Pet grooming

Pet grooming Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Pet grooming Facebook Twitter
Για να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο αντικείμενο, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι φυσικά να αγαπάς τα ζώα.

Ο καλλωπισμός των κατοικίδιων στο πρώτο άκουσμα δημιουργεί την εντύπωση μιας πολυτέλειας. Στην πραγματικότητα αποτελεί πολλές φορές αναπόσπαστο κομμάτι της φροντίδας του ζώου μας. Άλλωστε οι έρευνες λένε πως περίπου 27% όσων έχουν κατοικίδιο το έχουν ήδη πάει για κάποια περιποίηση και ένα ποσοστό 44% θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο.  Μπορείτε να φανταστείτε πως θα ήταν ο αγαπημένος σας σκύλος χωρίς το γυαλιστερό του τρίχωμα, τι θα συνέβαινε στον καναπέ του σπιτιού σας αν τα νύχια του δεν ήταν κομμένα ή πόσες τρίχες θα άφηνε στο χαλί σας αν δεν ήταν κουρεμένος; Ο Pet Groomer Δημήτρης Ζορμπάς απαντάει στα ερωτήματά μας σχετικά με την επαγγελματική περιποίηση του κατοικίδιού μας. 

 

— Δημήτρη, πόσα χρόνια ασχολείσαι με το Pet-Grooming;

Πριν 4 χρόνια αποφοίτησα από τη σχολή Flora's Pet Academy. Από την πρώτη μέρα κιόλας ασχολούμαι επαγγελματικά, αν και ευτυχώς, ακόμα το αισθάνομαι πιο πολύ σα να κάνω το χόμπι μου.

Pet grooming Facebook Twitter
Στις κλασικές υπηρεσίες grooming είναι φυσικά το χτένισμα για τα μακρύτριχα ζωάκια, το βούρτσισμα για τα κοντότριχα και το κόψιμο των νυχιών

— Τι σε οδήγησε σε αυτή τη δουλειά.

Για να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο αντικείμενο, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι φυσικά να αγαπάς τα ζώα. Αυτό είναι που οδήγησε κι εμένα στο Pet Grooming. Ειδικά όταν μετά την όλη φροντίδα τα βλέπεις υγιή, όμορφα και χαρούμενα η χαρά που παίρνεις είναι πολύ μεγάλη. Ποτέ δε μου άρεσε να βλέπω παραμελημένα τα ζωάκια και τώρα είμαι χαρούμενος που κάνω κάτι έστω και τόσο μικρό γι' αυτό.

— Τι περιλαμβάνει ο καλλωπισμός ενός κατοικίδιου;

Ο καλλωπισμός έχει μία μεγάλη γκάμα από υπηρεσίες φροντίδας, αλλά όλα εξαρτώνται από το ίδιο το κατοικίδιο. Ενδεικτικά και πιο βασικά είναι το μπάνιο που συνοδεύεται απαραίτητα από το στέγνωμα και το κούρεμα είτε με μηχανή, είτε με ψαλίδι, είτε ακόμα και με το χέρι (γνωστό ως stripping) ανάλογα με τη ράτσα του κατοικίδιου. Στις κλασικές υπηρεσίες grooming είναι φυσικά το χτένισμα για τα μακρύτριχα ζωάκια, το βούρτσισμα για τα κοντότριχα και το κόψιμο των νυχιών  ενώ πολύ σημαντικά για την υγεία των κατοικίδιων είναι η αφαίρεση κόμπων και η αποπαρασίτωση σε περίπτωση που το ζωάκι έχει τσιμπούρια ή ψήλους.

— Πόσο κοστίζει μία περιποίηση;

Κι εδώ πάλι εξαρτάται από το ίδιο το κατοικίδιο, τη ράτσα του, την τρίχα του, το μέγεθός τους και φυσικά τις προτιμήσεις και επιθυμίες κάθε ιδιοκτήτη.

Pet grooming Facebook Twitter
Mετά το pet grooming το Swiffer είναι το οικιακό όπλο για το τρίχωμα του αγαπημένου μας τετράποδου

— Υπάρχει η εντύπωση από κάποιους ότι το Pet Grooming είναι υπηρεσία πολυτελείας. Ποια είναι η δική σου άποψη;

Θεωρούμε πολυτέλεια τη δική μας φροντίδα; Γιατί είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Όπως και με εμάς έτσι και με τα κατοικίδια αυτή η φροντίδα είναι απαραίτητη για την υγεία τους αρχικά και φυσικά και για τη συμπεριφορά τους. Πάντως ακόμα και αυστηρά με την έννοια του κόστους, πάλι δεν το θεωρώ πολυτέλεια. Οι υπηρεσίες και οι τιμές ποικίλουν, κάτι που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης που θέλει να φροντίσει το κατοικίδιό του μπορεί να το κάνει, όποια και αν είναι η οικονομική του κατάσταση.

— Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που σου έχουν ζητήσει;

Το πιο περίεργο που θυμάμαι αυτή τη στιγμή είναι όταν ένας πελάτης ζήτησε να αφήσω στο Μαλτεζάκι του μοϊκάνα και να του κάνω ανταύγειες λόγω καρναβαλιού....

— Η ζήτηση για το Pet Grooming αυξάνεται;

Αν και τα πρώτα δειλά δείγματα του Pet Grooming στην Ελλάδα έγιναν πριν από 15 χρόνια, τα τελευταία 6-7 χρόνια δείχνει να ανεβαίνει. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους νομίζω που αναπτύσσεται ο συγκεκριμένος κλάδος και θα συνεχίζει να αναπτύσσεται είναι ότι ο κόσμος τα τελευταία χρόνια νιώθει πολύ πιεσμένος και δεν υπάρχει κάτι πιο αγχολυτικό από το να έχεις ένα μικρό κατοικίδιο που σου δίνει τόση αγάπη με τόσο μικρό αντάλλαγμα.

Pet grooming Facebook Twitter
Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια νιώθει πολύ πιεσμένος και δεν υπάρχει κάτι πιο αγχολυτικό από το να έχεις ένα μικρό κατοικίδιο που σου δίνει τόση αγάπη με τόσο μικρό αντάλλαγμα.

— Ποιες ράτσες έχουν περισσότερη ανάγκη από καλλωπισμό;

Συνήθως τα μακρύτριχα όπως είναι τα Μαλτέζ, τα Πεκινουά και τα Yorkshire. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρειάζονται και τα κοντότριχα που έχουν ανάγκη για την αφαίρεση της νεκρής τρίχας.

— Ποια είναι η φροντίδα που μπορεί κάποιος να προσφέρει στο κατοικίδιό του στο σπίτι;

Στο σπίτι είναι αλήθεια ότι δεν μπορούν να γίνουν και τόσα πολλά, ωστόσο πρέπει οι ιδιοκτήτες να προσέχουν πολύ το μπάνιο των κατοικίδιων. Το μυστικό βρίσκεται στο καλό στέγνωμα και στο χτένισμά τους, που λίγοι το κάνουν!

Και μετά το petgrooming υπάρχει το Swiffer που είναι το δικό μας οικιακό όπλο για το τρίχωμα του αγαπημένου μας τετράποδου.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM