ACADEMIA DEL TANGO

Bienvenidos al mundo del tango! H Academia del Tango είναι ένας πολιτιστικός χώρος που δημιουργήθηκε με σκοπό τη μελέτη, τη διάδοση και την εκμάθηση του χορού, της μουσικής αλλά και της κουλτούρας του αργεντίνικου tango.
Ερμού 129, 105 55, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3310605, email: info@academiadeltango.eu, website: www.academiadeltango.eu

AL ANDAR

Πρωτοπόρος στη διάδοση της ισπανικής γλώσσας, το Al Andar μυεί από το 1978 τους Έλληνες σπουδαστές, και όχι μόνο, στον πολυσύνθετο και πλούσιο πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Χαριλάου Τρικούπη 170 Α, Αθήνα, τηλ.: 210 6454047-8, email: info@alandar.gr, website: www.alandar.gr

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το British Council είναι ο κύριος οργανισμός της Βρετανίας για τις διεθνείς πολιτισμικές σχέσεις, με πείρα άνω των 60 ετών. Στο επίκεντρο η εκμάθηση των αγγλικών και η χορήγηση των ανάλογων πτυχίων, αλλά και η προώθηση του βρετανικού πολιτισμού. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε αγγλικά στην Ελλάδα ή τη Βρετανία, αν θέλετε να εξασκήσετε τα αγγλικά σας στο διαδίκτυο, αν σχεδιάζετε να δώσετε εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα ή να σπουδάσετε στη Βρετανία ή ακόμα αν είστε καθηγητής αγγλικής γλώσσας και αναζητάτε εκπαιδευτικά προγράμματα, πηγές και πληροφορίες για την αγγλική γλώσσα δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Βρετανικό Συμβούλιο.
Πλατεία Κολωνακίου 17, Αθήνα, τηλ.: 210 3692 333, email:customerservices@britishcouncil.gr,website:www.britishcouncil.org/greece

CELT

Επιμορφωτικό κέντρο καθηγητών ξένων γλωσσών, ευρύτατα γνωστό στο χώρο της ξενόγλωσσης παιδείας. Κύριος στόχος του CELT είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα, και η αφοσίωση στη διά βίου εκπαίδευση.
Ακαδημίας 77, τηλ.: 210 3302406, email: info@celt.com.gr, website: www.celt.edu.gr

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ

Εγγυημένη εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας από ένα ινστιτούτο με μακρόχρονη ιστορία στην εκπαίδευση. Όλα τα επίπεδα γαλλικών για ενήλικες, δυνατότητα απόκτησης διπλωμάτων, αλλά και εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας στα γαλλικά, για μικρά και... μεγάλα παιδιά.
Σίνα 31, Αθήνα, τηλ.: 210 3398 600, email:ifa@ifa.gr,website: www.ifa.gr

EL MUNDO

Το el mundo δεν αποτελεί απλώς ένα κέντρο ξένων γλωσσών αλλά επίσης έναν χώρο όπου ο σπουδαστής έρχεται σε επαφή με την κουλτούρα και την ισπανική πραγματικότητα. Ισπανοί και Πορτογάλοι καθηγητές με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού φέρνουν κοντά όλες τις γλώσσες της Ιβηρικής Χερσονήσου: ισπανικά, πορτογαλικά, καταλανικά, βάσκικα και γαλικιανά. Το el mundo διαθέτει τμήματα μετάφρασης (ελληνικά-ισπανικά-ελληνικά), προφορικής εξάσκησης και προετοιμασίας για διπλώματα DELE (Inicial, Intermedio, Superior) και PLE, ενώ προσφέρει σεμινάρια λογοτεχνίας και ιστορίας της τέχνης. Επίσης στη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαγωνισμοί γαστρονομίας και φωτογραφίας, παραδοσιακές γιορτές, προβολές ισπανόφωνων ταινιών και πολλά άλλα, έτσι ώστε ο σπουδαστής να εντρυφήσει ευχάριστα στην ισπανική και λατινοαμερικάνικη κουλτούρα. Φέτος, η χρονιά είναι αφιερωμένη στην πολιτιστική πολυμορφία της Ισπανίας, με «πρεμιέρα» τη Χώρα των Βάσκων με την ιδιαίτερη γλώσσα, γαστρονομία και μουσική της.
Λεωφ. Συγγρού 9 (μετρό «Ακρόπολη»), τηλ:. 210 9246901, email: info@elmundo.gr, website: www.elmundo.gr

