Μετά την επιτυχία του περσινού «τροχόσπιτου» με την Τζελσομίνα της Όλιας Λαζαρίδου που περιόδευσε σε όλη την Αθήνα, το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εμπλουτίστηκε με επιπλέον «ελεύθερα θεάματα». Το Φεστιβάλ Αθηνών επιθυμεί να κάνει ένα ευρύτερο άνοιγμα σε πιο νεανικό κοινό και κυρίως να προσελκύσει ανθρώπους που δύσκολα θα πήγαιναν σε έναν τυποποιημένο καλλιτεχνικό χώρο. Φέτος λοιπόν, για δεύτερη χρονιά, το Τροχόσπιτο θα γυρίζει την Αθήνα ως αστικό μπουλούκι με το Εδώ του Γιώργου Νανούρη και το Κάσπαρ Χάουζερ του Γρηγόρη Χατζάκη και του Δημήτρη Βαρβαντάκη.

Δωρεάν θα είναι και το Αυτός που λέει ναι-Αυτός που λέει όχι του Μπρεχτ, που παρουσιάζεται 5 και 6 Ιουνίου στο Σχολείον σε διασκευή της ομάδας 18 Μποφώρ. Πρόκειται για τη θεατρική ομάδα που έχει δημιουργηθεί από άτομα που έχουν τελειώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης του θεραπευτικού κέντρου 18 Άνω. Με τη βοήθεια της Όλιας Λαζαρίδου, η ομάδα δημιουργεί μια μουσικοθεατρική παράσταση με μαγεία, παραμύθι, χορό και μουσική.

Η τελευταία παράσταση μας φάνηκε και η πιο ενδιαφέρουσα. Ίσως γιατί θα γίνει και σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, το Μικροσκοπικό Θέατρο, από μια πρωτοπόρο της πειραματικής performance - την Αναστασία Λύρα. Το Τu Amor revolucionario λοιπόν θα είναι σαν μια χορευτική εγκατάσταση «για έναν έρωτα επαναστάτη». Σε ένα αναπαλαιωμένο πλακιώτικο σπίτι του 19ου αιώνα -φαίνονται ακόμα και τα ρωμαϊκά θεμέλια- θα απολαύσουμε ένα χορευτικό πρόγραμμα που θα «τρέχει» σαν ζωντανή λούπα: Στο χώρο χωράνε μόνο 7 θεατές τη φορά - θα μπαίνουν για 10-15 λεπτά, θα βλέπουν το κομμάτι και μετά θα έρχονται οι επόμενοι θεατές.