Μια τροφή νόστιμη, θρεπτική, γρήγορη στην παρασκευή της, ευέλικτη στις μαγειρικές παραλλαγές, που βρίσκεται σχεδόν πάντα ως πρώτη ύλη στο ψυγείο μας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα συγκεντρώνει το αυγό και ακόμη περισσότερα, γιατί στην πράξη σού δίνει την έμπνευση για παιχνίδι στην κουζίνα. Κιμάς, κρεμμύδι, τσίλι, μοσχολέμονο και στην κορυφή το αυγό, βασιλιάς, σου δίνουν έναν μεζέ για κάθε ώρα, που φτιάχνεται στη στιγμή.

 

Αυγά με κιμά και κρεμμύδια

Υλικά για 2 άτομα

  • ½ κ. κιμάς μοσχαρίσιος χοντροκομμένος
  • 2 αυγά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι του κρασιού ροζέ κρασί
  • Μια πρέζα κανέλα
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • Χυμός από 1 μοσχολέμονο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κανέλα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, πιπεριά τσίλι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Σε τηγάνι αντικολλητικό, σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τα αυγά μάτια. Σερβίρουμε τον κιμά σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, ραντίζουμε με τον χυμό από το μοσχολέμονο και τοποθετούμε τα αυγά στην κορυφή. Συνοδεύουμε με ντοματίνια και ψωμί χωριάτικο.