ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.2.2016 | 16:30

Παντρεύομαι και...

ναι θέλω να προσθέσω το επώνυμο του άντρα μου δίπλα στο δικό μου. Αυτός δεν το ξέρει ακόμα, αλλά σήμερα που το είπα στις φίλες μου μόνο που δεν με κρέμασαν. Έκαναν τόσο θέμα κάτι το τόσο μικρό, που ούτε εγώ καλά καλά δεν του έδωσα τόση βαρύτητα. Η μία το τράβηξε τόσο που από τα νεύρα μου σηκώθηκα και έφυγα. Είπε σχεδόν φωνάζοντας ''Μμμμ αυτό το έκαναν το 50 είσαι πραγματικά πανηλίθια και κολλημένη που δίνεις τόση αξία σε έναν άντρα, τι του ανήκεις για να πάρεις το όνομα του; Τόσα που του δίνεις να μου το θυμηθείς πως μια μέρα θα σε εκμεταλλευτεί''. Ήμουν έτοιμη να της υπενθυμίσω πόσο έξυπνη είναι αυτή που έχει φτάσει 30 κοντά και δεν έμεινε ποτέ κανείς μαζί της για πάνω από 3 μήνες αλλά χαίρομαι που κρατήθηκα. Και τι πάει να πει θα με εκμεταλλευτεί; Δίνεις όσα μπορείς να δώσεις και αν ο άλλος δεν μπορεί να δεχτεί την αγάπη σου χωρίς να σε εκμεταλλευτεί δεν αξίζει. Πρέπει να είσαι αυθεντικός και να μην κρατάς τίποτα πίσω (θετικό ή αρνητικό) και στις σχέσεις και σίγουρα σε έναν γάμο.Πως μπορεί να είναι κάποιος ευτυχισμένος και να αισθάνεται ελεύθερος αν φοβάται να εκδηλωθεί πλήρως στον σύντροφο του από φόβο μήπως ο άλλος τον πατήσει ή τον κατακρίνει; Επίσης το ότι κάποτε ήταν υποχρεωτικό δεν σημαίνει πως όποιος θέλει να το κάνει με την θέληση του σήμερα κάνει λάθος. Κολλημένοι είναι όποιοι το κατακρίνουν, σε μια ελεύθερη κοινωνία δεν θα έπρεπε να είναι κατακριτέο. Αυτό νιώθω αυτό κάνω ! Και ναι δίνω τεράστια αξία σε ''έναν άντρα'' και ναι επέλεξα προσέξτε την λέξη' επέλεξα' να του ανήκω όπως και αυτός επέλεξε να ανήκει σε εμένα. Αν θέλω το ξεεπιλέγω όποτε μου καπνίσει και ξαναλλάζω ταυτότητα, όμως σήμερα τον αγαπάω και θέλω απλά να έχω το ονομά του!
19
 
 
 
 
σχόλια
Γιατί εναντιώθηκαν οι φίλες σου για το επίθετο που θα πάρεις από τον άνδρα σου? Δεν καταλαβαίνω την ενόχληση και το πρόβλημά τους. Ζήλια μυρίζομαι απλά...
Πω πω ξεκατίνιασμα και κακιούλες!Πάντως φίλες δεν είστε.Όσο για το όνομα που θέλεις να αλλάξεις...καθαρά προσωπική σου επιλογή...αλλά μου θυμίζει λίγο την κ. Κοκοβίκου....
Αν ο μη γενοιτο γινει καποιο ατυχημα ή δυστυχημα ειναι πιο πρακτικο στο νοσοκομειο ή νεκροτομειο να μοιραζονται καποιο επιθετο,συζυγοι και παιδια (κι ας ειναι και το πατρικο της συζυγου αμα λαχει.)
