Πιστεύετε ότι η δημοτικότητα των Sigur Ros και της Bjork έπαιξε κάποιο ρόλο στο να στραφεί το ενδιαφέρον του κόσμου πάνω σας;
Δεν ξέρω, δεν είμαι πολύ καλός με τα «γρανάζια» του κόσμου της μουσικής. Ίσως να έπαιξε και ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο για άλλες μπάντες.

Είναι αλήθεια ότι ηχογραφήσατε το Finally We are No One μέσα σ' ένα φάρο;
Ναι, έχουμε ηχογραφήσει αρκετά από τα άλμπουμ μας σε σπίτια φαροφυλάκων. Στην πραγματικότητα, αυτό που ηχογραφήσαμε σχεδόν ολόκληρο σε δύο τέτοια μέρη ήταν το Summer Make Good. Είναι ωραίο να ηχογραφείς σε τέτοια μέρη, γιατί είναι άδεια και όμορφα.

ToBattleship Potemkinτου Eisenstein ήταν η πρώτη ταινία για την οποία έχετε (ξανα) γράψει τη μουσική, σωστά;
Ναι, είναι αλήθεια. Έχουμε κάνει αυτοσχεδιασμούς και για άλλες βουβές ταινίες πριν από αυτό, όπως για το Κουτί της Πανδώρας, τοNonsferatu, το Ένας Ανδαλουσιανός Σκύλος, αλλά το Θωρηκτό Ποτέμκιν ήταν το πρώτο μας σάουντρακ.

Τι σας τράβηξε ειδικά σ' αυτό το φιλμ;
Ο ρυθμός του και η φωτογραφία του προσφέρονται για μουσική, αλλά, έτσι κι αλλιώς, το να δουλεύουμε για ταινίες είναι για μας μεγάλη πρόκληση. Επίσης, είμαι μεγάλος θαυμαστής του Eisenstein. Είναι σπουδαίο να μπορείς να δουλέψεις για κάτι που σου αρέσει πολύ.

Βλέπεις σινεμά γενικά; Ποια είναι η καλύτερη ταινία που είδες τελευταία;
Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω δει τίποτα της προκοπής, μόνο μαλακίες...

Πριν από δυο χρόνια, σε μία μοναδική συναυλία, παίξατε τη μουσική του avant-garde συνθέτη Ιάννη Ξενάκη. Πώς πήγε εκείνη η εμφάνισή σας, την έχετε ηχογραφήσει;
Τη σκέφτηκαν και την οργάνωσαν οι curators του φεστιβάλ στην Ολλανδία - ήταν μια πολύ γενναία και ξεχωριστή πρόταση για να επιχειρήσει κανείς. Νομίζω ότι πήγε πολύ καλά∙ ήταν σπουδαία η εμπειρία μας με μια ορχήστρα σ' έναν τέτοιο μουσικό χώρο. Μεγάλο κέρδος επίσης ήταν η γνωριμία μας με το έργο του Ξενάκη, που μέχρι τότε δεν το ξέραμε.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη σύγχρονη μουσική σκηνή;
Αυτόν τον καιρό, για διάφορους λόγους, ακούω κυρίως παλιά μουσική. Μου αρέσει να ακούω τη μουσική των φίλων μου, με τους οποίους συνδέομαι κατά κάποιον τρόπο. Οι Seabear και Benni Hemm Hemm είναι οι αγαπημένοι μου Ισλανδοί καλλιτέχνες αυτή τη στιγμή - προκαλώ οποιονδήποτε να τσεκάρει τη μουσική τους...