Δύο αδέλφια, ο βιομηχανικός σχεδιαστής Ευάγγελος Καϊμάκης και η αρχιτέκτων Βαλεντίνη Καϊμάκη, είναι οι δημιουργοί του Εργαστηρίου Δημιoυργικής Ώσμωσης (Ε.Δ.Ω.).  Πρόκειται για ένα πρώην συνεργείο αυτοκινήτων στον Κεραμεικό που μεταμορφώθηκε σε ένα ανεξάρτητο δημιουργικό στούντιο. Ο Ευάγγελος και η Βαλεντίνη εξηγούν γιατί επέλεξαν ένα πρώην συνεργείο αυτοκινήτων στον Κεραμεικό. «Μας ενθουσίασαν οι αναλογίες του χώρου, το μεγάλο ύψος και τα τεράστια ανοίγματα, ο βιομηχανικός χαρακτήρας που εντεινόταν από τον ισχυρό εμφανή σκελετό, η παντελής έλλειψη διακόσμησης και η ήσυχη αυλή, στοιχεία που μπόρεσαν να αναδειχθούν κατά την ανακαίνιση του χώρου». Στο Ε.Δ.Ω. υπάρχουν  χώροι έκθεσης και εργαστηρίων, μονάδες εργασίας καθώς και μία όαση στην αυλή.
Ο λόγος που το δημιούργησαν ήταν « Η ανάγκη να δοθεί μια λύση στην απομόνωση που βιώνουν πολλοί νέοι έλληνες δημιουργοί μετά την έξοδό τους από το ακαδημαϊκό περιβάλλον και τα οργανωμένα καλλιτεχνικά κέντρα του εξωτερικού.»

Απόψε το βράδυ στις 7, στο πλαίσιο της συνεργασίας του χώρου με το  Bedeutung, του περιοδικού Φιλοσοφίας, Επικαιρότητας, Τέχνης και Λογοτεχνίας που εκδίδεται στο Λονδίνο, ο Simon Critchley, Πρόεδρος και Καθηγητής Φιλοσοφίας της The New School for Social Research στη Νέα Υόρκη, θα ασχοληθεί με το επίκαιρο ζήτημα της (μη-)βίας σε μια ομιλία (Against Principled Nonviolence ) και θα ακολουθήσει περαιτέρω συζήτηση με το κοινό. Ο Simon Critchley είναι συγγραφέας των, μεταξύ άλλων, Very Little... Almost Nothing, On Humour, Infinitely Demanding και Το Βιβλίο των Νεκρών Φιλοσόφων.