Post your event

Post your event Facebook Twitter
0

Η έκθεση δεν έχει επετειακό χαρακτήρα. Τα οκτώμισι χρόνια τα αναφέρουμε απλώς για να οριοθετήσουμε την ιστορική περίοδο που θα καλύψει η εκδήλωση», λέει ο Δημήτρης Ρόκος που μιλάει εκ μέρους της ομάδας. «Πολλοί από τους φίλους που μαζί ιδρύσαμε τον Κορμοράνο το 2002 αλλά και κάποιοι απ’ όσους αναμείχθηκαν στην πορεία ασχολούνταν ανέκαθεν με κάποιου είδους τέχνη, εικαστικά ή γραφιστική. Θέλαμε επίσης -καλώς ή κακώς- να έχουμε πάντα τον έλεγχο της εικόνας που θα έβγαινε προς τα έξω για κάθε event, είτε υπηρετώντας το στυλ του εκάστοτε καλλιτέχνη είτε προτείνοντας κάτι δικό μας». O Κορμοράνος δεν αποτελείται από κάποια ενιαία ομάδα ανθρώπων, τουλάχιστον όχι για μεγάλο διάστημα. Το τελευταίο διάστημα, ένας ασχολείται με τα πάρτι, πέντε με τις αφίσες, τέσσερις με τα βιβλία, κατά περίπτωση με τις συναυλίες, ένας με όλα και τρεις με δύο.

Ο βασικός κορμός της έκθεσης θα αποτελείται από αυθεντικά έργα, μακέτες ή ψηφιακές εκτυπώσεις των Δημήτρη Ρόκου, Χάρη Λαγκούση, Θάλειας Ραυτοπούλου, Μαρίας Μπαχά, Στέφανου Ρόκου και Ιφιγένειας Καμπέρη, που είναι και μερικοί από τους πιο σταθερούς συνεργάτες/μέλη του Κορμοράνου. Θα υπάρχουν, όμως, και δείγματα τόσο από παλιότερο υλικό όσο κι από πιο έκτακτους συνεργάτες όπως οι Ιλάν Μανουάχ, Δημήτρης Κανελλόπουλος (b-positive.gr), μπλακ εν ντέκερ, Γιάννος Κοφτερός, Mickey Dreamkey και Versaweiss.

Όσον αφορά το ύφος των αφισών, σύμφωνα με τον Δημήτρη «υπάρχει σχετική ποικιλία και στα θέματα και στους τρόπους. Κάποιες είναι σατιρικές, κάποιες αυστηρές, κάποιες αναφορικές και κάποιες καλλιτεχνικές. Αλλά σχεδόν όλες χαρακτηρίζονται από μια ελαφρά παιδικότητα». Έμπνευση βρίσκουν «στο διαφημιζόμενο αντικείμενο, στην παγκόσμια ιστορία της συσκευασίας, στις προσδοκίες του κόσμου, στις τέχνες και τους ανθρώπους».

Στον χώρο της έκθεσης θα βρίσκεται επίσης ό,τι έχει κυκλοφορήσει ο Κορμοράνος από βιβλία στην Ink Press, την εκδοτική σειρά που ίδρυσαν κάποια από τα μέλη του. «Βασικός μας στόχος ήταν να δούμε μεταφρασμένα στα ελληνικά μερικά από τα αγαπημένα μας βιβλία κόμικς. Ξεκινήσαμε με το Schizo του Ivan Brunetti, συνεχίσαμε με τα Σαν σιδερωμένο ομοίωμα γαντιού του Daniel Clowes και Ποτέ δεν σε συμπάθησα του Chester Brown». Εκεί θα βρίσκεται και η μουσική συλλογή του Στέφανου Ρόκου «Horror & romance on another planet». «Ο Στέφανος ζήτησε από δεκαοχτώ Έλληνες και ξένους μουσικούς και συγκροτήματα να ηχογραφήσουν από ένα κομμάτι ειδικά για την περίπτωση και το αποτέλεσμα κυκλοφόρησε μαζί με φωτογραφίες των έργων σε μορφή μουσικής συλλογής αντί καταλόγου, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι οι Zita Swoon, The Fiery Furnaces, Κόρε. Ύδρο., Bokomolech, Bobby Conn, Φοίβος Δεληβοριάς».

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