Οι Κλίντονς

Οι Κλίντονς Facebook Twitter
Μαζί έχτισαν την εικόνα τους, μαζί κατέκτησαν την προεδρία των ΗΠΑ, μαζί άφησαν το στίγμα τους εκεί και φυσικά πάλι μαζί διεκδικούν το μέλλον της Χίλαρι.
2

 

Οι Κλίντονς Facebook Twitter

 

Είναι μια από τις βασικές αρχές στο κεφάλαιο της επικοινωνίας που λέγεται "διαχείριση εικόνας": όσο ανεβαίνεις τα σκαλιά της εξουσίας, τόσο λιγοστεύουν και τα icons στα οποία μπορείς να σταθείς δίπλα και να ενδυθείς (προς όφελός σου πάντα) μέρος της λάμψης τους. Η Χίλαρι Κλίντον ωστόσο, και στο δρόμο για το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, για την ώρα δεν δείχνει να έχει αυτό το πρόβλημα αφού συνδέεται με το απόλυτο icon στο Δημοκρατικό Κόμμα και την αμερικανική πολιτική σκηνή και αναφέρομαι βέβαια στον άντρα της και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, τον άνθρωπο που θα καταγραφεί ως μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές φυσιογνωμίες του 20ου αι.

 

 

Για τα γενέθλια του Μπιλ Κλίντον που σήμερα 19 Αυγούστου κλείνει τα 68, η Χίλαρι έστησε με τον Κέβιν Σπέισι στο ρόλο του Φράνκ Αντεργουντ στο σήριαλ The House of Cards  ένα βίντεο. Σύμφωνα με το σενάριο του κλιπ, ο Φρανκ Άντεργουντ ως πρόεδρος των ΗΠΑ πλέον, κάνει φάρσες στους προκατόχους του και αποφασίζει να τηλεφωνήσει στη Χίλαρι παριστάνοντας τον Μπιλ Κλίντον για να της θυμίσει τα γενέθλιά του.

 

Το σποτ για τα γενέθλια του Μπιλ Κλίντον χτίζεται πάνω σ' ενα και μόνον ένα κεντρικό μήνυμα: την υποψηφιότητα της Χίλαρι στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

 

 

 

Σε κάποιους θα φανεί κυνικό να χρησιμοποιεί η Χίλαρι ακόμα και τα γενέθλια του Μπιλ για να προάγει την ατζέντα της, όμως αυτή δεν είναι η περίπτωση για τους Κλίντον οι οποίοι στη μακροχρόνιά τους σχέση αποδείχτηκαν πάνω από όλα η ισχυρότερη ομάδα στα δημόσια πράγματα των ΗΠΑ. Διαβάζοντας απομνημονεύματα συμβούλων επικοινωνίας τους, όλοι συμφωνούν εντυπωσιασμένοι πώς το ζεύγος Κλίντον όλα αυτά τα χρόνια, παίζει ομαδικά, ανοίγοντας ο ένας τον δρόμο για τον άλλον. Το προσωπικό τους δίκτυο γνωριμιών από παράγοντες της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής ζωής, ένα δίκτυο που το χτίζουν χρόνια πριν ο Μπιλ διεκδικήσει θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, είναι μοναδικό. Οι Κλίντον έχτισαν την ελίτ της οποίας τελικώς ηγήθηκαν. Οι δημόσιες διεκδικήσεις του καθενός γίνονταν πάντα υπόθεση και για τους δύο. Μαζί έχτισαν την εικόνα τους, μαζί κατέκτησαν την προεδρία των ΗΠΑ, μαζί άφησαν το στίγμα τους εκεί και φυσικά πάλι μαζί διεκδικούν το μέλλον της Χίλαρι.

 

Η προσωπική τους ζωή είναι αδιάφορη γι’ αυτό το σημείωμα αλλά αν πρέπει να αναφερθώ σ' αυτήν με την ιδιότητα του επαγγελματία θα έλεγα ότι σε μένα φαίνεται απολύτως αληθινή. Οι άνθρωποι σε ζευγάρι περνούν συχνά δια πυρός και σιδήρου αλλά όταν η σχέση είναι αμοιβαία επωφελής τα πράγματα δεν παίρνουν τη συνηθισμένη τροπή.

 

Στον αγώνα της Χίλαρι και ο ίδιος ο Μπιλ λοιπόν, από την αρχή και όσο θα περνάει ο καιρός και τα πράγματα θα δυσκολεύουν καθώς θα αυξάνεται η πίεση (η Χίλαρι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα κατεβεί…) ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναλαμβάνει όλο και πιο ενεργό ρόλο και ποιος άλλος πλην της Χίλαρι μπορεί να εμφανίσει ισχυρότερο χαρτί από ένα μεγάλο πολιτικό άντρα, μια πηγή έμπνευσης για κάθε μικροαστό που ξεπέρασε τους ταξικούς και προσωπικούς του περιορισμούς και έχτισε ο ίδιος το δρόμο προς την επιτυχία που τελικώς κατέκτησε; Δεν γνωρίζω άλλον από τη Χίλαρι. Αλλά πάλι ο καθένας κουβαλάει στο μανίκι του τους άσσους που του αξίζουν.

 

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Οι Κλίντον; χμ...Ο χαρισματικός στην επικοινωνία Μπιλ, καλός διαχειριστής και μέτριος πολιτικός αφού λιγα πράγματα απο την πολιτική του θα θυμόμαστε. Γνωστός για τα πούρα και τους λεκέδες, θα παει 'ευτυχισμένος και χορτατος'.Η καιροσκόπος και ετεροφωτη Χίλαρι, που μπρος στην πολιτική της καριέρα και φιλοδοξία, ξέχασε επιδεικτικά την έννοια της λέξης ' αξιοπρέπεια' . Αυτή σε λίγο δε θα τη θυμάται ουτε ο θυρωρός της.