Σεισμός

Στους Αέρηδες το 1958

Στους Αέρηδες το 1958 Facebook Twitter
Φωτο: Keld Helmer-Petersen
1

Πλάκα - Αέρηδες (1958)

Στους Αέρηδες το 1958 Facebook Twitter
Φωτο: Keld Helmer-Petersen

Η οδός Επαμεινώνδα με την Πύλη της Αρχηγέτιδος Αθηνάς αριστερά.

Πλάκα - Αέρηδες - Οδός Επαμεινώνδα (1958)

Στους Αέρηδες το 1958 Facebook Twitter
Φωτο: Keld Helmer-Petersen

Η τριλογία συμπληρώνεται με μια άποψη από τη διασταύρωση των οδών Ποικίλης και Επαμεινώνδα. Στα δεξιά η Ρωμαϊκή Αγορά με την Πύλης της Αρχηγέτιδος Αθηνάς.

Μάλλον τυχαία, μέσα από την αψίδα της πύλης ξεπροβάλλει ο τρούλος της εκκλησίας της Παναγίας Γρηγορούσας και των Ταξιαρχών. Το αντάμωμα των ιστορικών περιόδων, πανταχού παρόν στην Ελλάδα...

Φωτογραφίες από το αρχείο της Βασιλικής Βιβλιοθήκης της Δανίας (Det Kongelige Bibliotek). Εντοπίστηκε από την Liza Koutsaplis και αναρτήθηκε στη σελίδα της Liza's Photographic Archive of Greece - Φωτογραφικά άλμπουμ της Ελλάδας.

Έρευνα και κείμενα, με την συνεργασία της σελίδας του Facebook «Μεταμορφώσεις της πόλης - και όχι μόνο».

Retronaut
1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ιστορία της Ελλάδας σε μια φωτογραφική σελίδα στο Facebook

Φωτογραφία / Η μυστική ιστορία της Ελλάδας σε μια φωτογραφική σελίδα στο Facebook

Liza's Photographic Archive of Greece: Εδώ και έντεκα χρόνια, η Λίζα Κοτσαπλή αναζητεί, εντοπίζει, μελετά, συγκρίνει και ταυτοποιεί χιλιάδες φωτογραφίες ιδιωτικών και δημόσιων ιστορικών αρχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ερευνώντας τις ιστορίες που μπορεί να αφηγούνται.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια
πριν λιγα χρόνια, σε αυτά τα σπίτια έμεναν οι φτωχότεροι... με τρόπο, τούς τα πήραν...(θα τους τα έπαιρναν οι εργολάβοι, ούτως ή άλλως, ωστόσο η σκέψη έχει κάποια βάση. Για να «σωθεί» η Πλάκα, έπρεπε απαραίτητα να κατοικηθεί από βιομήχανους και τραπεζίτες -να γίνει ένας χαρίεις κήπος ευγηρίας για εκείνους που τα είχαν ήδη όλα;)