδηλώσουν οτιδήποτε από τα παραπάνω. Το ότι γίνατε φίλοι στο facebook ήδη είναι τεράστιο σφάλμα από τη μεριά του. Το like όμως είναι γκραν γκινιόλ! Μπορώ να γελάσω, σε παρακαλώ;

Εγώ στη θέση σου θα τον άλλαζα γιατί δεν θα τον έβλεπα με τον σεβασμό που θα έπρεπε να έχω απέναντι σε κάποιον που θα του εμπιστευόμουν προσωπικές μου σκέψεις. Δεν ξέρω αν είναι σωστό να σου λέω τι θα έκανα εγώ. Αν είναι να τον παρατήσεις όμως, πες του πρώτα ότι τον κατάλαβες.

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Η φωτογραφία του 5 από που είναι; Ιταλία μήπως; Σίγουρα είναι ίδια η τοποθεσία με αυτή του 3, μόνο που η 3 είναι πιο ινσταγκραμμισμένη. Πολύ ωραίες και 2 πάντως!
Λενακι πες σε παρακαλω αν ξέρεις από πού είναι η πρώτη φωτογραφία με το στριφογυριστό δρόμο καθώς και οι φωτογραφίες με τα σπιτάκια στο 3 και στο 5 ; Ελπίζω να το δεις και να μη με κάνεις να ψάχνω μέρα νύχτα στο google τυχαίες εικόνες... θέλω απελπισμένα να δω κι άλλες από αυτά τα μέρη!
#4 Από το καταστατικό του ΚΚΕ (ολόκληρο εδώ http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7416338&publDate=28/4/2013)Το ΚΚΕ είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης, η συνειδητή οργανωμένη ιδεολογική, πολιτική πρωτοπορία της, η ανώτατη μορφή οργάνωσής της. Είναι επαναστατική οργάνωση εθελοντών ομοϊδεατών και αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, στην οποία θα καταργηθεί κάθε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κάθε μορφή ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και θα διασφαλιστεί ένα ανώτερο επίπεδο ζωής και δικαιωμάτων για το λαό, ισότητα δυνατοτήτων και δικαιωμάτων, ολόπλευρη κοινωνική πρόοδος στην Ελλάδα.Καλύτερα να το διαβάσεις κι ό,τι καταλάβεις παρά να μιλάς με άσχετους.
#1 seinfeld-happy-dance#2 <<Οι αναστολές δεν είναι κάτι άλλο από τον κώδικα συμπεριφοράς της κοινωνικής σου τάξης.Ακολουθείς τους κανόνες για να είσαι αξιότιμο μέλος του κοινωνικού σου κύκλου κι αυτό το βαφτίζεις «ηθική».>>εναντιον #4 <<Η πολιτική στάση των περισσότερων είναι ευθέως ανάλογη με του πατέρα τους: είτε ίδια είτε διαμετρικά αντίθετη. Και μετά βρίσκουν και δικαιολογίες για να την στηρίξουν.>>δεν στεκουν και τα δυο μαζι, διαλεξε ενα. Εγω διαλεγω τη σταση σου στο #4. Ειναι αυτο που ο Jonathan Haidt λεει emotional dog and rational tail. Αν οι πολιτικες στασεις ειναι κατα βαθος εμφυτες, γιατι να μην ειναι και οι ηθικες, αφου τα πολιτικα προβληματα ειναι ηθικα. Η ιδεα στο #2 φερνει πολυ σε μια tabula rasa (moral relativism) αν και μπορει να διαβαστει διαφορετικα.
4 Ρώτα και άλλους. Στο τέλος θα μάθεις και για τη θανάτωση των ατντιφρονούντων, τη λογοκρισία, τα βασανιστήρια, το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης, τα γκούλαγκ, τους ρουφιάνους του καθεστώτος, το γολοντομόρ στην Ουκρανία και άλλα.Στη θεωρία πάντως ήταν καλοί.
