Πάνθεον

Πάνθεον Facebook Twitter
0

 

Οι θεοί πέθαναν, εντελώς

Αν μπορούσα να εξηγήσω τι σημαίνει αυτό το ερείπιο για μένα... Η μυθολογία του κόσμου μου, περισυλλέχθηκε λιγο-λίγο στο σκοτάδι αυτού του σινεμά. Μελό, μασιστικά, τούρκικα, πειρατικά, κι αργότερα, μιούζικαλ, Τσαρλς Μπρόνσον, δράματα, σεξοταινίες. Σχεδόν κάθε βράδυ τρύπωνα για λίγο εδώ. Η φαντασία μού έκαιγε τα μηνίγγια. Είχα πεισθεί ότι υπάρχει πέρα απ´ το νησί κι ένας άλλος κόσμος, πιό ελαστικός και ελεύθερος που κάπως με συμπεριλαμβάνει. Συνεπώς αξίζει να προσπαθήσω πάση θυσία να τον βρώ και να δραπετεύσω εκεί. Τελικά, έμαθα ότι ένα κόσμο κουβαλάμε μόνο, τον εσωτερικό μας, αλλά στο μεταξύ είχα δει πολλές παράξενες εικόνες. Είχα μάθει πραγματάκια.

Δεν θέλω να περιγράψω σκηνές, γιατί μετά από κάποια ηλικία, όσα πέρασαν, αποκτούν μια πολύ πικρή και μη διαχειρίσιμη διεκδίκηση. Με πιάνει απελπισία με το φσστ μπόϊνγκ της ύπαρξης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