Ντόρα: «Θα φύγω από την πολιτική αν δεν εκλεγώ»

 

Ακούει κανείς ψηφοφόρος την αγωνιώδη έκκληση ή θα μας αφήσει

για ακόμα μια φορά στα ακαταπόνητα σαγόνια της Dora?

 

(ο Θάνατος Θα Έρθει και Θα Έχει το Χαμογελό της)

 

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την πολιτική αν δεν εκλεγεί στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, δημοσιοποίησε σήμερα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, κα Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν πάει κανείς γυρεύοντας να λέει μονίμως είμαι εδώ πέρα. Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι άνθρωποι. Αν πράγματι πιστεύει κανείς ότι δεν χρειάζεσαι σε στέλνει σπίτι σου. Αυτή είναι η αρχή της Δημοκρατίας», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» του ΣΚΑΙ, και επισήμανε πως «τη νομιμοποίηση την έχει μόνο από το λαό».

Παράλληλα, όμως, εκτίμησε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η έκπληξη των εκλογών, ενώ σημείωσε πως τα νούμερα που καταγράφει το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις, είναι χαμηλά καθώς οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν μπορούν να καταγράψουν τη δυναμική του εφόσον χρησιμοποιούν τεχνικές που αφορούν τα υπάρχοντα κόμματα και όχι ένα καινούργιο όπως η Δημοκρατική Συμμαχία.

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό στη βάση προγραμματικών θέσεων και πάντα μετά από εκλογές. Επιπρόσθετα εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο αυτή τη στιγμή να επισπεύσει εκλογές αλλά «στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν».

 

 

Με συγκέντρωση στη Βουλή συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί

 

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, σήμερα Τρίτη, την ώρα της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, θα ενημερώσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, προγραμματίζουν οι αυτοκινητιστές.

 

Απόφασή τους είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με πιο διακριτικό τρόπο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Γ. Ραγκούσης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», καλεί τους αυτοκινητιστές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να προσέλθουν σε διάλογο επί της συνολικής πρότασης του υπουργείου.

 

Προηγήθηκε παρέμβαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης (και πρώην Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων) Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος προέτρεψε τους ιδιοκτήτες ταξί να μην κάνουν στους άλλους ό,τι δεν ήθελαν για τους ίδιους.

 

(άντε να βγάλεις ταξιτζή από το βυζί του

κράτους. so long μίστερ Ραγκούσης)

 

Νορβηγία: Ενώπιον δικαστή ο μακελάρης


 

Ενώπιον δικαστή οδηγείται σήμερα ο 32χρονος μακελάρης της Νορβηγίας, Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 93 μετά το θάνατο ενός εκ των τραυματιών.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο ίδιος χαρακτηρίζει «αποτρόπαιες, αλλά απαραίτητες» τις πράξεις του. «Είπε ότι πιστεύει πως οι ενέργειές του είναι αποτρόπαιες, αλλά θεωρούσε ότι ταυτοχρόνως ήταν απαραίτητες» δήλωσε στο TV2 ο δικηγόρος Γκήαρ Λίπσταντ. Όπως είπε, ο πελάτης του θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του και να εξηγήσει τις πράξεις του στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μπρέιβικ αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά πιστεύει ότι δεν έκανε τίποτε το αξιόμεμπτο: «Στο μυαλό του, έχει την αίσθηση ότι αυτό που έκανε δεν έχει τίποτε το αξιόμεμπτο», δήλωσε ο Λίπσταντ στο δημόσιο δίκτυο NRK.

Οι εισαγγελείς στη δίκη του έχουν ζητήσει η σημερινή ακρόαση να γίνει χωρίς την παρουσία κοινού και ΜΜΕ. Την τελική απόφαση για το αν η ακρόαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών θα τη λάβει ο δικαστής.

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για δημοψήφισμα

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης παρουσίασε στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου για τα δημοψηφίσματα υποστηρίζοντας πως, μέχρι τώρα, η προσφυγή σε δημοψηφίσματα συναντούσε σοβαρά εμπόδια, ενώ με τον προτεινόμενο νόμο θεσπίζονται οι αναγκαίες ρυθμίσεις για την ενεργοποίησή τους.

 

Το σχέδιο νόμου πρόκειται να συζητηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση τους επόμενους δύο μήνες.

 

 

Γ. Παπανδρέου: θερινή επιτάχυνση για το κυβερνητικό
έργοΕπιστολή Πρωθυπουργού σε υπουργούς για
«να μη χαθεί ούτε μια μέρα»

 

 

 

Να μη χαθεί το καλοκαίρι» ζητάει από τους υπουργούς του ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με επιστολή που θα αποστείλει μάλλον αύριο σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε εφαρμογή όσων συζητήθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. 

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ο κ. Παπανδρέου θα ζητάει από τα μέλη της κυβέρνησης να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να μην αφήσουν να χαθεί ούτε μια ημέρα, φτάνοντας έτσι στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 10 Σεπτεμβρίου με όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο τραπέζι.

 

 

 

Δημοσιογραφία στην υπηρεσία του τζόγου

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

 

 

Με νέα σύμβαση διάρκειας ενός έτους (μέχρι τις 15 Ιουλίου 2012) επιβράβευσε ο ΟΠΑΠ τους δημοσιογράφους (10), που σύμφωνα με τον εισηγητή-ειδικό σύμβουλο της Διεύθυνσης Στοιχήματος, συνάμα και πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Παύλο Γερακάρη, παρείχαν «εχέμυθη και αξιόπιστη ενημέρωση, σχετικά με τα τεκταινόμενα στον χώρο του στοιχηματισμού».

Ο ΟΠΑΠ προφανώς εκτίμησε την εσωτερική πληροφόρηση, που γράφει ο κ. Γερακάρης ότι του παρείχαν καθημερινά οι δημοσιογράφοι και, εκτός της ανανέωσης της σύμβασης των δέκα, αποδέχτηκε την εισήγησή του για πρόσληψη και άλλων δύο.

Η «δημοσιογραφία», συστηματικά θεραπαινίδα του τζόγου, συντελεστές της «σύμβουλοι» του ΟΠΑΠ και το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητικών συντακτών, πρωτοστατεί για όλο και πιο πολλές «συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών» με τον ημικρατικό οργανισμό.

Τρεις τουλάχιστον από το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ μετέχουν στη συμβουλευτική ομάδα του ΟΠΑΠ για το Στοίχημα. Αν και στην άλλη ομάδα των δημοσιογράφων που πληρώνει ο ΟΠΑΠ (για ΠΡΟ-ΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ), και είναι η παλαιότερη, μετέχουν και άλλα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου, τότε άνετα το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ μπορεί να συνεδριάζει στο Περιστέρι, στην έδρα του οργανισμού. Δίχως, βεβαίως, να απασχολείται με θέματα δεοντολογίας σαν αυτά που έθεσε χθες η «Ε».

Πάντως, με το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» προκλήθηκαν κάθε λογής συζητήσεις. Αρχισαν να αποκαλύπτονται χίλια μύρια, όμως κανένα όργανο δεοντολογίας δεν επιλήφθηκε του θέματος, ούτε απάντησε επί του ερωτήματος «τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;».

 


 

bonustrack

 

Τζένη, μη, όχι άλλες ειλικρίνειες.

 

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι σκεπτόμενη*