#12 Μα, πόσο δίκιο! Και εγώ το Web Therapy σκέφτηκα! Αυτή η Lisa Kudrow είναι πολύ Regina Falange στον ρόλο της!Όσον αφορά την ερώτηση, αρχικά δεν ξέρω πόσο αποτελεσματική είναι η online θεραπεία, ίσως μόνο ως τελευταία λύση όταν δεν μπορεί ο πελάτης να συναντηθεί από κοντά. Και αυτό διότι χάνεται η προσωπική επαφή, χάνονται πολλές πληροφορίες που μπορεί κάποιος να πάρει από κοντά, τις αντιδράσεις, την μη λεκτική επικοινωνία. Η αλληλεπίδραση είναι εντελώς διαφορετική.Επιπλέον, το να είσαι στον υπολογιστή, από μόνο του αποτελεί παράγοντα απόσπασης προσοχής. Το ότι σε έκανε φίλη στο fb αποτελεί παράβαση του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας, καθώς δημιουργεί διπλή σχέση μαζί σου. Αυτό με το like εν ώρα συνεδρίας είναι πραγματικά τραγικό. Για να καταλάβεις, αρκετοί θεραπευτές δεν επιτρέπουν ούτε το κάπνισμα εν ώρα συνεδρίας, και ένας από τους λόγους είναι ότι αποσπά την προσοχή του πελάτη. Το ότι κάποιος θεραπευτής μπορεί να βαρεθεί εν ώρα συνεδρίας, είναι κάτι που όντως μπορεί να συμβεί και να θεωρηθεί ως ανθρώπινο. Μπορεί ο πελάτης να του λέει τα ίδια και τα ίδια ή να του αναφέρει κάτι που να του φαίνεται πολύ βαρετό. Όμως, επειδή αυτό το επάγγελμα δεν επιτρέπει από την μία να βαριέσαι και από την άλλη να βοηθάς και τον άλλον, θα πρέπει ο θεραπευτής να εξετάσει με τον επόπτη του το γιατί βαρέθηκε και να προσπαθήσει να το επιλύσει. Δεν γίνεται να βαριέσαι κάποιον και παράλληλα να είσαι ενεργητικά παρών στην συνεδρία. Μπαίνει εμπόδιο στην θεραπευτική συμμαχία και στην συνεδρία. Αν για κάποιον λόγο ο θεραπευτής παρατηρήσει ότι βαριέται τον πελάτη του, είτε το θεματοποιεί και το δουλεύει στην εποπτεία του, είτε αν συνεχιστεί, παραπέμπει τον πελάτη του σε κάποιον συνάδελφο.
Οχι, να μην τον αφησεις απ τη στιγμη που πιστευεις οτι η επαφη μαζι του ειναι θετικη για σενα. Αλλα, να του αναφερεις το θυμο σου και τις αμφιβολιες σου. Μεταξυ σας και για να ειναι καλη η θεραπεια πρεπει να υπαρχει ειλικρινες feedback.
#12 Ά'μπα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Γέλα όσο θες αφού η κατάσταση για γέλια είναι (ή και για κλάματα). :/Chris έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις.Σίγουρα η on line συνεδρία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή αλλά δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση οι συνθήκες το επιβάλλουν.Του το είπα πριν ένα μήνα και φυσικά δεν το παραδέχτηκε.Από τότε έχουμε κάνει μία ακόμη συνεδρία αλλά είμαι μπερδεμένη και δεν έχω καταφέρει να πάρω μια απόφαση.Από τη μία σκέφτομαι με τη λογική και λέω πως θα σταματήσω,από την άλλη νιώθω ευάλωτη στην ιδέα αλλαγής ψυχολόγου και θυμώνω με αυτή μου την αδυναμία.Η γενικότερη εντύπωση που είχα ήταν πως υπήρχε μια ιδιαίτερη συμπάθεια εκ μέρους του και πως η όλη διαδικασία πήγαινε αρκετά καλά.Εξαίρεση αποτελούν οι δυο-τρεις φορές που ένιωσα πως αποσπάστηκε η προσοχή του.Τώρα θα μου πεις πως ίσως το μυαλό του ήταν αλλού κι άλλες φορές και δεν είχα πάρει πρέφα τίποτα και δίκιο θα'χεις.Γενικότερα,έχει δείξει ιδιαίτερη άνεση σε κάποιες φάσεις όπως στην περίπτωση με το facebook ή όσες φορές έχει αναφέρει πως σκέφτεται να επισκεφτεί με την οικογένειά του την πόλη όπου μένω.Ευτυχώς δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και φαντάζομαι πως ούτε πρόκειται.
