Αν έχεις την έμπνευση το jamjar έχει την πράξη

Αν έχεις την έμπνευση το jamjar έχει την πράξη Facebook Twitter
1
Αν έχεις την έμπνευση το jamjar έχει την πράξη Facebook Twitter

Αυτή η ιστορία πηγαίνει πίσω στην παιδική μας ηλικία. Τότε που βλέπαμε τη μαρμελάδα στο βάζο και μας έτρεχαν τα σάλια για το περιεχόμενο... Αυτό είναι το jamjar.gr. Ένα online βαζάκι γεμάτο από «λαχταριστές» χειροποίητες δημιουργίες, ελληνικής προέλευσης και χωρίς ημερομηνία λήξης. Όσο για τη φρεσκάδα, αυτή είναι δεδομένη... Αρκεί να μιλήσεις με την Εύα και τη Βέρα που βρίσκονται πίσω από αυτό το εγχείρημα για να νιώσεις το πάθος γι’ αυτό που κάνουν συνδυασμένο με δόσεις χιούμορ, πολύ αγάπη και φυσικά νέα τεχνολογία.

 

Η Εύα Επιτροπάκη και η Βέρα Παπαγγελοπούλου εμπνεύστηκαν το jamjar.gr όχι από την ανάγκη να πουλήσουν τα χειροποίητα αντικείμενα που έφτιαχναν, αλλά για να μπορούν να αγοράσουν όλες εκείνες τις δημιουργίες που ήθελαν να αποκτήσουν. «Κάπου εκεί το 2012 συνειδητοποιήσαμε πως και εμείς, αλλά και οι φίλοι και οι γνωστοί μας ήμασταν περιτριγυρισμένοι από ταλαντούχους δημιουργούς που έψαχναν τρόπο και διέξοδο να προωθήσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύτερο κοινό.»

Τι αναζητά λοιπόν το jamjar; «Ταλαντούχους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα με πολύ μεράκι και αστείρευτη έμπνευση. [...] Έξυπνους ανθρώπους που αποφάσισαν πως έφτασε η στιγμή να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να κερδίσουν από αυτό παρουσιάζοντας και πουλώντας τις δημιουργίες τους στο ευρύ κοινό, εκμεταλλευόμενοι την ορμή του διαδικτύου.»

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το jamjar. Tο πρώτο πολυκατάστημα, one stop shop αφιερωμένο στην αφρόκρεμα της ελληνικής δημιουργίας. Ένας online χώρος συνάντησης των πιο ταλαντούχων δημιουργών και όλων εκείνων που αναζητούν προϊόντα που θα εκφράσουν το δικό τους ξεχωριστό στυλ και τη μοναδικότητα της προσωπικότητας, των σκέψεων, των βιωμάτων, των αναμνήσεων και των εμπειριών τους.

«Η αρχική μας ιδέα, λένε οι Εύα και η Βέρα, βασίστηκε στους Έλληνες δημιουργούς με στόχο να τους προτείνουμε μία online διέξοδο για την προώθηση της δουλειάς τους. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τον ελληνικό χαρακτήρα του jamjar προωθώντας τη δουλειά ανεξάρτητων Ελλήνων δημιουργών γιατί η πεποίθησή μας είναι ότι δεν υστερούν σε κάτι σε σχέση με τη διεθνή αγορά του χειροποίητου. Αντιθέτως η χώρα μας με αφετηρία και έμπνευση την παράδοση σε χειροποίητα είδη πάσης φύσης, εξακολουθεί να γεννά δεξιοτέχνες και παραγωγούς προϊόντων υψηλής ποιότητας και εκλεπτυσμένης αισθητικής.»

Για να ανοίξει κάποιος το δικό του jamjar store, θα πρέπει να κάνει αίτηση στο jamjar, στέλνοντας αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλειάς (είτε φωτογραφικό υλικό, είτε τη σελίδα του σε κάποιο σχετικό Social Medium όπως Facebook, Instagram, Pinterest). Η ομάδα του jamjar αξιολογεί την αίτηση με βάση τα κριτήρια της πλατφόρμας και απαντά στο δημιουργό πολύ άμεσα.

Τι αναζητά λοιπόν το jamjar; «Ταλαντούχους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα με πολύ μεράκι και αστείρευτη έμπνευση. Χαρισματικούς ανθρώπους που έχουν τη δύναμη να μετουσιώσουν με τα χέρια τους την πρώτη ύλη - πηλό, δέρμα, γυαλί, ξύλο, μέταλλο, ύφασμα και κάθε είδους υλικό- σε πραγματικά ξεχωριστά αντικείμενα – είδη σπιτιού και τέχνης, κοσμήματα και είδη ένδυσης για όλους. Έξυπνους ανθρώπους που αποφάσισαν πως έφτασε η στιγμή να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να κερδίσουν από αυτό παρουσιάζοντας και πουλώντας τις δημιουργίες τους στο ευρύ κοινό, εκμεταλλευόμενοι την ορμή του διαδικτύου.»

