Τα 8 καλύτερα νησιά του κόσμου

Τα 8 καλύτερα νησιά του κόσμου Facebook Twitter
13

 

Από το Condé Nast Traveler

 

8. Η Bozcaada (Τένεδος) και τα τούρκικα νησιά του Αιγαίου

Τα 8 καλύτερα νησιά του κόσμου Facebook Twitter

Βρίσκεται στη Μεσόγειο, στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας. Η Τένεδος είναι ένα νησί του Αιγαίου που έχει παρθένες παραλίες, ήσυχα ψαροχώρια, καθώς και ελληνικά και ρωμαϊκά ερείπια. Επίσης υπάρχουν υπέροχα ξενοδοχεία και ρεστοράν.

7. Μπαλί

Τα 8 καλύτερα νησιά του κόσμου Facebook Twitter

Το Μπαλί είναι ένα νησί με απίστευτη ποικιλία και το οποίο έχει μαγευτικά τοπία — από καταπράσινες καλλιέργειες ρυζιού στις ιδανικές για σέρφερ παραλίες — πλούσια κουλτούρα και ιστορία και υπέροχο φαγητό.

6. Νήσος Βανκούβερ

 

Τα 8 καλύτερα νησιά του κόσμου Facebook Twitter

 

Το Βανκούβερ είναι γνωστό για την υπέροχη αίσθηση ασφάλειας, καθαριότητας και γενικά ευχαρίστησης που προσφέρει. Το καναδικό νησί έχει υπέροχα μαγαζιά και ρεστοράν, και μαγευτικά φυσικά τοπία.

5. Νέβις

Τα 8 καλύτερα νησιά του κόσμου Facebook Twitter

Αυτό το μικρό νησί της Καραϊβικής έχει αμμώδεις παραλίες, κρυστάλλινα νερά και ένα ηφαίστειο στο κέντρο, που σημαίνει ότι υπάρχουν και ηφαιστειακές θερμές πηγές.

4. Μαλδίβες

Τα 8 καλύτερα νησιά του κόσμου Facebook Twitter

Βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό και αποτελούνται από 26 κοραλλιογενή νησιά

Με τα πολυτελή θέρετρα με την εξαιρετική εξυπηρέτηση και τις ιδιωτικές βίλες, είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε.

3. Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία

Τα 8 καλύτερα νησιά του κόσμου Facebook Twitter

Η Μπόρα Μπόρα είναι η πεμπτουσία της εξωτικής απόδρασης.
Η απόμερη νήσος είναι γνωστή για τα θέρετρα της που είναι χτισμένα πάνω σε ξυλοπόδαρα στο νερό.

2. Βερμούδα

 

Τα 8 καλύτερα νησιά του κόσμου Facebook Twitter

Γύρω στα 640 μίλια ανατολικά της Βόρειας Καρολίνας, η Βερμούδα μοιάζει λες και απέχει κόσμους μακρυά από την ανατολική ακτή της Αμερικής. Το μικρό και μαγευτικό νησί ενσαρκώνει τη βρετανική κουλτούρα με τις παμπ, τα ιστορικά αξιοθέατα και γραφικά αγγλικά καταστήματα. Το νησί είναι γνωστό για τις παραλίες με την ροζ άμμο, τα τιρκουάζ νερά και τα εξαιρετικά γήπεδα γκολφ.

1. Μάουι, Χαβάι

Τα 8 καλύτερα νησιά του κόσμου Facebook Twitter

Το Μάουι έχει όλη την ομορφιά ενός τροπικού παραδείσου με τις μοντέρνες ανέσεις της αμερικάνικης κουλτούρας. Το νησί έχει υπέροχες παραλίες, ορεινό έδαφος ιδανικό για πεζοπορία και νερά γεμάτα με φάλαινες και άλλη θαλάσσια ζωή.

[via]

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αριάνα Γκράντε μιλά πρώτη φορά για το σκάνδαλο του Nickelodeon και τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων ηθοποιών

It's Viral / Η Αριάνα Γκράντε μιλά πρώτη φορά για το σκάνδαλο του Nickelodeon και τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

«Tώρα, όταν αναλογίζομαι αυτά τα αποσπάσματα, σκέφτομαι... Όντως, τώρα;» - Η πρώτη αντίδραση της τραγουδίστριας μετά το ντοκιμαντέρ Quiet on Set  
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ

