Η MSD Ελλάδος στηρίζει τη δράση του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ

Η MSD Ελλάδος στηρίζει τη δράση του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ, «Ενημέρωση & Πρόληψη για τον Kαρκίνο του δέρματος και το Μελάνωμα στους Μαστιχοπαραγωγούς της Χίου» Facebook Twitter
0

Με αφορμή την έναρξη του καλοκαιριού και τον μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το μελάνωμα (Μάιος),  και αντιλαμβανόμενη την ανάγκη για δράσεις που ευαισθητοποιούν και ενημερώνουν το ευρύ κοινό γύρω από το θέμα του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος, η MSD Ελλάδος παραμένει πιστή στην αποστολή της να σώζει και να βελτιώνει τις ζωές των ασθενών, στηρίζοντας την ενημερωτική εκδήλωση του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ” για την πρόληψη της νόσου.  

Το μελάνωμα είναι ένας από τους πιο σοβαρούς τύπους καρκίνου του δέρματος, καθώς είναι δυνατό να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος, ακόμη και σε περιοχές που δεν εκτίθενται στον ήλιο. Ωστόσο, είναι πιθανότερη η εμφάνιση και η εκδήλωση της νόσου σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. To μελάνωμα αποδίδεται σε διάφορους ενδογενείς παράγοντες, εκ των οποίων οι κυριότεροι είναι το ανοιχτόχρωμο δέρμα και η παρουσία πολλαπλών σπίλων (“ελιών”), και περιβαλλοντολογικούς, με σημαντικότερο την υπέρμετρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία1.

Παγκοσμίως, η εμφάνιση του μελανώματος παρουσιάζει αύξηση τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες σε πολλούς πληθυσμούς. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το 2020 εμφανίστηκαν 1.313 νέες περιπτώσεις δερματικού μελανώματος, με τους άνδρες να υπερτερούν σε σχέση με τις γυναίκες (περίπου 566 γυναίκες και 747 άνδρες) και καταγράφηκαν συνολικά 295 θάνατοι (189 Άνδρες – 106 Γυναίκες). Παρά το γεγονός ότι η μέση ηλικία διάγνωσης είναι τα 65 έτη, αξίζει να σημειωθεί ότι το μελάνωμα δεν είναι σπάνιο και σε άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών, καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν από τους πιο συχνούς τύπους καρκίνου που εκδηλώνεται σε νεαρά ενήλικα άτομα – ειδικά στις γυναίκες. Η προστασία όμως έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας που καταστρέφει το DNA των κυττάρων του δέρματος και επηρεάζει τα γονίδια που ελέγχουν την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος. Η κύρια πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας είναι ο ήλιος. Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντική η προστασία από τον ήλιο.

Με αφορμή την πολυπλοκότητα της διαδικασίας συλλογής της μαστίχας στη Χίο και την σημασία της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ υπό  την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και την υποστήριξη της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, και με τη φιλοξενία του Μουσείου Μαστίχας Χίου - Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς,  πραγματοποιεί σήμερα, 16 Ιουνίου 2021, στις 19:30, ενημερωτική ομιλία με θέμα:  «Ενημέρωση και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα στους Μαστιχοπαραγωγούς της Χίου». Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που ασχολούνται  με την καλλιέργεια της μαστίχας και εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φορέα, https://www.oekk.gr/, να ακολουθήσετε το λογαριασμό του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ στο Facebook,  https://www.facebook.com/agaliazo.gr/, στο Instagram, https://www.instagram.com/agaliazw/  ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 41 81 641.

 
Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ISOMAT στην BATIMAT 2022, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση στη Γαλλία για τον κατασκευαστικό κλάδο

Market news / Η ISOMAT στην BATIMAT 2022, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση στη Γαλλία για τον κατασκευαστικό κλάδο

Η ISOMAT,  συμμετέχει στην BATIMAT 2022, στη διεθνή έκθεση στη Γαλλία για τον κατασκευαστικό κλάδο, η οποία λαμβάνει χώρα στο Παρίσι από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Paris Porte de Versailles.
THE LIFO TEAM
BMW Financial Services & BMW Σφακιανάκης χορηγοί στο τουρνουά Filothei Tennis Open

Market news / BMW Financial Services & BMW Σφακιανάκης χορηγοί στο τουρνουά Filothei Tennis Open

Ένα εντυπωσιακό BMW iX βρίσκεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Φιλοθέης καθ’ όλη την διάρκεια του τουρνουά για να το γνωρίσουν από κοντά οι λάτρεις του μοντέλου αλλά και του αθλήματος της αντισφαίρισης.
THE LIFO TEAM
efood Voxxed Days

Market news / Voxxed Days: Το efood στο μεγαλύτερο συνέδριο ανάπτυξης λογισμικού και νέων τεχνολογιών

Για το efood, η επένδυση στους ανθρώπους που δημιουργούν και εξελίσσουν την τεχνολογία για τη βέλτιστη αξιοποίηση των υπηρεσιών του, είναι συνώνυμη με την ίδια την ανάπτυξη της εταιρείας.
THE LIFO TEAM
Η Lidl Ελλάς πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος μειώνει διαρκώς το ενεργειακό της αποτύπωμα

Market news / Lidl Ελλάς: Πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος, μειώνει διαρκώς το ενεργειακό της αποτύπωμα

Η εταιρεία πιστοποιήθηκε και φέτος κατά ISO 50001 για το σύστημα διαχείρισης ενέργειάς της και εξασφάλισε πράσινα πιστοποιητικά για το 100% της ενέργειας που προμηθεύεται από την Protergia, τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