NikosDendias CS1.3

NikosDendias CS1.3 Facebook Twitter
3

NikosDendias CS1.3 Facebook Twitter

Λάσο στη δικαιοσύνη. Το 2009 ο Παλαιοκώστας και ο Ριζάι δραπετεύουν με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Νίκος Δένδιας είναι ενάμιση μήνα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και δεν χρεώνεται την αποτυχία. Για να βγει και από πάνω, δεν ακολουθεί την υπάρχουσα νομοθεσία και προχωρά σε μια πρωτόγνωρη αυτόφωρη διαδικασία κατά των υπηρεσιακών υπαλλήλων, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Το ίδιο έπραξε και πριν από λίγο καιρό, κάνοντας δηλώσεις κατά της δικαστικής απόφασης να αποφυλακιστούν δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Δεν ενοχλήθηκε, όμως, καθόλου όταν αθωώθηκαν όλοι σχεδόν οι αστυνομικοί που έσπασαν στο ξύλο τον Κύπριο φοιτητή στην υπόθεση της ζαρντινιέρας. 

Επίκληση στο lifestyle. Ως υπουργός Δικαιοσύνης το 2009 περνάει τον περίφημο «κουκουλονόμο», σύμφωνα με τον οποίο αν ο κατηγορούμενος φοράει κουκούλα, τότε αυξάνεται και η ποινή του, εφόσον κριθεί ένοχος. Φήμες λένε ότι χιλιάδες νεαροί διαδηλωτές έκοψαν το ίδιο βράδυ τις κουκούλες τους με ψαλίδι. Για την ιστορία, το ΠΑΣΟΚ είπε πως θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο. Μετά ήρθε η κρίση.

Μήνυση στην «Guardian»: Κάτι που όλοι γνωρίζουμε, αλλά κανείς δεν το συζητάει, είναι οι άθλιες συνθήκες στους χώρους κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά από κάποια περιστατικά που συνέβησαν στη ΓΑΔΑ τον Οκτώβριο του 2012, η εφημερίδα «Guardian» έκανε ένα ρεπορτάζ με περιπτώσεις βασανισμών στο κτίριο της οδού Αλεξάνδρας. Ο κ. Δένδιας απάντησε ότι θα κάνει μήνυση στην αγγλική εφημερίδα για δυσφήμιση. Δεν την έκανε ποτέ, γιατί, όπως ισχυρίζονται κύκλοι του υπουργείου του, αυτός που πρέπει να κάνει μήνυση είναι το ελληνικό κράτος και όχι ο ίδιος. Και εδώ αναρωτιόμαστε όλοι πάλι: «υπάρχει, άραγε, κράτος;».

Iστορίες βίας και αναρχίας: Η Χρυσή Αυγή το καλοκαίρι αποφάσισε να γυρίσει τα πανηγύρια και να σαπίσει στο ξύλο όποιον μετανάστη δεν είχε άδεια για τον πάγκο του. Στη σπουδή αυτή βοήθησαν και οι ειδικοί φρουροί που συνόδευαν τους «διαλεχτούς» του ελληνικού λαού. Ο Δένδιας στέλνει μια κλούβα με ειδικές δυνάμεις να αράξει έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η αλήθεια είναι πως ενώ στην αρχή έδειξε πυγμή, μετά δεν είχε το ίδιο θάρρος, όπως σε άλλες περιπτώσεις που τα ΜΑΤ άδειασαν τις περίφημες καταλήψεις. Όπως έχει πει ο ίδιος, «Το μήνυμα είναι σε κάθε περίπτωση ένα: νομιμότητα παντού, από όλους και σε κάθε κατεύθυνση». Ο έλεγχος για τις σχέσεις ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσής Αυγής ακόμα να ξεκινήσει. Άτιμες ΕΔΕ.

Πολιτικό στρες. Η αγάπη για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ και η ανησυχία του μήπως περάσει στην παλιά -παράνομη- υπόστασή του. Αυτό εκφράζεται με δηλώσεις του στυλ «Όμως ελπίζω, γιατί, ξέρετε, δεν θέλω να είμαι απαξιωτικός για κανέναν. Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να περνάει μια φάση μετάβασης. Ας μην ξεχνάμε ότι το κάθε κόμμα έχει το παρελθόν του, έχει τις ρίζες του. Ελπίζω, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει αυτήν τη μετάβαση προς τη νομιμότητα και ειλικρινά λυπάμαι που βλέπω πισωγυρίσματα, όπως αυτό που περιέγραψα προηγουμένως, που όμως βεβαίως με βάζει σε μεγάλες ανησυχίες». Ο Δένδιας προσπαθεί διαρκώς να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του όσον αφορά τις θέσεις του για τις αναρχοαυτόνομες ομάδες, ξεχνώντας επιμελώς πως η τρομοκρατία δεν είναι ένα θέμα για πολιτική αντιπαράθεση, αλλά ένα κοινωνικό ζήτημα που πρέπει να βρεθούν και άλλοι τρόποι, πλην της καταστολής, ώστε να επιλυθεί.

Ξένιος Ζευς: Φιλόδοξο σχέδιο που εφαρμόστηκε στην άδεια Αθήνα με στόχο να ελέγξει ποιοι είναι οι νόμιμοι μετανάστες. Από τους χιλιάδες που οδηγήθηκαν σε διάφορα κέντρα, ελάχιστοι βρέθηκαν τελικά να μην έχουν άδεια παραμονής. Από τα Μέσα παρουσιάστηκε η εικόνα μιας καθαρής και ήρεμης Αθήνας. Σήμερα κανείς δεν κατάλαβε τι πέτυχε η επιχείρηση που είχε το όνομα του θεού της φιλοξενίας. Τα αστικά κέντρα παραμένουν στην ίδια και χειρότερη κατάσταση. Για να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα των γηγενών απέναντι στους μετανάστες, μετά τη δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα, αντί να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. (που απ' ό,τι φαίνεται, όταν μπορεί, το κάνει), έφτιαξε ένα call center για να παίρνουν οι έρμοι που φοβούνται πια να μας αντικρίσουν και να καταγγέλλουν περιπτώσεις ρατσισμού.

Υπόθεση «Τρομοκρατία»: Επί των ημερών του έγιναν οι επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και στο Mall. Επίσης, το καλοκαίρι είχε να διαχειριστεί την υπόθεση της ληστείας της Πάρου και τη δολοφονία του άτυχου ταξιτζή. Τελευταία του επιτυχία ήταν η σύλληψη των τεσσάρων στο Βελβεντό της Κοζάνης. Ατύχησε πέφτοντας σε κακούς γραφίστες που δεν κατάφεραν να «εξαφανίσουν» τον ξυλοδαρμό των κατηγορουμένων. Στις δηλώσεις που έκανε μετά, όταν μιλούσε για «βασανισμό», αναφερόταν σε «συλληφθέντες», και όταν έλεγε τη λέξη «συμπλοκή», τους κατονόμαζε ως «τρομοκράτες». Στη συνέχεια, παραδέχτηκε ότι έγινε «φοτοσοπιά», ώστε να μπορέσουμε να τους αναγνωρίσουμε (!).

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

3 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