ΤΖ. Μ. ΚΟΥΤΣΙ
Ημερολόγιο μιας κακής χρονιάς
Μτφ: Αθηνά Δημητριάδου
Σελ.:248 Τιμή: €17
Μεταίχμιο

Δύο ασυμβίβαστες αφηγηματικές φωνές, ενός ηλικιωμένου συγγραφέα πολιτικών δοκιμίων και της νεαρής δακτυλογράφου του κάτω από τη σκέπη του Κούτσι, βραβευμένου με το Νόμπελ Λογοτεχνίας του 2005. Η τυχαία γνωριμία τους θα τους οδηγήσει σε ατελείωτα μονοπάτια αναζήτησης της διαφορετικής γενιάς και θεώρησης της κοινωνίας, της πολιτικής και του έρωτα.

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
Τολμώ να ελπίζω
Μτφ: Ρούλα Κοκολιού
Τιμή: €22
Πόλις

Προσδοκώντας ν’ αναγεννήσει τη χαμένη αμερικανική ελπίδα, ο πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ αποτολμά να σκιαγραφήσει την πολιτική που θ’ ακολουθήσει η χώρα του, εάν εντέλει εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Διανθίζοντας το βιβλίο και με αφηγήσεις από την προσωπική πολιτική καριέρα του, αναδεικνύει τις σύγχρονες -εσωτερικές και εξωτερικές- απειλές για την Αμερική και στηλιτεύει τις «ανορθογραφίες» της εκεί κοινωνίας. Άραγε θα πείσει τους αναγνώστες και φυσικά τους ψηφοφόρους για την αξία του νέου αμερικάνικου ονείρου που προτείνει;

ΦΙΛΙΠ ΡΟΘ
Η συνωμοσία εναντίον της Αμερικής
Μτφ: Ηλίας Μαγκλίνης
Επιμ.-Μτφ.- Σημ.: Αχιλλέας Κυριακίδης
Τιμή: €22
Πόλις

Όπως ορθά λέγεται, τα «αν» δεν έχουν θέση στην Ιστορία. Οι εικασίες δεν ταιριάζουν στην επιστήμη, αντιθέτως όμως κατέχουν περίοπτη θέση στη λογοτεχνία. Εκεί οι υποθέσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σ' ενδιαφέροντα μυθιστορήματα. Ο Φίλιπ Ροθ ξετυλίγει στο χαρτί μια άλλη, εφιαλτική, πορεία της ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Η αναρρίχηση ενός φανατικού απομονωτιστή και αντισημίτη στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ μετά τις εκλογές του 1940, σκορπά τον τρόμο στους Εβραίους της χώρας. Η σύναψη «εγκάρδιας συνεννόησης» με τη ναζιστική Γερμανία είναι πραγματικότητα. Η συνομωσία εξελίσσεται, η Αμερική απειλείται... ο Φίλιπ Ροθ γι' άλλη μια φορά μας εκπλήσσει.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ
Έργα, Ποιήματα και πεζά
Σελ.: 536 Τιμή: €35
Μεταίχμιο

Με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από το θάνατο του Διονυσίου Σολωμού, οι εκδόσεις Μεταίχμιο προχώησαν σε μια νέα έκδοση των έργων του εθνικού μας ποιητή. Περιλαμβάνει τη φιλολογική υποστήριξη και τεκμηρίωση του καθηγητή Δημήτρη Δημηρούλη και συνοδεύεται από cd, στο οποίο η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου διαβάζει αντιπροσωπευτική επιλογή από τα έργα του Διονύσιου Σολωμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΑΣ
Το μονόπρακτο Σεβάς Χανούμ
Τιμή: €10
Οδός Πανός

Στις σελίδες του 20ού βιβλίου του Χρονά συναντάμε ένα δημοσιογράφο και επτά γυναίκες. Μία απ' αυτές, η θρυλική Σεβάς Χανούμ, η άλλοτε βασίλισσα του λαϊκού τραγουδιού, προσφέρει τ' όνομά της στον τίτλο. Οι υπόλοιπες έξι; Λούλα Αναγνωστάκη, Λένα Πλάτωνος, Μαλβίνα Κάραλη, Λευκή-Μπέμπα Μπλανς, Γιώτα Γιάννα. Τα ονόματα προϊδεάζουν. Τα λόγια, αυτή τη φορά περισσεύουν. Γυναίκες καμωμένες από εξαιρετικό μέταλλο, δοσμένες μέσα από τη μεθυστική, όπως το άρωμα που «φορούσαν» εκείνες, γραφή ενός ανθρώπου που αν μη τι άλλο γνωρίζει πώς να προκαλεί εξαιρετικά συναισθήματα.

ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΜΠΑΓΙΟ
Τη χρονιά που δραπέτευσε το λιοντάρι
Μτφ: Αγγελική Βασιλάκου
Τιμή: €16
Πόλις

Τι συμβαίνει στα τέλη του '50 στο Μπουένος Άιρες, όπου και συνυπάρχουν, μεταξύ άλλων, ένας πορτοφολάς-χορευτής, τρεις Ευρωπαίοι κατάσκοποι και... ένα λιοντάρι; Έχοντας υπάρξει πολιτικός εξόριστος κατά τη δεκαετία του '70, ο Σαμπάγιο εντυπωσιάζει τον αναγνώστη αφενός για τη μαεστρία που διακρίνει τη συγγραφική κίνησή του, αφετέρου για την κοφτερή πολιτική κριτική του. Ψυχογραφώντας τους πρωταγωνιστές και ακολουθώντας ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές ατραπούς, ο συγγραφέας αποδίδει πτυχές μιας κοινωνίας που μετεωρίζεται.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ
Maybe
Σελ.: 120 Τιμή: €10,80
Άγκυρα

Πέντε πρόσωπα μιας οικογένειας εξομολογούνται τις αλήθειες τους και αναδεικνύουν πέντε διαφορετικές ματιές πάνω σ' ένα μυστικό. Κομματιασμένες προσωπικότητες που αναζητούν ένα συνδετικό κρίκο μήπως και μπορέσουν να μαντέψουν την ψυχή που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
Η ακαταμάχητη γοητεία της αρσενικής κουζίνας
Σελ.: 192 Τιμή: €18,50
Άγκυρα

Η παρουσίαση για πρώτη φορά 72 συνταγών της ελληνικής κουζίνας, συνοδευμένων με μια περιγραφή από τα έθιμα και τη λαογραφία κάθε τόπου. Φαγητά απλά, καθημερινά, που εντυπωσιάζουν με την αυθεντικότητα των γεύσεων, αλλά πάνω απ’ όλα με το μεράκι του δημιουργού τους.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΤΕΣΙΣ
Αλδεβαράν
Σελ.: 208 Τιμή: €12
Καστανιώτης

Αλδεβαράν ονόμασαν οι Άραβες τον πλέον λαμπερό αστέρα στον αστερισμό του Ταύρου. Εκεί πίστεψε κάποιος πώς θ’ ανέλθει μέσω των μαγικών ικανοτήτων του έρωτα. Δεν τα κατάφερε, γκρεμίστηκε, μην έχοντας ένα άλλο χέρι να πιαστεί. Όμως μέσα από την κατανόηση και την παραδοχή, ο Μάτεσις τοποθετεί τον ήρωά του ισόβια στον Αλδεβαράν με συντρόφους τη φιλία και την αγάπη.

ΖΟΖΕ ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ
Περί θανάτου
Μτφ: Αθηνά Ψυλλιά
Σελ.: 248. Τιμή: €16
Καστανιώτης

Το Περί Θανάτου έρχεται να συνεχίσει τη σειρά των δύο προηγούμενων Περί Τυφλότητας και Περί Φωτίσεως. Ο θάνατος θερίζει μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα. Παρά την αρχική ευφορία, φέρνει σε απόγνωση τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους εργολάβους κηδειών, τα νοσοκομεία και την Εκκλησία. Η μαφφία, με δύο φ, κατά τον συγγραφέα, αναλαμβάνει δράση προσπαθώντας να δώσει λύσεις, μέχρι που ο θάνατος αντεπιτίθεται με τη μορφή μιας μυστηριώδους γυναίκας.

ΓΙΑΣΜΙΝΑ ΧΑΝΤΡΑ
Οι σειρήνες της Βαγδάτης
Μτφ: Γιάννης Στρίγκος
Σελ.: 336 Τιμή: €18
Καστανιώτης

Το Ιράκ μετά την τελευταία επέμβαση των Αμερικανών συγκλονίζεται από βομβαρδισμούς και εμφύλιες συγκρούσεις. Η δίνη του πολέμου φτάνει σ’ ένα μακρινό χωριό δημιουργώντας επιθετικές διαθέσεις σ’ έναν νεαρό φιλήσυχο Βεδουίνο. Εγκαταλείπει τα πάτρια εδάφη, ενσωματώνεται στην αντίσταση της Βαγδάτης και από κει περνάει στη Βηρυτό ώστε να πραγματοποιήσει μια θηριώδη τρομοκρατική επίθεση. Η εκδίκηση του απλού πολίτη και πώς αυτή προέρχεται από εξωγενείς πολιτικούς παράγοντες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΣΙΟΛΑΣ
Ο Διστιχηζμένος Κομονιστής
Σελ.: 720 Τιμή: €23
Εκδόσεις Ν.& Σ. Μπατσιούλας