Μισό...Ο Αστικός Κώδικας λέει ότι υποχρεούσαι να κρατήσεις το όνομα που έχεις- εκτός αν πας στο Υπ. Εσωτερικών και καταθέσεις ένα τσουβάλι χαρτιά για να το αλλάξεις. Αυτό θες να κάνεις; Μεγάλο πακέτο. Επίσης, ίσως (προσεξτε, λέω ΙΣΩΣ, δεν το ξέρω) να υπάρχει και υποχρέωση να αιτιολογήσεις την επιλογή και να μη γίνει δεκτό το αίτημα, πάλι βάσει του νόμου. Κάνε μια γύρα στο γούγλη, βρες και κανένα δικηγόρο και ρώτα.Εκτός αν θες να το χρησιμοποιείς "κοινωνικά" δηλαδή να υπογράφεις γράμματα έτσι ή να συστήνεσαι. Κανένα πρόβλημα εκεί, θα μπορούσες να συστήνεσαι και ως Φρεντ Φλινστόουν ή Αλίκη Βουγιουκλάκη...Ψάχτο λίγο, δεν είμαστε Αμερική που πραγματικά επιλέγεις όταν βγάζεις άδειες γάμου πως θες να σε λένε. Επίσης αν σε αφήσουν από το ΥΠ-ΕΣ να αλλάξεις το όνομα, καλό κουράγιο με το να αναζητήσεις όλα σου τα χαρτιά και να αλλάξεις κ εκεί το όνομα. Και σκέψου ότι όποτε χρειάζεσαι οτιδήποτε από απολυτήριο λυκείου, πιστοποιητικό γεννήσεως ή διαβατήριο και ρωτάει κάποιος αν έχεις ή είχες δύο νόμιμα ονόματα, ενώ όλοι οι άλλοι λέμε όχι, εσύ θα λες ναι και θα το εξηγείς κάθε φορά. Απλά ετοιμάσου.
Αυτό με τα ονόματα είναι λίγο εκνευριστικό. Ολα καλά θα έλεγα μόνο στην περίπτωση που και ένας άντρας αν ήθελε θα έπαιρνε και αυτός το όνομα της γυναίκας του. Εχω δικό μου όνομα δεν χρειάζομαι του άλλου για να αυτοπροσδιοριστώ.Εχω ενστάσεις ακόμα και με τα επίθετα των παιδιών που ντε και καλά οι περισσότεροι θεωρούν πως πρέπει να έχουν μόνο το επίθετο του πατέρα τους.Κάνε ότι θέλεις αλλά μην ρωτάς την γνώμη των άλλων για κάτι που εσένα προσδιορίζει... και στη τελική ξέρεις πως θα σε τσαντίσουν οι διαφορετικές απόψεις. Τι ρωτάς; Περίμενες πως θα σου πουν μπράβο και τώρα που άκουσες τα αντίθετα είπες μπας και βρεις συμπαράσταση εδώ ψιλοκράζοντας ταυτόχρονα τις φίλες σου;!Ολοι σε τέτοια θέματα απαντάμε με βάση αυτά που κάνουμε εμείς στη ζωή μας. Το τι κάνεις εσύ αφορά μόνο εσένα.Α! Ξέρω τι σκέφτεσαι... Οχι, εδώ και πάνω από μια δεκαετία ζω μια χαρά με τον σύντροφο μου....αλλά δεν θα έπρεπε να έχει και πολύ σημασία αυτό για εσένα.
"Ήμουν έτοιμη να της υπενθυμίσω πόσο έξυπνη είναι αυτή που έχει φτάσει 30 κοντά και δεν έμεινε ποτέ κανείς μαζί της για πάνω από 3 μήνες αλλά χαίρομαι που κρατήθηκα":Χαίρομαι για εσένα που καθορίζεις την εξυπνάδα μιας φίλης σου από την "ικανότητα" της να "κρατήσει" έναν άντρα, ενώ έχει φτάσει την τρομακτική ηλικία των "σχεδόν 30". Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν εσένα που εν έτη 2016 κρίνουν έτσι την νοημοσύνη μιας γυναίκας, και οχι απο τα ακαδημαικά και επαγγελματικά της επιτεύγματα. Επίσης χαίρομαι για το ότι το πιο σημαντικό σου πρόβλημα που χρίζει εξομολόγησης είναι οτι οι φίλες σου αντέδρασαν σε ένα κατάλοιπο της πατριαρχίας, πιθανότατα για να σε προστατεύσουν. Καλά στέφανα.. τι να πω....