σχόλια

6 σχόλια
Εντάξει, οι συντάκτες αυτής της λίστας προφανώς έχουν στο μυαλό τους κάτι που δεν έχει σχέση με τα δικά μας κριτήρια (και αφού είναι θέμα αισθητικής, λίγα μπορεί να πει κανείς). Πάντως, για να καταλάβουμε (;;) τη λογική τους, μπορούμε να δούμε τη λίστα τους με τα "10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης". Ευτυχώς, στη θέση... νο 7 βρίσκεται η Μύκονος (μαζί με τις Κυκλάδες). ΟΚ, αυτό πιστεύουν οι άνθρωποι, τί να κάνουμε. Ενδιαφέρον όμως έχει και η ανάλυση της βαθμολογίας: Η Μύκονος παίρνει 73 βαθμούς για τα εστιατόριά της, 70,5 βαθμούς για τις παραλίες της και 66,5 βαθμούς για τις δραστηριότητές της. Προσέξτε τώρα: 4 θέσεις πάνω από τη Μύκονο (στη θέση νο 3) βρίσκονται οι... Εξωτερικές Εβρίδες - ξερονήσια στη βόρεια Σκωτία. Οι οποίες παίρνουν (άκου, άκου) 75 βαθμούς... για τα εστιατόριά της, 72,5 βαθμούς για τις... παραλίες της και 72 βαθμούς για τις δραστηριότητές της. Οι παραλίες στις Εβρίδες είναι όντως πολύ ωραίες για περίπατο, αλλά με μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι 14 βαθμούς, είναι αμφίβολο άν προσφέρονται για οτιδήποτε άλλο. Αλλά το απολύτως ανεξήγητο είναι πώς στο καλό οι Εξωτερικές Εβρίδες έχουν καλύτερη βαθμολογία από τη Μύκονο σε εστιατόρια και δρστηριότητες. Μιλάμε για συστάδα από νησιά, πολλά από τα οποία είναι ακατοίκητα. Ο μεγαλύτερος οικισμός είναι ένα ψαροχώρι με 9 χιλ. κατοίκους. Τί σόι εστιατόρια (καλύτερα από της Μυκόνου) και τί δραστηριότητες μπορεί να προσφέρει;;;http://www.cntraveler.com/readers-choice-awards/europe/top-10-islands-europe_slideshow_3-_3
ισως (λεω ισως) το καλυτερο που εχουν να προσφερουν ειναι η αυθεντικοτητα τους.. γιατι η αληθεια ειναι πως Αυγουστο στη Μυκονο τρως το καλυτερο ψαρι απο... Σενεγάλη! ....
Καλά κάνουμε και χλευάζουμε την νοοτροπία του τοπικιστή,αλλά μην τρελαθούμε κιόλας,έχουμε και γαμώ τα νησιά.Όσο για την λίστα ποιός την γαμεί.
Το Μπάλι; Έλεοσ. Θέλω να ξέρω με τι κριτήρια διάλεξαν τα νησιά. Ποιοι ξενοδόχοι πλήρωσαν περισσότερο μήπως; Γιατί το Μπαλί ωραίο είναι άμα κλειστεις σε θέρετρο, για κανε όμως μια βόλτα έξω και θα χορτάσεις μυρωδιές και βρωμιά.
γιατι δεν μας ικανοποιησε ? ... επειδη δεν περιλαμβανει ελληνικα νησια? ,, δεν πειραζει με τις υγειες μας .. ας δεχτουμε καποια στιγμη οτι υπαρχουν κ αλλες πανερμοφες χωρες κ το "σαν την ελλαδα πουθενα" το ελεγε ο παππους που αντε να ειχε παει μεχρι αλβανια (η οποια επισης εχει καποια πανεμοφρα τοπια)
1ον ειναι υποκειμενικα..στη τελικη, ποια ειναι η Condé Nast Traveler?2ον παιζει το θεμα τι ειδους διακοπες θελεις να κανεις..3ον το κοινο που προσελκυεις..τα μισα νησια ειναι westernised..σερφ/ γκολφ/ παμπ και παει λεγοντας..4ον και κατεμε το αστειοτερο, 6 αποτα 8 νησια ειναι αυτα που λεμε εξωτικα και μακρινα..τεσπα, παει λεγοντας ολο αυτο..απλα θεωρω πλεον αστειο να εχει μεσα στη λιστα την τενεδο, και οχι καποιο ελληνικο..ΥΓ περσυ ειχα φερει 2 αγγλιδες στη δονουσα για καμπινγκ, η μια κανει σερφ κ εχει παει κ μπαλι..εντουτοις, λατρεψε την ομορφια και αρμονια καμπινγκ στη δονουσα..ΥΓ 2 μην ειστε υπερβολικα κρετινοι μερικοι, ειμαστε απιστευτα ευλογημενοι με τα νησια και τη θαλασσα που εχουμε, καλο ειναι να τα προασπιζουμε οσο μπορουμε..
ΥΓ 2 μην ειστε υπερβολικα κρετινοι μερικοι, ειμαστε απιστευτα ευλογημενοι με τα νησια και τη θαλασσα που εχουμε, καλο ειναι να τα προασπιζουμε οσο μπορουμε.. για καποιους απο μας που νιωθουμε απλά πολίτες του πλανήτη δεν υπαρχει κατι να προασπισουμε αφου η σαντορίνη ανήκει στους ινδονήσιους όσο σε εμας το μπάλι