Ο Γιώργος Τούμπαλης, κάτοικος Σερρών, μυείται στην έκτη τάξη του δημοτικού στον κομουνισμό. Η περίοδος όμως δεν είναι και η καλύτερη, αφού ακολουθούν οι διωγμοί της δικτατορίας του Μεταξά, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και ο εμφύλιος. Μια αληθινή ιστορία που ξυπνάει μέσα από μια σπαρακτική αφήγηση μνήμες και σκέψεις για μια γενιά που κουβαλάει πάνω της την Ελλάδα του παρελθόντος.

ΑΛΕΪΔΑ ΜΑΡΤΣ
Αναπόληση: Η ζωή μου με τον Che
Σελ.: 344 Τιμή: €16,61
Ψυχογιός

Ο ερωτικός Che. H Αλεΐδα Μαρτς αποκρυπτογραφεί ένα γράμμα του μεγάλου επαναστάτη που της το έστειλε, καιρό ύστερα από τη συνάντησή τους, από το Κονγκό το 1965. Ο Γκεβάρα από μια άλλη σκοπιά, ανάμεσα στην αγωνιστική και στην αντρική πλευρά του, ενάντιος σε ένα καταπιεστικό σύστημα αλλά παράλληλα γοητευμένος από μια «ξανθιά και στρουμπουλή δασκαλίτσα».

ΤΖΟΝ ΚΕΡΤΙΣ ΠΕΡΙ και ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝ ΠΛΕΣΑΚΟΦ
Η φυγή των Ρομανόφ
Σελ.: 520 Τιμή: €19,90
Ψυχογιός

Συνομωσίες, μίση, δολοφονίες και έριδες στιγματίζουν την τελευταία δυναστεία της ρωσικής αυτοκρατορίας, τους Ρομανόφ. Στηριζόμενοι σε ένα πλήθος πηγών που συμπεριλαμβάνουν ανέκδοτα ημερολόγια πολλών από τους βασικούς ήρωες, συνεντεύξεις με ανθρώπους που τους γνώριζαν καλά και φωτογραφίες που δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ στο παρελθόν, οι δύο συγγραφείς προσφέρουν ίσως την πιο πλήρη βιογραφία μιας οικογένειας, μιας χώρας και μιας ολόκληρης εποχής.

ΤΖΟΡΤΖΙΟ ΑΓΚΑΜΠΕΝ
Η κοινότητα που έρχεται
Μτφ-Εισ.: Θάνος Ζαρταλούδης
Τιμή: €14
Ίνδικτος

Οι εκδόσεις Ίνδικτος προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό ένα ακόμα βιβλίο του Τζόρτζιο Αγκάμπεν, το οποίο πρωτοεκδόθηκε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Ο συγγραφέας, πρωτότυπος και αιρετικός όπως πάντα, διαλέγεται με διάφορες παραδόσεις σε μια προσπάθεια ν’ ανανεώσει το φιλοσοφικό στοχασμό, καθιστώντας τον πραγματικά σύγχρονο, άρα, θα προσθέταμε εμείς, και πραγματικό στοχασμό.

ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΕΦΣΚΙ
Οι δαιμονισμένοι
Μτφ.-Προλ.-Επιμ.: Ελένη Μπακοπούλου
Τιμή: €25
Ίνδικτος

Οι επανεκδόσεις κλασικών έργων συνιστούν έμπρακτη αναγνώριση της αξίας μεγάλων δημιουργιών ή απλά καλύπτουν το κενό που η μη παραγωγή σημαντικών σύγχρονων έργων αφήνει; Αν και η απάντηση δεν θα δοθεί εδώ, το σίγουρο είναι πως η εξαιρετική μετάφραση και το κατατοπιστικό επίμετρο που συνοδεύουν τη συνολικά ιδιαίτερα φροντισμένη έκδοση του συγκεκριμένου έργου του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα αποτελούν έναν επιπρόσθετο λόγο για να διαβάσουμε εκ νέου, άρα και διαφορετικά, ένα σπάνιο μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΧΑΒΙΑΡΑΣ
Πορφυρό και μαύρο νήμα
Σελ.: 327 Τιμή: €16
Κέδρος

