Με τρία νέα εργαστήρια έχουν εμπλουτιστεί οι δραστηριότητές του χώρου του Εργαστηρίου Δημιουργικής Ώσμωσης (Ε.Δ.Ω.), που δημιούργησαν ο βιομηχανικός σχεδιαστής Ευάγγελος Καϊμάκης και η αρχιτέκτων Βαλεντίνη Καϊμάκη, στην Προφήτου Δανιήλ 18, στον Κεραμεικό.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό, σε εποχές κρίσης, να βλέπει κανείς κινήσεις σαν και αυτές που γίνονται σε χώρους φρέσκους όπως το Ε.Δ.Ω., που στην ουσία προσφέρουν χώρο, μέσα και υποστήριξη σε νέους καλλιτέχνες και designers. Το project space Ε.Δ.Ω. λοιπόν προσθέτει στα σεμινάριά του, τον Πειραματικό Σχεδιασμό Βιβλίου. Οι συμμετέχοντες στο εν λόγω κύκλου καλούνται να ολοκληρώσουν τον γραφιστικό σχεδιασμό ενός βιβλίου επιλέγοντας ανάμεσα σε τρία είδη κειμένου: Μία ποιητική συλλογή, ένα διήγημα ή ένα θεατρικό έργο. Το σεμινάριο επιμελείται ο Πάρης Κούτσικος που είναι γραφίστας και συνιδρυτής του Εκδοτικού Οίκου ΟΞΥ. Ενδιαφέρον έχει όμως και το σεμινάριο που παρουσιάζει ο ζωγράφος Φίλιππος Θεοδωρίδης και σκοπό έχει να ωθήσει τους συμμετέχοντες να εκφραστούν μέσα από τον ελεύθερο σχεδιασμό, όχι τόσο σε ακαδημαϊκή βάση, αλλά με ένα τρόπο πιο εναλλακτικό.  Σε αυτό ο κάθε μαθητής θα χρησιμοποιήσει απλά υλικά, όπως μολύβια, μαρκαδόρους και σινικές μελάνες για να παράγει μία σειρά σπουδών και σχεδίων στο τέλος του κάθε μαθήματος.

Τέλος, ο γραφίστας Δημήτρης Καραϊσκος θα κινηθεί πάνω στο θέμα του σχεδιασμού αφίσας και όσοι το παρακολουθήσουν θα κληθούν να ολοκληρώσουν το σχεδιασμό δύο αφισών.