Αξιοθέατα

Αν δεν ανακαλύψετε και τη μικρότερη γωνιά της Ελλάδας δεν θα ησυχάσετε. Λοιπόν, όσα βρείτε εδώ θα σας αφήσουν τουλάχιστον εκστατικούς. Αρχίζουμε από τα απλά: Ο Άγιος Γεώργιος είναι το μοναδικό λιμάνι και λίγο πιο πάνω βρίσκεται η γραφική Χώρα. Aκολουθούν το κάστρο της ελληνιστικής περιόδου, ο ναός του Δία και της Θεάς Τύχης.

Bόλτες

Υπάρχει μόνο ένας βασικός δρόμος μήκους 4 χλμ. που ενώνει το λιμάνι με τη Χώρα. Από τη Χώρα πηγαίνετε στο Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη, το μεγαλύτερο των Κυκλάδων, με φοβερούς σταλαγμίτες και το λεγόμενο «σπηλαιόγαλα», δηλαδή σταλαγμίτες στην υγρή τους μορφή. Συνεχίστε προς τον Άγιο Αθανάσιο για το Λιβάδι, όπου αποζημιώνεστε με μία βουτιά. Για τους παρατηρητές πουλιών υπάρχει ο βράχος του Μέριχα, και αν ανεβείτε στον Πάππα θα δείτε από ψηλά όλα τα κοντινά νησιά. Η ανηφόρα όμως θέλει λίγο κουράγιο.

Γιατί;

Επειδή ο Θεός κατοικεί εδώ γύρω.

Δωμάτια

Μαϊστράλι 30-40 ευρώ (71 807), Αλεξάνδρα (71 482), Άγγελος (71 569), Ηλιοβασίλεμα 20-45 ευρώ (71 569), Δημήτρης (71 484), Βίλλα Γλαύκος (71 892).

Εστιατόρια

Το Περιγιάλι βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Γεωργίου με θέα το λιμάνι. Καθημερινά με φρέσκα ψάρια, καλαμάρια και χταπόδια. Το Πεύκο είναι η παλιότερη ταβέρνα του νησιού, ενώ το Μαϊστράλι έχει φοβερή θέα, καλό φαγητό και σύνδεση ίντερνετ. Το Στέκι μαγειρεύει σε ξυλόφουρνο και το Σύρμα σερβίρει εξαιρετικούς μεζέδες.

Ζωή

Μαντέψτε πώς μπορεί να είναι η ζωή σε έναν τόσο ιδιαίτερο τόπο. Κοινή λογική έχετε. Αν πάλι δεν έχετε, σπάστε τα ρολόγια σας. Καλύτερα τώρα;

Ηλιοβασίλεμα

Από το σπήλαιο και το λιμάνι.

Θάλασσα

Ισχύει το «να την πιεις στο ποτήρι».

Ιnfo

Τηλ. κωδικός: 22 850
Κοινοτικό γραφείο: 71 545, 74 184
Λιμεναρχείο: 22 300

Κάμπινγκ

Δεν υπάρχει. Μόνο ελεύθερο...

Λεπτομέρειες

Εκτός και αν όσο γράφονται αυτές οι γραμμές έχει αλλάξει κάτι: Δεν υπάρχουν τράπεζες, το νησί «εξυπηρετείται» από τη Νάξο. Δεν υπάρχει κάμπινγκ, δεν υπάρχουν Αρχές άλλες εκτός από τον κοινοτάρχη, δεν υπάρχουν λεωφορεία ή ταξί. Υπάρχει ένα ιατρείο και ένα ιατρικό εξεταστήριο που διαθέτουν 2 γιατρούς.

Μπαρ

Με τη στενή έννοια της λέξης ή την πιο ευρεία; Απαντήσεις στο Bar Aki.

Νύχτα

Η άγρια και ήρεμη ομορφιά δίνει νέα διάσταση στη βραδινή διασκέδαση.

Ξενοδοχεία

Βενέτικο (74 282), Αίολος (6932 632050, 6974 756001).

Οδήγηση

Ελεύθεροι υπηρεσίας μέχρι νεοτέρας.

Παραλίες

Στο Λιβάδι, φυσικά. Στον Άγιο Γεώργιο, στη Βορεινή, στην Αλημιά και στον Καρβουνόλακα (με καΐκι).

Ραντεβού

Στο πανηγύρι στις 28 Αυγούστου.

Συγκοινωνία

Υπάρχουν δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά 4 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι. Από τη Νάξο υπάρχει δρομολόγιο καθημερινά από τον Ιούνιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και από Οκτώβρη μέχρι Μάιο κάθε μέρα εκτός από Τρίτη και Παρασκευή.

Τιμές

Το νησί του οικονόμου.

Οικονομικά καταλύμματα θα βρείτε στα: Μαϊστράλι 30-40 ευρώ (71 807), Ηλιοβασίλεμα 20-45 ευρώ (71 569).

Υγεία

Πρώτες βοήθειες: 71 388

Φαγητό

Το μενού έχει υπέροχο κατσικάκι σούβλας, μουσακά, καταπληκτική φάβα, ξυνομυζήθρα, πιταρίδα, ανθότυρο αλλά και αστακομακαρονάδα.

Χορός

Αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί. Θα εκπλαγείτε!

Ψώνια

Μόνο τα απαραίτητα για τη διαβίωση.

Ω!

Από την κορυφή του λόφου Πάπας φαίνονται 19 νησιά.