Δύο πτυχία σε τέσσερα χρόνια; Φυσικά και γίνεται

Δύο πτυχία σε τέσσερα χρόνια; Φυσικά και γίνεται Facebook Twitter
Ακόμα κι αν κάποιος είναι σίγουρος για το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει, με το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών μπορεί ταυτόχρονα με τις σπουδές του σε ένα δημόσιο ΑΕΙ να ωφεληθεί και να εμβαθύνει τις γνώσεις του αποκτώντας μία υποειδίκευση.
0

ADVERTORIAL

Δύο πτυχία σε τέσσερα χρόνια; Φυσικά και γίνεται Facebook Twitter

Πόσο ρεαλιστικό είναι μόλις στα 17 μας χρόνια, έχοντας λιγοστές εμπειρίες και ενδεχομένως περιορισμένη ωριμότητα, να γνωρίζουμε συνειδητοποιημένα και με βεβαιότητα τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας; Κι όμως σε αυτή την ηλικία καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ζωή μας ενώ μάλιστα τις περισσότερες φορές οι σπουδές που θα καταλήξουμε να παρακολουθήσουμε είναι καθαρά θέμα τύχης.

Ο μεγάλος μου αδελφός, για παράδειγμα, θυμάμαι ήταν αρκετά αναποφάσιστος ως προς το αντικείμενο των σπουδών και το επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει. Νομική και Marketing ήταν δύο αντικείμενα που τον ενδιέφεραν εξίσου. Τελικά κατέληξε να σπουδάσει τέσσερα χρόνια στη Νομική Σχολή και μετά από τρία χρόνια ένταξης στην αγορά εργασίας, αποφάσισε συνειδητοποιημένα πλέον ότι ήθελε να ασχοληθεί κυρίως με το Marketing. Μόνο που αυτό του κόστισε επιπλέον χρόνια σπουδών και τελικά χρειάστηκαν συνολικά περίπου 12 χρόνια ώστε να καταφέρει να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά ήθελε. 

Δύο πτυχία σε τέσσερα χρόνια; Φυσικά και γίνεται Facebook Twitter

Έχοντας, λοιπόν, πάντα ως παράδειγμα (προς αποφυγήν!) τον αδελφό μου είχα πάντα στο μυαλό μου ότι δεν θα σπαταλήσω τόσο πολύτιμο χρόνο για να βρω το δικό μου δρόμο. Οφείλω, ωστόσο, να ομολογήσω ότι σε αυτό με βοήθησε το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών στο Deree ­­– Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Έτσι ως φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω παράλληλα στο Deree την άλλη μεγάλη μου αγάπη,  Ψυχολογία.  

Και μην φανταστείτε πως ήταν τόσο δύσκολο, όσο ακούγεται, να ολοκληρώσω ταυτόχρονα δύο προγράμματα σπουδών γιατί, ευτυχώς, στο Deree εφαρμοζόταν ελαστικό ωράριο μαθημάτων για τη διευκόλυνση φοιτητών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Επιπλέον, είχα τη δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά με αναγνώριση μαθημάτων στα οποία είχα επιτύχει μετά από αξιολόγηση. Έτσι, μειώθηκε η διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση του πτυχίου της Ψυχολογίας.

Δύο πτυχία σε τέσσερα χρόνια; Φυσικά και γίνεται Facebook Twitter

Το αποτέλεσμα είναι μετά από τέσσερα μόλις χρόνια να έχω αποκτήσει δύο τίτλους σπουδών. Μάλιστα η συνδυασμένη γνώση των πτυχίων αυτών και η έκθεση σε δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα μου παρείχε τελικά σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και πρόσβαση σε κορυφαίες επιχειρήσεις. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το 61% των σπουδαστών του Deree ήδη εργάζονται μέσα σε έξι μήνες από την αποφοίτησή τους και ότι το δίκτυο των αποφοίτων του αριθμεί γύρω στα 53.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούνται σε 1.700 εταιρείες σε 60 χώρες. Σημαντικό ρόλο στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση έχει η διασύνδεση του Κολεγίου με πολυεθνικές εταιρείες όπου οι φοιτητές μπορούν να κάνουν την πρακτική τους η οποία πολύ συχνά οδηγεί σε πρόσληψη.

Δύο πτυχία σε τέσσερα χρόνια; Φυσικά και γίνεται Facebook Twitter

Ακόμα κι αν κάποιος είναι σίγουρος για το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει, με το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών μπορεί ταυτόχρονα με τις σπουδές του σε ένα δημόσιο ΑΕΙ να ωφεληθεί και να εμβαθύνει τις γνώσεις του αποκτώντας μία υποειδίκευση (minor), δηλαδή ένα πρόγραμμα 6-7 μαθημάτων σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα σπουδών. Άλλωστε, το Deree προσφέρει 27 προγράμματα σπουδών για την απόκτηση πτυχίου Bachelor και 43 υποειδικεύσεις τα οποία οδηγούν σε Bachelor of Science και Bachelor of Arts, καθώς και τίτλους Master σε έξι υπερσύγχρονες ειδικότητες, με πιο πρόσφατη το Data Science. Επίσης, σημαντικό είναι πως το Αμερικανικό Κολλέγιο διαθέτει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων. 

Δύο πτυχία σε τέσσερα χρόνια; Φυσικά και γίνεται Facebook Twitter

Μajor ή minor; Συνδυασμένη γνώση, περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες με το Παράλληλο Πρόγραμμα Σπουδών.

Δύο πτυχία σε τέσσερα χρόνια; Φυσικά και γίνεται Facebook Twitter
Δύο πτυχία σε τέσσερα χρόνια; Φυσικά και γίνεται Facebook Twitter
Δύο πτυχία σε τέσσερα χρόνια; Φυσικά και γίνεται Facebook Twitter
Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM