Με άξονα τα έξι Κουαρτέτα του Μπέλα Μπάρτοκ (1881-1945), το σημαντικότερο έργο του Ούγγρου συνθέτη, πιανίστα και μελετητή, κάθε σύνολο θα παρουσιάσει σε ξεχωριστές βραδιές αποσπάσματα από το συγκεκριμέ- νο έργο μαζί με άλλες σημαντικές μουσικές δημιουργίες του 20ού αιώνα.

Το Κουαρτέτο Diotima στις 19 Ιουνίου θα παρουσιάσει το Έκτο και τελευταίο Κουαρτέτο σε τέσσερα μέρη (ο θάνατος της μητέρας του τον ώθησε να ξαναγράψει το τελευταίο μέρος ως μια βαθιά θλιμμένη ελεγεία), μαζί με το Κουαρτέτο αρ. 2 του Τσέχου Λεός Γιάνατσεκ και το Κουαρτέτο αρ. 4 του Πασκάλ Ντισαπέν.

Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο στις 20 Ιουνίου θα παρουσιάσει το Κουαρτέτο αρ. 2 σε λα ελάσσονα του Μπάρτοκ (επηρεασμένο από τον Ντεμπισί) μαζί με έργα Σκαλκώτα και Μπέντζαμιν Μπρίτεν.

Το Κουαρτέτο Bartόk θα παρουσιάσει τα Κουαρτέτα αρ. 1, 3 και 5 στις 25 Ιουνίου και το Κουαρτέτο Chilingirian στις 26 Ιουνίου ολοκληρώνοντας τις βραδιές με τα Κουαρτέτα αρ. 4, Sz. 91 του Μπάρτοκ, μαζί με το Hidden Treasure του Τζον Τάβενερ και το τρίτο Κουαρτέτο του Μπέντζαμιν Μπρίτεν.