WEEKEND

Design Report

Design Report Facebook Twitter
0

Πρόκειται για μια ερευνητική εργασία που πραγματοποιήθηκε από τον Αναστάσιο Κουπαντσή και τον Αλέξανδρο Μιχαλακόπουλο, δύο παιδιά ξενιτεμένων Ελλήνων, μεγαλωμένα στη Γερμανία, όπου και σπουδάζουν επικοινωνιακό σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ. Όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν μια χώρα να ερευνήσουν τα τεκταινόμενα στον χώρο του ντιζάιν, χωρίς δεύτερη σκέψη επέλεξαν την Ελλάδα. «Τα τελευταία χρόνια διαβάζαμε όλο και περισσότερο για δημιουργικά γραφεία απ’ την Ελλάδα σε γερμανικά περιοδικά. Έτσι, αποφασίσαμε ν’ αφιερώσουμε τον χρόνο μας στην έρευνα του ελληνικού ντιζάιν, για να καταλάβουμε καλύτερα το σκεπτικό, την προσωπικότητα και την ιδεολογία κάθε σχεδιαστή. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε το πρώτο Design Report σε μορφή ντοκιμαντέρ και με διάρκεια 74 λεπτών, το οποίο είναι κάτι σαν τρέιλερ για το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους».

Ξεκινώντας την έρευνά τους τον Ιανουάριο του 2010, αποφάσισαν πως θα ήθελαν να μιλήσουν με μεγάλα αλλά και με μικρά γραφεία, με νέους και με παλιούς, αλλά και με σχεδιαστές που εργάζονται μεμονωμένα. « Έτσι, καταλήξαμε στα γραφεία και τους σχεδιαστές: Beetroot, Cannibal Fonts, Chris Trivizas Design, Designers United, +Design Magazine, Dolphins, G, Indyvisuals, K2 Design, Θεοδώρα Μάντζαρη, Mousegraphics, Parachute Fonts, Π6, Red Creative, Talc Design Studio, The Design Shop, Togehter Design, Tria, Tsevis Visual Design, Yellow Beans».

Στο Design Report Greece εξετάζεται η ιστορία και η εξέλιξη του ντιζάιν στη χώρα μας, ενώ οι δύο νεαροί ερευνητές εξετάζουν τη σύγχρονη εγχώρια γραφιστική σκηνή χωρίς να ξεφύγουν απ’ το πρίσμα της τρέχουσας πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο Ντίσελντορφ στο πλαίσιο μιας διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Ιουλίου. Παράλληλα, θα υπάρξει μια έκθεση με εργασίες των ελληνικών γραφείων, διαλέξεις και συζητήσεις με ορισμένους από τους ντιζάινερ που συμμετείχαν στο πρότζεκτ, όπως ο Χάρης Τσέβης, οι Indyvisuals και ο Πάνος Βασιλείου από την Parachute, που θα προσπαθήσουν να δώσουν μια ιδέα για το ελληνικό ντιζάιν συγκεκριμένα. Μέσα στον Σεπτέμβριο το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και στην Ελλάδα.

www.designreportgreece.de

Διάφορα
0

WEEKEND

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