ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Women in Art(s): Δίνουμε το λόγο σε σύγχρονες γυναίκες, που ζουν και εργάζονται στις Τέχνες

Women in Art(s): Δίνουμε το λόγο σε σύγχρονες γυναίκες, που ζουν και εργάζονται στις Τέχνες Facebook Twitter
0

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8/03) ο ΑΚΤΟ διοργανώνει την εκδήλωση Women in Art(s). Η Γυναίκα κερδίζει το “χαμένο έδαφος”, διεκδικεί ίσες ευκαιρίες, ίσες αμοιβές, την ισότιμη θέση που της αναλογεί στην κοινωνία. Στο χώρο της Τέχνης, αυτό φαίνεται ακόμα πιο λαμπρά και θεαματικά. Η Γυναίκα δεν είναι απλά το “αντικείμενο” σε ένα έργο, όπου το σώμα ή το κάλλος της απεικονίζεται για να ικανοποιεί το ανδρικό βλέμμα. Τολμηρές, δυναμικές και εμπνευσμένες οι γυναίκες σήμερα εκφράζονται πολύπλευρα και αποδεικνύουν με τα έργα τους πως η Γυναίκα είναι πια το “υποκείμενο” στις Τέχνες!

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 | 12:30 | ΑΚΤΟ Gallery – Αμφιθέατρο (Ευελπίδων 11Α)

Το Women in Art(s) δίνει το λόγο σε σύγχρονες γυναίκες, που ζουν και εργάζονται στις Τέχνες, σε μία εκδήλωση που αφορά τα μέλη της κοινότητας του ΑΚΤΟ και τους φίλους των Τεχνών και του Design. Το event περιλαμβάνει:

Inspirational Talks

Εκπρόσωποι από τον ευρύτερο χώρο των Τεχνών, μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους, ρίχνοντας φως σε σταθμούς της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής τους διαδρομής:

Δώρα Βασιλάκου (Art Historian - Curator) / Κατερίνα Ζαχαροπούλου (Εικαστικός – δημιουργός της εκπομπής “Η εποχή των Εικόνων”, ΕΡΤ τηλεόραση και Τρίτο πρόγραμμα) / Χριστίνα Μπότσου (Art educator, Researcher / Μουσειοπαιδαγωγός, Ερευνήτρια) / Ρούλα Πάτρα (Photographer - Performer - Visual Artist) 

Exhibition

H AKTO Gallery φιλοξενεί σπουδαστικά εικαστικά έργα, που η θεματολογία τους έχει αφετηρία και προορισμό τη Γυναίκα.

Cosy Reading Corner

Με την υποστήριξη της Mikos – The Metropolis of Decoration, δημιουργήσαμε ένα ζεστό, cosy corner όπου το κοινό μπορεί να χαλαρώσει και να ξεφυλλίσει επιλεγμένες Εκδόσεις από τις συλλογές των βιβλιοθηκών του ΑΚΤΟ, καθώς και, σειρά Ερευνητικών και Διπλωματικών εργασιών που εκπονήθηκαν στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, και έχουν κοινό παρονομαστή τη Γυναίκα.

Women in Art(s): Δίνουμε το λόγο σε σύγχρονες γυναίκες, που ζουν και εργάζονται στις Τέχνες Facebook Twitter

Είσοδος ελεύθερη

Εκδήλωση: 

https://akto.gr/women-in-arts/

https://www.facebook.com/events/753297926406501?ref=newsfeed

Πληροφορίες: AKTO @akto.gr | T. 210 5230130

Market news
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΧΑΝ & ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Ανακηρύχθηκαν οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης σε 13 Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Market news / ΤΕΧΑΝ & ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης

Μαθητές από 200 σχολικά τμήματα των 13 Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν ενεργά στον διαγωνισμό της ΤΕΧΑΝ δείχνοντας τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
THE LIFO TEAM