Ο Χαβιαράς στο νέο του μυθιστόρημα προτείνει σαν μέσο για τη σωτηρία το μύθο. Ο Βασίλης περιγράφει τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια της κατοχής σ’ ένα μικρό ξερονήσι του Σαρωνικού. Μικρό παιδί ακόμα, δίπλα στη γριά θεία Μάρθα, θα μυηθεί στη ζωή μέσα από τους μύθους του Διγενή Ακρίτα και άλλων βυζαντινών ηρώων, προσπαθώντας να ξορκίσει τα βάσανά του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ
Σα μουσική τη νύχτα
Σελ.: 110 Τιμή: €9
Κέδρος

Μια ανθολογία από γαλλικά ποιήματα από τον 15ο μέχρι τον 19ο αιώνα, σε απόδοση του ποιητή Γιάννη Βαρβέρη. Η επιλογή των ποιημάτων είχε ως μόνο κριτήριο την υποκειμενική αποτύπωση ενός συγκεκριμένου κλίματος. Στο «Παράρτημα» «ξέφυγαν» μόλις τέσσερα ποιήματα-τραγούδια του θρυλικού chansonnier Georges Brassens.

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΤΣΟΚΑΝΗ
Η κραυγή της Μέδουσας
Σελ.: 327 Τιμή: €19
Αλεξάνδρεια

Στη μελέτη αυτή διερευνάται η μυθική (αρχαϊκή) καταγωγή της μουσικής μέσα από μια επανερμηνεία του αρχαιοελληνικού μύθου της Μέδουσας-Γοργούς. Επιχειρείται μια διαφορετική προσέγγιση του μύθου, η οποία καταλήγει στην ανάδειξη της Μέδουσας ως οντότητας με ζωογόνες, εμψυχωτικές ιδιότητες, ξεκινώντας από αυτήν η μακρά διαδικασία «εκπολιτισμού» του ήχου, συγκρότησης δηλαδή αρχών όχι μόνο της μουσικής παιδείας αλλά και ευρύτερα της αγωγής των πολιτών.

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ
Η εποχή των αναταράξεων
Μτφ.: Λεωνίδας Καρατζάς
Τιμή: €30
Ωκεανίδα

Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με την πολιτική που άσκησε ο επί εικοσαετία σχεδόν πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, είναι σίγουρο πως η άποψη του Γκρίνσπαν για τον κόσμο που αναδύεται έχει βαρύνουσα σημασία. Εύστοχος ή όχι στις αναλύσεις ή και τις προβλέψεις του, ο ογδοντάχρονος πλέον οικονομολόγος αποπνέει εκείνη την ξεχωριστή αίσθηση που μόνο όσοι έχουν γράψει το δικό τους κεφάλαιο στην παγκόσμια ιστορία μπορούν να μεταδώσουν.

ΧΟΡΣΤ ΕΜΠΕΡΧΑΡΝΤ
Μέγας Κωνσταντίνος, βιογραφία
Μτφ.: Αλεξάνδρα Παύλου
Τιμή: €26
Ωκεανίδα

Μέγας ή όχι; Ο γνωστός Γερμανός συγγραφέας Χορστ Έμπερχαρντ αποτολμά να βιογραφήσει μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες ιστορικές προσωπικότητες, τον Μεγάλο Κωνσταντίνο. Σ’ ένα βιβλίο όπου η ιστορική έρευνα μπλέκεται αρμονικά με τη λογοτεχνική γραφή, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να ξαναδιαβάσει το βίο του αυτοκράτορα και να διαλέξει, αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο, στρατόπεδο.

ΤΟΡΕΝΤΕ ΜΠΑΓΙΑΣΤΕΡ ΓΚΟΝΘΑΛΟ
Το χρονικό του εκστατικού βασιλιά
Μτφ.: Λεωνίδας Καρατζάς
Τιμή: €15
Ωκεανίδα

Ο Γαλιθιάνος συγγραφέας ξετυλίγει την πλοκή του έργου του γύρω από μια ασεβή επιθυμία. Η θέα του μαγευτικά όμορφου σώματος της διάσημης πόρνης ταράσσει ευχάριστα το βασιλιά και τον εισάγει στην επικράτεια των παθών. Τι γίνεται όμως όταν το βασιλικό «θέλω» ικανοποιείται μόνο μπροστά στη θέα του γυμνού κορμιού της βασίλισσας; Τότε πρωθυπουργοί, ιεροεξεταστές και καλόγεροι αναλαμβάνουν δράση. Πώς άραγε θα ολοκληρωθεί αυτή η στιγμή της αιώνιας μάχης μεταξύ επιθυμιών και απαγορεύσεων;

