Οι Radiohead είναι ένα ανώμαλο συγκρότημα. Είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Είτε τους μισείς είτε τους αγαπάς. Κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο το "The King of Limbs" που το έβγαλαν μόνοι τους ηλεκτρονικά σε γουαν και φλακ μορφή. Μετά το Μάρτιο το έβγαλαν και σε Cd και κάποια Cd τα έβγαλαν με μορφή εφημερίδας για να έχει να λέει ο κόσμος. Οι κριτικές ήταν από καλές μέχρι θριαμβευτικές. Στο Metacritic, για παράδειγμα, που δουλειά του είναι να κάνει μια σούμα των κριτικών και να βγάζει ένα μέσο όρο, αγγίζει τα 80 στα 100. Όχι και άσχημα για μια μπάντα που έχει ωριμάσει αρκετά.

Από το καλοκαίρι έσκαγαν και κάποια ωραία ρεμίξ από τους εκπροσώπους της παγκόσμιας ηλεκτρονικής πρωτοπορίας σε όλα τα είδη. Caribou, Nathan Fake, Four Tet, Modeselektor και δεν συμμαζεύεται.  Άλλα αξιόλογα, αλλά διαμάντια. Η στήλη έχει παλαβώσει με την προσπάθεια του Caribou στο  “Little by Little”. Γενικά, όμως, η στήλη παλαβώνει με τον Caribou, οπότε δεν έχει και πολλή σημασία.

Στις 11 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στην Αμερική ένα διπλό cd που θα έχει όλες τις απόπειρες μέσα. Στην Ιαπωνία έχει κυκλοφορήσει ήδη και για αυτό ορισμένα κατεβαστήρια έχουν πάρει φωτιά (τι είναι αυτή η μανία των Γιαπωνέζων με το γκρουπ;). Ο τίτλος θα είναι “TKOL RMX 1234567και  παρακάτω θα δείτε τους συμμετέχοντες. Ακούγοντας πολλά από αυτά καταλαβαίνεις τρία πράγματα: 1. Το σπουδαίο υλικό που άφησαν οι Radiohead. 2. Τη σπουδαία σκηνή που διαμορφώνουν όλοι αυτοί οι τυπάδες που προσπαθούν να εξελίξουν τον ηλεκτρονικό ήχο. 3. Ότι οι καιροί μας είναι πιο σκοτεινοί από ποτέ. Και αυτό αποτυπώνεται στην τέχνη.

CD1

Caribou "Little by Little Rmx"

Jacques Greene "Lotus Flower Rmx"

Nathan Fake "Morning Mr. Magpie Rmx"

Harmonic 313 "Bloom Rmx"

Mark Pritchard "Bloom Rmx"

Lone "Feral Rmx"

Pearson Sound "Morning Mr. Magpie Scavenger Rmx"

Four Tet "Separator Rmx"CD2


Thriller "Give Up the Ghost Houseghost Rmx"

Illum Sphere "Codex Rmx"

Shed "Little by Little Rmx"

Brokenchord "Give Up the Ghost Rmx"
Altrice "TKOL Rmx"

Blawan "Bloom Rmx"

Modeselektor "Good Evening Mrs. Magpie Rmx"

Objekt "Bloom Rmx"

Jamie XX "Bloom Rework"

Anstam "Separator Rmx"

SBTRKT "Lotus Flower Rmx"