(Ο Σον Μπιν βγήκε από τον Άρχοντα και μπήκε στο Θρόνο. Ούτε ρούχα δεν άλλαξε)

 

Χτές ξεκίνησα το Game of Thrones. Όλα ωραία στο πρώτο επεισόδιο. Κορίτσια, αγόρια, σκηνικά, κομμένα κεφάλια, σεξ, ραδιουργίες, ίντριγκες αλλά δυστυχώς δεν κατάλαβα τίποτα άλλο. Όπως, εξηγεί ο Δημήτρης Αντωνίου, παρά κάτω πολλοί το έπαθαν αυτό. Πριν από λίγες μέρες η σειρά ολοκλήρωσε τον πρώτο της κύκλο, οπότε, είνα ότι πρέπει για τα χρόνια του Μεσοπρόθεσμου.

 

(HD?)TV σε 200 λέξεις

 

Μεγάλο το πρόβλημα να δημιουργήσεις μία σειρά που βασίζεται σε ένα τεράστιο βιβλίο, γεμάτο γεγονότα και ιστορία για ένα φανταστικό κόσμο παρόμοιο με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Ακόμα μεγαλύτερο για τον  θεατή. Αλλά όπως ξέρουμε όλοι το HBO δεν είναι τυχαίο δίκτυο

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το παρακολουθήσεις.  Eιδικά στην αρχή. Αν δεν έχεις ιδέα από τα βιβλία του Martin θα χρειαστείς ένα μπλοκάκι για να σημειώνεις τα ονόματα. Άσε που στην αρχή μιλάνε για κάτι επαναστάσεις που έκανε κάποιος χοντρός βασιλιάς που κάποτε ήταν νέος και αδύνατος αλλά εξίσου άξεστος και βρωμιάρης για ς οποίες όπως είναι φυσικό δεν ξέρεις τίποτα απολύτως..

 

Η αλήθεια είναι, όμως, πως μετά την κρυάδα των πρώτων επεισοδίων, το σκηνικό γίνεται πιο ξεκάθαρο. Το οποίο σκηνικό σημειωτέον είναι πλαισιωμένο με ταλαντούχους ηθοποιούς και εντυπωσιακά κουστούμια, γραφικά και σκηνικά.

 

Μπορεί να μπλέκεσαι ακόμα λίγο με το που συμβαίνει τι, περιμένεις όμως με αγωνία να γυρίσει το πλάνο στον ερωτύλο νάνο και τις δολοπλοκίες του ή στην μικροκαμωμένη ξανθούλα που η μοίρα την έριξε στα χέρια του επόμενου Κόναν.  Αλλά εκεί που νιώθεις σίγουρος για το ποιος είναι ο Eddard Stark ή Ned ή Το Χέρι του και έχεις καταλάβει γιατί ο Βασιλιάς Robert παντρεύτηκε την μουρτζούφλα (αλλά κουκλάρα) γυναίκα του, έρχονται ελαφρώς τα πάντα τούμπα και ψάχνεσαι λιγάκι.

 

Τουλάχιστον τότε, θυμάσαι  τα ονόματα.

 

 

 

Το Παιχνίδι του Στέμματος, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του George R.R.Martin κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis.

 

Ο Δημήτρης Αντωνίου δεν είναι κάποια γνωστή περσόνα της πόλης αλλά έχει δει όλες τις σειρές που έχει βγάλει η αμερικάνικη και η αγγλική τηλεόραση. Και συνεχίζει. Κατά καιρούς θα μας ενημερώνει για το τι γίνεται στον θαυμαστό κόσμο της τηλεοπτικής δραματουργίας. Η στήλη του θα ονομάζεται: (HD?)TV σε 200 λέξεις