Doleross

Doleross Facebook Twitter
0

Αν συχνάζεις στο timeline του twitter, αποκλείεται να σου έχει ξεφύγει ο doleross. Αν μη τι άλλο, θα τον είχες δει σε retweets ανθρώπων που ακολουθείς. Μέχρι που κάποια στιγμή, πολύ πιθανόν να τον ακολούθησες κι εσύ, γιατί ίσως ένιωσες ότι σε όσα γράφει ο doleross βρίσκεις όλα όσα σου λείπουν από την καλή, αμερόληπτη κι έγκυρη δημοσιογραφία. Με ένα στυλ που θυμίζει το παλιό, καλό ρεπορτάζ, αλλά σ’ ένα μέσο που έρχεται από το αύριο για ν’ ανατρέψει όλα όσα ήξερες για τα ΜΜΕ και την ενημέρωση, ο doleross ανέδειξε ένα ύφος κι ένα ήθος για τη νέα δημοσιογραφία.

Με απλό λόγο, περιεκτικό, έγκυρο, με όλη την πληροφορία που χρειάζεσαι, χωρίς μελοδράματα και υπερβολές, χωρίς μαρκετίστικα κολπάκια και με σεβασμό στο μέσο και τη δεοντολογία, έγινε η φωνή που λειτουργεί πλέον ως αντικαταθλιπτικό απέναντι στην υστερική και στρεβλωμένη ενημέρωση με την οποία μεγάλωσες κι έμαθες να ζεις.

Κι ακόμα περισσότερο, σε στιγμές έντασης και σύγκρουσης, όπως στα γεγονότα του Συντάγματος και τις πορείες της φετινής δύσκολης χρονιάς, ο doleross λειτούργησε σαν καταπραϋντικό της ψυχικής και κοινωνικής μας απόγνωσης, διατηρώντας το χιούμορ του και την αμεσότητά του σε σχέση με την υπόλοιπη κοινότητα του twitter, δίνοντας σωστές και διασταυρωμένες πληροφορίες, διορθώνοντας προσεκτικά υπερβολές και ανυπόστατες ειδήσεις που πυροδοτούσαν την κατάσταση εκατέρωθεν. Για την ακρίβεια, επαναπροσδιόρισε το εκατέρωθεν, δείχνοντας πόσο κοντά στην αλήθεια μπορούμε να βρεθούμε αν είμαστε προσεκτικοί, ψύχραιμοι και κάνουμε πραγματικά τον κόπο να την κοιτάξουμε στα μάτια. Η προσφορά και η καινοτομία της δημοσιογραφίας του είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο φανταζόμαστε. Έχουμε πια ένα σημείο αναφοράς που μας καθιστά ποιοτικότερους ως αναγνώστες, πιο απαιτητικούς, λιγότερο έτοιμους να καταναλώσουμε μια είδηση ή μια πληροφορία χωρίς να την ελέγξουμε, αδιάφορους μπροστά στα μελοδραματικά τρικ του ειδησεογραφικού marketing, τελικά πιο συνειδητοποιημένους. Αξίες που, μαζί με άλλες, πολλές και ξεχασμένες, αποτελούν τις βάσεις για την αλλαγή και την ανάταση που όλοι χρειαζόμαστε.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