@τυχαίος περαστικός

Στο παράδειγμα που αναφέρεις προς το τέλος, η καταπιεσμένη σεξουαλικότητα είναι αποτέλεσμα κάποιων συμβάντων/εμπειριών σαν σύνολο, στην ζωή ενός ατόμου. Τα στερεότυπα θεωρώ δεν έχουν απαραίτητα να κάνουν με αυτό. Το οικογενειακό/φιλικό περιβάλλον θεωρώ παίζει μεγάλο ρόλο. Στην σεξουαλικότητα είτε έλκεσαι από το αντίθετο φύλο είτε όχι, είτε και από τα δύο. Το αν νιώθει κάποιος καταπιεσμένος δεν είναι λόγω στερεοτύπων αλλά λόγω οικογενειακού/φιλικού περιβάλλοντος και ανάλογων συμβάντων που τον οδήγησαν σε καταπίεση. (πχ bullying, ρατσισμός, κοινωνικό στίγμα, κάποιο ψυχολογικό τραύμα κλπ).
Βλέπεις πολλά άτομα που δεν είναι καταπιεσμένα με την σεξουαλικότητα τους, οπότε έχει να κάνει με εμπειρίες ζωής, καλές ή κακές οι οποίες διαμόρφωσαν κάποιο άτομο να σκέφτεται με τον χ ψ τρόπο.

Ο ρόλος των 2 φύλων δεν είναι ο ίδιος, ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι, είναι έμφυτο αρχέγονο ένστικτο. Για να μην αναφέρω τον βιολογικό παράγοντα.
Δεν υφίσταται να μην υπάρχουν διαφορές στα φύλα, εξού και σε κάποια θέματα συμπεριφοράς και προτιμήσεων/γούστου γενικά. Ναι υπάρχουν κάποια κοινά ναι, αλλά οι διαφορές είναι υπαρκτές και φυσιολογικές.
Ούτε πρέπει να βαφτίζουμε κάποιες προτιμήσεις κάποιου ατόμου ως στερεότυπο ντε και καλά.
Me2Cents.

Σχολιάζει ο/η