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

H Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός με ισχυρές κοινωνικές αναφορές και διεθνή παρουσία και δραστηριότητα. Προσφέρει πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, εφαρμόζουν τις πλέον σύγχρονες θεωρίες στη διδακτική και αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Οι δραστηριότητες της Ένωσης περιλαμβάνουν τη διδακτική ξένων γλωσσών, την εκμάθηση Η/Υ, την επαγγελματική εκπαίδευση και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, στη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται σεμινάρια και παρουσιάσεις καθώς και πολιτιστικά προγράμματα, συνέδρια, διαλέξεις και εκθέσεις.
Μασσαλίας 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3680 900, email:hau@hau.gr, website: www.hau.gr

EUROMATHISI ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά με σύγχρονες μεθόδους και οπτικοακουστικά μέσα. Στόχος οι μαθητές να αγαπήσουν τη γλώσσα και να πάρουν τις βάσεις για σωστή και ολοκληρωμένη εκμάθησή της.
Μ. Ασίας 90, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9647453, website: www.euromathisis.gr

EUROPE LEARN

Ένα από τα λίγα σχολεία στην Ελλάδα του οποίου οι καθηγητές είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος CELTA/DELTA για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους μαθητές, κάτι που αποτελεί εγγύηση για το πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Στόχος των καθηγητών της Europe Learn δεν είναι μόνο να περάσουν οι μαθητές τις εξετάσεις, αλλά επίσης να μάθουν να χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα σε όλο το εύρος της και να μπορούν να επικοινωνούν με άνεση για πολλά χρόνια. Τα εντατικά μαθήματα της σχολής επιτρέπουν στον ενήλικα μαθητή να αποκτήσει το Lower σε 4 τρίμηνα διδασκαλίας και το Proficiency σε 3. Καθώς μάλιστα η επιτυχία αποτελεί «υπόσχεση» προς όλους, η Europe Learn προσφέρει ένα τρίμηνο δωρεάν φοίτησης σε όποιον μαθητή δεν έχει επιτυχή αποτελέσματα στις εξετάσεις. Εκτός από αγγλικά, η Europe Learn διαθέτει και ταχύρρυθμα τμήματα ισπανικών, γαλλικών και ιταλικών, ενώ προσφέρει έκπτωση 60% για την εκμάθηση δεύτερης ξένης γλώσσας.
Λεωφ. Συγγρού 25, Φιξ, τηλ.: 210 9233092-3, email:info@europelearn.gr, website: www.europelearn.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ GOETHE

Θέλετε να μάθετε γερμανικά και ψάχνετε το κατάλληλο για σας πρόγραμμα; Στο Ινστιτούτο Γκαίτε μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τμήματα γενικών και ειδικών γνώσεων. Τα μεν αφορούν την εκμάθηση των γερμανικών που ομιλούνται σήμερα στη Γερμανία, τα δε είναι πιο εξειδικευμένα και απευθύνονται σε όσους θέλουν να μάθουν γερμανικά για το επάγγελμά τους.
Ομήρου 14-16, Αθήνα, τηλ.: 210 3661 000, email:infokurse@athen.goethe.org, website: www.goethe.de/athen

ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο διαθέτει τμήματα εκμάθησης της ιταλικής και παράλληλα ενθαρρύνει το διαπολιτιστικό διάλογο μέσω της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Τενέδου 27, Αθήνα, τηλ.: 210 8665 178, website:www.iic.gr

ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΠΑΤΟΥ

Είκοσι τέσσερα ολόκληρα χρόνια λειτουργούν οι Σχολές Καπάτου, με αντικείμενο την εκμάθηση της ιταλικής και ισπανικής γλώσσας. Εξού και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι περισσότεροι από 2.500 χιλιάδες μαθητές της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι 50 χιλιάδες διπλωματούχοι της. Οι σπουδές απαντούν στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μαθητή με στόχο την όσον το δυνατόν γρηγορότερη αφομοίωση της ξένης γλώσσας. Εκτός από τα εντατικά μαθήματα ιταλικών, οι σχολές διαθέτουν ειδικό προπαρασκευαστικό πρόγραμμα για όσες και όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ιταλία. Στον τομέα των ισπανικών λειτουργούν ευέλικτα τμήματα όλο το χρόνο. Επίσης, στο πνεύμα των ημερών, η σχολή έχει ξεκινήσει τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας, από επιλεγμένη ομάδα Κινέζων καθηγητών υπό την καθοδήγηση καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Κίνας. Τέλος, από αυτήν τη χρονιά, εισάγονται και τα πορτογαλικά (στα κεντρικά, Εμ. Μπενάκη 27-29), τα τουρκικά στον Πειραιά (Καραΐσκου 98) και τους Αμπελοκήπους (Αιτωλίας και Ακαρνανίας 18), καθώς και τα αραβικά (τα δύο πρώτα μαθήματα δωρεάν).
Εμ. Μπενάκη 27-29, τηλ.: 2103803355, email:info@kapatou.gr, website: www.kapatou.gr

KEY CERT

Ελληνικός φορέας που αναπτύχθηκε για την Πιστοποίηση Βασικών Δεξιοτήτων Χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Φέρει τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους και αναγνωρίζεται διεθνώς.
Ακαδημίας 52, Αθήνα, τηλ.: 210 3390623, e-mail: info@keycert.net, website: www.keycert.net

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ INTERCHINA

Γενικά κινέζικα, εμπορικά κινέζικα, εντατικά κινέζικα... Εκμάθηση και κατανόηση της κινεζικής γλώσσας μέσα από μια διαδρομή στον πολιτισμό, την κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης του κινεζικού λαού. Χρήσιμα εργαλεία, μια και οι επόμενοι Ολυμπιακοί γίνονται στο Πεκίνο.
Γρηγορίου Λαμπράκη 107, Πειραιάς, τηλ.: 210 4170 811, email:info@interchina.gr, website: www.interchina.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

Στόχος του Ινστιτούτου Θερβάντες είναι να διδάσκει την ομιλουμένη ανά την υφήλιο ισπανική γλώσσα, σεβόμενο τις κατά τόπους παραλλαγές της. Προσφέρει έναν ευέλικτο τρόπο διδασκαλίας που βασίζεται στην πιο προηγμένη τεχνολογία. Επιτρέπει στο μαθητή να συνεχίζει την εκμάθηση των ισπανικών σε οποιοδήποτε Ινστιτούτο Θερβάντες του κόσμου, και χορηγεί τα σχετικά πιστοποιητικά σπουδών. Αναλαμβάνει και επιτελεί τη διεξαγωγή των εξετάσεων για την απόκτηση του Διπλώματος Ισπανικών ως Ξένη Γλώσσα (D.E.L.E.), επίσημου τίτλου σπουδών που εκδίδει το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Ισπανίας.
Σκουφά 31, Αθήνα, τηλ.: 210 3634 117, email:cenate@cervantes.es, website: www.atenas.cervantes.es

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ

Ντα! Ρωσικά στο κέντρο της Αθήνας! Το Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών εντάσσεται στα προγράμματα πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας και προσφέρει σπουδές από 2 έως 3 ετών στη ρωσική γλώσσα. Το ινστιτούτο «κατάγεται» από τον «Ελληνοσοβιετικό Σύνδεσμο» που ίδρυσαν το 1945 οι Νίκος Καζαντζάκης, Άγγελος Σικελιανός, Γεώργιος Λαιμός, Αιμίλιος Βεάκης και άλλες 116 εξέχουσες προσωπικότητες με καθοριστικό ρόλο στην πνευματική ζωή της εποχής. Σήμερα στεγάζεται σε ένα νέο και μοντέρνο περιβάλλον στο κέντρο της Αθήνας. Το εκπαιδευτικό του προσωπικό είναι άρτια καταρτισμένο με τις πλέον σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας.
Φειδίου 18, τηλ.: 210 3302051, email:info@pushkin.gr, website: www.pushkin.gr