Αν έχεις την έμπνευση το jamjar έχει την πράξη Facebook Twitter
Άννα – Μαρία Βαγιάνου, jamjarstore ami.v

Η ομάδα του jamjar αξιολογεί κάθε αίτηση με πολύ προσοχή αλλά και με σεβασμό στο έργο των δημιουργών που εντάσσονται στην πλατφόρμα. «Πρωταρχικός στόχος είναι όσοι συμμετέχουν να είναι ευχαριστημένοι, αλλά και υπερήφανοι για ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει».

Αν έχεις την έμπνευση το jamjar έχει την πράξη Facebook Twitter
Όλγα Κολοβού, jamjarstore Meγeιa

Όσο για το παρόν αλλά και το μέλλον του χειροποίητου στην αγορά οι εμπνεύστριες του jamjar έχουν τη δική τους θεωρία: «Τα χειροποίητα αντικείμενα είναι αποστάγματα της προσωπικής έμπνευσης, δουλειάς και αφοσίωσης ενός ανθρώπου που θέλησε να δώσει μορφή σε όλα τα συναισθήματα, τις σκέψεις του και τις στιγμές που τον καθόρισαν, δείχνοντας πρακτικά μια δική του θεώρηση για τον κόσμο. Μια θεώρηση τόσο μοναδική και παράλληλα, τόσο πολύτιμη, αφού μπορεί ν’ αγγίξει και να εκφράσει όχι μόνο τον δημιουργό αλλά και πολλούς άλλους. Ο άνθρωπος,  οι ιστορίες και οι εμπειρίες του είναι στο επίκεντρο των χειροποίητων προϊόντων»

Αν έχεις την έμπνευση το jamjar έχει την πράξη Facebook Twitter

 [Λούνα Παρκ: Φωτιστικός Πίνακας]

Αν έχεις την έμπνευση το jamjar έχει την πράξη Facebook Twitter

 [Lightning]

Αν έχεις την έμπνευση το jamjar έχει την πράξη Facebook Twitter

[Martis for you... Martis for me]

Από το καλοκαίρι του 2013, το jamjar.gr αποτελεί το πρώτο ελληνικό online department store (shop in shop) αφιερωμένο στους Έλληνες χειροτέχνες με 165 visual jamjarstores και 4.000 περίπου χειροποίητες δημιουργίες. «Το jamjar θέλουμε να γίνει το σήμα κατατεθέν της αφρόκρεμας της ελληνικής δημιουργίας, με στόχο να ταξιδέψουμε τους χειροποίητους αυτούς θησαυρούς σε πρώτη φάση σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, η ομάδα μας μεγάλωσε αφού καλωσορίσαμε καλωσορίσαμε ως στρατηγικό επενδυτή και μέτοχο το Skroutz.gr, τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και έτσι, είμαστε αισιόδοξοι πως  θα τα καταφέρουμε!»

 

Αν έχεις την έμπνευση το jamjar έχει την πράξη Facebook Twitter

Γιατί, λοιπόν, να μπει κάποιος στο jamjar.gr; «Για να κερδίσει από το ταλέντο του» απαντούν οι δημιουργοί του, κλείνοντάς μας το μάτι! «Αν είσαι και εσύ δημιουργός κάθε είδους χειροποίητου αντικειμένου, επαγγελματίας ή hobbistas και ψάχνεις μια online διέξοδο για να προωθήσεις τη δουλειά σου ευρύτερα, το jamjar.gr είναι η λύση στο πρόβλημά σου! Η πλατφόρμα μας σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις το δικό σου eshop μέσα στο πολυκατάστημα του jamjar, με το λιγότερο δυνατό κόστος και χρόνο, να πουλήσεις τα χειροποίητα αντικείμενά σου νόμιμα και με ασφάλεια και να προωθήσεις το brand σου εύκολα και αποτελεσματικά».


Info


Για να ανοίξει κάποιος το δικό του jamjar store, θα πρέπει να κάνει αίτηση στο jamjar, στέλνοντας αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλειάς (είτε φωτογραφικό υλικό, είτε τη σελίδα του σε κάποιο σχετικό Social Medium όπως Facebook, Instagram, Pinterest). Η ομάδα του jamjar αξιολογεί την αίτηση με βάση τα κριτήρια της πλατφόρμας και απαντά στο δημιουργό πολύ άμεσα. Στο jamjar μπορούν να συμμετάσχουν τόσο δημιουργοί ιδιώτες όσο και δημιουργοί που διαθέτουν επιχείρηση, καθώς το jamjar είναι εκείνο που διαχειρίζεται τις παραγγελίες και αναλαμβάνει την έκδοση των απαραίτητων παραστατικών. Κάνε κι εσύ την αίτησή σου τώρα εδώ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράγματα που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι»: Γιατί το TikTok μας οδηγεί σε τόσες πολλές αγορές;

Αγορά / Πώς το TikTok σε κάνει να ψωνίζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι

Γιατί οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok είναι τόσο καλοί ώστε να μας «πουλάνε» πράγματα; Σε τι διαφέρουν από τους αστραφτερούς influencers του Instagram; Ποιους εμπιστευόμαστε πιο εύκολα και πώς η εικονική μας σχέση μαζί τους επηρεάζει τις αγορές μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

1 σχόλια