Να την προστατέψουν σε τι ακριβώς? Η κοπέλα θέλει να κάνει κάτι, δεν της έβαλε κανένας το μαχαίρι στο λαιμό να το κάνει!!! Ο φεμινισμός υπάρχει ακριβώς για να υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών ΚΑΙ να μην το κάνουν, ΚΑΙ να το κάνουν!!! Επίσης, όλη η ιδέα ότι είναι και πολύ φεμινιστικό να διατηρούμε το πατρικό μας επίθετο αντί να παίρνουμε το όνομα του συζύγου - προσέξατε τη λέξη? ΠΑΤΡΙΚΟ, όχι γονεϊκό - μητρικό και δε συμμαζεύεται! Με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις, όλα τα (Ελληνικά τουλάχιστον) επίθετα είναι αντρικά! Και μετά μιλάμε για φεμινισμό επειδή διατηρούμε το πατριαρχικό επίθετο που έχουμε από τη γέννηση μας αντί να το αλλάξουμε. Πόσο ψίχουλα και ασήμαντη συζήτηση όταν βλέπεις τη γενική εικόνα. Το να χαρακτηρίσει τη φίλη της "όχι έξυπνη" βασιζόμενη στην ερωτική της ζωή μπορεί να μην είναι και το πιο έξυπνο (pun intended) πράγμα στον κόσμο, δεν πιστεύω όμως ότι αναφερόταν στην εξυπνάδα ως IQ per se, αλλά υποθέτω στην ικανότητα της να διαχειρίζεται τις ανθρώπινες σχέσεις της.
Να τη προστατεψουν απο τι ? Μηπως δεν της ταιριαζει το επιθετο ? Η κοπελα παντρευετε και ετσι οπως το παρουσιαζετε ειναι λες και η αλλαγη του επιθετου εχει περισοοτερο βαρυτητα απο την επιλογη ενος γαμου . Ακομα,οπως δεν χαραχτηριζετε το "ποιον" ενος ανθρωπου μ ο ν ο απο τις επαφες με τους ανθρωπους ιδιου η αντιθετου φυλου,δν μπορει να χαραχτηριστει και απο τις αξιολογες σπουδες/εργασια , το συνολο ειναι που μας χαρακτηριζει...
Τι σοβαρό ζήτημα και θέμα συζήτησης. OMG δηλαδή. Σιγά το πράγμα που θα το συζητήσεις κιόλας, είναι τόσο ανούσιο που εγώ δεν θα κουβέντιαζα, αν ήθελα να το αλλάξω θα το άλλαζα και θα τελείωνε εκεί. Σιγά μη το ανακοινώσω κιόλας σε φίλες ή ρωτήσω γνώμες. Έλεος, τα θες και τα ακούς μου φαίνεται. Αφού το κάνεις θέμα, λογικό να σου πει η καθεμία την γνώμη της. Όσο αρλούμπα κι αν σου φαίνεται η γνώμη τους, μην ξεχνάς ότι άλλο τόσο αρλούμπα είναι και το θέμα εξαρχής.
Το γεγονός οτι κανουμε παρέα με ορισμένους ανθρώπους δν σημαίνει απαραίτητα πως μοιάζουμε απο άποψη χαρακτήρα ή πως ενστερνιζόμαστε την κοσμοθεωρία τους. Φίλοι μπορούμε να ειμαστε ακόμη κ με ανθρώπους που δν πολυ συμπαθούμε κ αυτο μπορει να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αυτο ούτε κακούς ανθρώπους μας κάνει, ούτε υποκριτές, ούτε κ βολεψακηδες.
Δν το είπα τοσο απόλυτα, αλλα τελοσπαντων. Ιδανικό δν ειναι, αλλα έτσι ειναι η ζωή. Άλλο ταιριάζω κ άλλο συμπαθώ, μην τα μπερδεύεις. Στη ζωή σου θα περάσουν πολυ άνθρωποι απο δίπλα σου κ θα το δεις να συμβαίνει.