40 φωτογραφίες εξέγερσης και καταστροφής από τη Βραζιλία

40 φωτογραφίες εξέγερσης και καταστροφής από τη Βραζιλία Facebook Twitter
11

Η κατάσταση στη Βραζιλία παραμένει έκρυθμη. Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

 

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον ένα νεκρό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις βγήκαν στους δρόμους ένα εκατομμύριο πολίτες σε διάφορες πόλεις της χώρας, εκ των οποίων 300.000 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

 

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό ενάντια στην πολιτική διαφθορά και την αστυνομική βία.

 

Στο Ρίο οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν την αστυνομική αλυσίδα γύρω από το κτίριο της νομαρχίας αλλά τελικά απωθήθηκαν.

 

Ένταση επικράτησε και έξω από το Μαρακανά, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ισπανίας ενάντια στην Ταϊτή για το Confederations Cup, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο πρόσφατα ανακαινισμένο στάδιο.

Φωτογραφία
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

5 σχόλια
Όλες οι παραπάνω εντυπωσιακές φωτογραφίες δεν είναι παρά η εξαίρεση στον κανόνα. Οι διαδηλώσεις είναι ως επί το πλείστον ειρηνικές και τα παρατράγουδα καταδικάζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία.
"This is a very peculiar moment," Sassen told the Observer. "This form of protest is very amorphous in comparison with the movements that came before." She argues that one distinguishing factor is that many of the protest movements of the past decade have been defined by the involvement of what she calls "the modest middle class", who have often been beneficiaries of the systems they are protesting against but whose positions have been eroded by neoliberal economic policies that have seen both distribution of wealth and opportunities captured by a narrowing minority.
Ετσι ειναι, η αληθεια δεν αρεσει. Δεν ειναι τυχαιο οτι κυριως νεους ανδρες βλεπουμε παντα στα riots. Αλλα πρεπει παση θυσια να κρατησουμε τις αυταπατες μας οτι ειναι τα αγνα παιδια, που θελουν το καλυτερο αυριο, που εναντιωνονται στη σαπια κοινωνια.
Όσο αυταπάτη είναι τα αγνά παιδιά που θέλουν το καλύτερο αύριο, άλλο τόσο αυταπάτη είναι πως απλώς βγάζουν το άχτι τους. Μπορεί να μη ξέρουν τι θέλουν, αλλά έτσι έρχεται πάντα η πρόοδος, μισοσυνειδητά. Μην είσαι ελιτιστής.
Οχι, δεν ερχεται ετσι η προοδος, αυτος ειναι μυθος. Ποια προοδος ηρθε ετσι; Η προοδος ερχεται με πολυετη, προσεκτικη δουλεια ειρηνικων ανθρωπων που καταγινονται με κατι ωσπου να το πετυχουν. Το να καψεις το κεντρο μονο αφορμη δινει στα κατασταλτικα αντανακλαστικα της εξουσιας. Αρκετα τους παραχαιδεψαμε τους απανταχου μπαχαλακηδες.
Κάπου έχεις δίκιο και κάπου το χάνεις. Ο εκτροχιασμός και η καταστροφή δεν είναι η μόνη εικόνα αλλά είναι κυρίως αυτή που πουλάει. Οι νέοι μπάχαλοι είναι αυτό που είναι γιατι ζουν σε μια κοινωνία που δεν τους παρέχει άλλη διέξοδο. Το σύστημα που καλλιέργησε και εκμεταλλεύτηκε τις ανισότητες και που δύσκολα μπορούμε να αντιληφθούμε πως πραγματικά είναι απο τόσο μακριά, οδηγησε σε αυτή την κατάσταση. Οπότε που ξέρεις; Ίσως όσα γίνονται τώρα να αλλάξουν την στάση αυτών που τόσα χρόνια είναι υπεύθυνοι για την "πρόοδο" της Βραζιλίας. Ίσως.
Ολα τα βρωμόσκυλα της παγκοσμιοποίησης-κινεζοποίησης των λαων θα πνιγούν μεσα στην "αναπτυξη" που εχτισαν εκμεταλευόμενοι αισχρα εκατομύρια ανδρες,γυναικες και παιδια. No Pasaran! Venceremos
Μα...ο Τσίπρας έλεγε ότι η Βραζιλία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!!!Πήγε να πάρει και συμβουλές από το Λούλα!!Τι,δεν είναι αλήθεια;Μόλις γκρεμίστηκε ολόκληρη η κοσμοθεωρία μου.