@Evandas: Συμφωνώ στο ότι πρέπει να θεματοποιηθεί στην συνεδρία το πώς νιώθει η FreeYourself. @FreeYourSelf: Από τα όσα μου λες, αντιλαμβάνομαι ότι ενώ του εξέφρασες αυτό που παρατήρησες, δεν ένιωσες ικανοποίηση από το αποτέλεσμα. Είναι απόλυτα κατανοητό το ότι νιώθεις ευάλωτη στην ιδέα της αλλαγής θεραπευτή και το τι θα κάνεις με αυτό το ζήτημα είναι δική σου και μόνο δική σου απόφαση. Καλό θα ήταν όμως να ενημερωθείς για το τι συνιστά θεραπευτική συνεδρία και τι επιτάσσουν οι κώδικες δεοντολογίας και σωστής πρακτικής, ώστε να ξέρεις τι επιτρέπεται και τι όχι. Το ότι ένιωσες μια ιδιαίτερη συμπάθεια για μένα είναι διφορούμενο. Από την μια, μπορεί να αναφέρεσαι στο χτίσιμο της θεραπευτικής σχέσης, όπου υπάρχει μια ιδιαίτερη (και μοναδική) δυναμική, αλλά από την άλλη, δεν ξέρω αν αυτή η συμπάθεια σημαίνει και κάτι παραπάνω για εσένα. Νομίζω ότι και αυτό το θέμα αξίζει να αναφερθεί στις επόμενες συνεδρίες σας. Εκεί που έχω μια ανησυχία, είναι το γεγονός ότι γνωρίζεις για εκείνον ότι έχει οικογένεια. Αναρωτιέμαι πως να προέκυψε αυτό στις συνεδρίες σας. Αν ήταν στα υγιή πλαίσια της αυτοαποκάλυψης του θεραπευτή όπου εξυπηρετεί την πρόοδο του θεραπευόμενου, τότε οκ, αλλά αν απλά αναφέρθηκε ως γενική πληροφορία, δεν νομίζω ότι είναι και το καλύτερο. Το τελευταίο που με ξενίζει έντονα, είναι ότι σου έχει εκφράσει επιθυμία να επισκεφτεί την πόλη που μένεις. Πάλι, αναρωτιέμαι γιατί να κάνει κάτι τέτοιο.Κώδικας δεοντολογίας ΣΕΨ: http://www.seps.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137&Itemid=279Μετα-Κώδικας Ηθικής EFPA (European Federation of Psychologist's Association): http://www.seps.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=138&Itemid=277
@Chris:Όχι δεν έμεινα ικανοποιημένη από την αντίδρασή του.Μεταξύ άλλων μου είπε πως νιώθει πως τον ανακρίνω!Όσον αφορά στο πως γνωρίζω ότι έχει οικογένεια:πριν πολλούς μήνες είχα διαβάσει πολλά πράγματα σχετικά με την ερωτική μεταβίβαση και είχα αγχωθεί υπερβολικά με τη σκέψη πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και σε μένα.Σε μια απο τις λίγες συνεδρίες που έχουμε κάνει από κοντά εξέφρασα τις σχετικές ανησυχίες μου και στο τέλος της συνεδρίας με κάποια αφορμή μου είπε πως είναι παντρεμένος,έχει παιδιά και μου έδειξε μάλιστα και μια φωτογραφία.Προφανώς προσπάθησε να μου βάλει φρένο πιστεύοντας πως ήδη κάνω ερωτικές σκέψεις αν και εγώ είχα μίλησει για το ενδεχόμενο να συμβεί.Δεν ήμουν ούτε είμαι ''ερωτευμένη'' μαζί του.Νιώθω αγάπη γι'αυτόν και αυτό με κάνει να αισθάνομαι λίγο περίεργα αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.Έκτος από αυτό το περιστατικό,έχει φωτογραφίες και στο facebook τις οποίες και είδα πριν 3-4 μήνες που γίναμε ''φίλοι''.Σχετικά με την ιδιαίτερη συμπάθεια που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου,η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές έχω νιώσει να εκλαμβάνω κάτι ερωτικό από την πλευρά του αλλά ίσως είναι και η ιδεά μου.Γενικότερα,προσπαθώ πάντα να έχω έναν αντίλογο στο μυαλό μου για να μη βλέπω ό,τι θέλω και καταλήγω σε λανθασμένα συμπεράσματα.Ευχαριστώ πολύ για τα links.Είχα διαβάσει λίγο σχετικά με τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας που διέπουν την όλη διαδικασία αλλά,αν και κάποιες συμπεριφορές του μου έκαναν εντύπωση,δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία .Λάθος μου...Όπως και να'χει αργά ή γρήγορα πρέπει να πάρω μια απόφαση.Θα του πω τα πάντα έξω από τα δόντια και μετά απ'αυτό θ'αποφασίσω.Ίσωςνα μπορώ να συνεργαστώ καλύτερα με κάποιον άλλο ειδικό.Σ'ευχαριστώ πολύ για τη ''βοήθεια''. :)
Τώρα που είπες περισσότερα και συμπληρώθηκε η ιστορία, νομίζω ότι έχει κάνει πολλά και σημαντικά λάθη. Δεν ξέρω από αυτά, αλλά αν είναι να σκέφτεσαι πράγματα που δεν έχουν σχέση με τη θεραπευτική διαδικασία, έχει ήδη πάρει λάθος δρόμο το πράγμα. Υποτίθεται ότι πας εκεί για να ξεμπλέξεις, όχι για να αποκτήσεις άλλη μια περίπλοκη ανθρώπινη σχέση.