ΧΡΑΜΠΑΛ ΜΠΟΧΟΥΜΙΛ
Μηδαμινές Αποστάσεις
Μτφ: Βέρα Κλώντσα-Γιάκλοβα
Σελ.: 137 Τιμή: €12
Gema

Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ιδρύονται νέα κράτη, μεταξύ των οποίων και η Τσεχοσλοβακία. Η ώθηση του καινούργιου, της αναγέννησης, σπρώχνει τους νέους σε μια ρομαντική και δημιουργική διάθεση. Μια από αυτούς, η Μαρία, μας περιγράφει τις Μηδαμινές Αποστάσεις μεταξύ αυτής και του συζύγου της, που με τον καιρό όμως βαδίζουν σε εκ διαμέτρου αντίθετους δρόμους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΙΩΤΗ
Η διαθήκη του Βασιλιά Σολομώντα
Τιμή: €15 Σελ.: 464
Διόπτρα

950 π.Χ. Ο βασιλιάς Σολομώντας σφραγίζει σ’ ένα σεντούκι το στέμμα και τη διαθήκη του και ορίζει διάδοχό του εκείνον που είναι ικανός να βασιλέψει σοφότερα από τον ίδιο. Μια δολοπλοκία, όμως, ανακατεύει τα σχέδια, με τραγικές συνέπειες. Τα πάθη διαπνέουν τους δελφίνους και φέρνουν ακόμα και τον ίδιο το Σολομώντα αντιμέτωπο με τις πράξεις του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΥΣΟΓΛΟΥ
Σιδερένια Θέληση
Τιμή: €16,50 Σελ.: 260
Δύας Εκδοτική

Η ιστορία μιας παράνομης αγάπης, θύμα των αυστηρών ανθρώπινων νόμων. Μια γυναίκα, πρόωρη μάνα, έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή και απάνθρωπη κοινωνία. Ένα νεαρός άνδρας που με όπλο τη βαθιά αφοσίωση στη μάνα του ξεκινά ένα ταξίδι για να φέρει πίσω τον πατέρα του. Η μοίρα του αλκοολικού και πικραμένου γιατρού όταν έρχεται αντιμέτωπος με μια φοβερή αλήθεια. Η ζωή και τα παιχνίδια της με τις μοίρες των ανθρώπων.

JAMES DUKE
Βοτανοθεραπείες
Σελ.: 608 Τιμή: €26
Ψύχαλος

Ένα απόσταγμα δουλειάς δεκαετιών πάνω στη μελέτη της θεραπευτικής χρήσης των βοτάνων. Ως αυθεντία στο χώρο της βοτανοθεραπείας και της έρευνας, ο Dr. Duke μοιράζεται τη γνώση του για ασφαλή εφαρμογή φυσικών θεραπειών. Το βιβλίο αυτό έχει πουλήσει στην Αμερική περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα με τον τίτλο The Green Pharmacy.

ΤΖΟΖΕΦ ΚΟΝΡΑΝΤ
Ο μυστικός πράκτορας
Μτφ: Βικτωρία Τράπαλη
Σελ.: 439. Τιμή: €20
Ερατώ

Απωθητικοί χαρακτήρες και ανήθικες καρικατούρες συνεργάζονται προκειμένου να δημιουργήσουν μια μαύρη σάτιρα της αγγλικής κοινωνίας, μια σάτιρα οξυμμένη ακόμη περισσότερο από ένα πορτρέτο οικογενειακής ζωής. Ο Μυστικός Πράκτορας είναι ίσως το πιο δημοφιλές βιβλίο του Κόνραντ και σύμφωνα με την κριτική ένα από τα πιο αδιαμφισβήτητα κλασικά έργα.

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ
Αυτό που σου ξεφεύγει
Σελ.: 200 Τιμή: €12,90
Μίνωας

Η Σίσυ Βρανά είναι η πιο διάσημη και ασύλληπτη κλέφτρα στην Ελλάδα. Ο μόνος που ξέρει τα πάντα γι’ αυτήν είναι ο πολυαγαπημένος παιδικός της φίλος και συνεργός που βρίσκεται στη φυλακή. Η Σίσυ για να τον βοηθήσει πρέπει να κλέψει μια σειρά από πολύτιμα έγγραφα. Τη στιγμή, όμως, που θύμα της γίνεται ο έρωτας της ζωής της, οι καταστάσεις μπερδεύονται και μπλέκονται σαν το κουβάρι.

ΑΛΙ ΣΜΙΘ
Hotel Cosmos
Μτφ: Άρτεμις Λόη
Τιμή: €16, Ελληνικά Γράμματα

Η Άλι Σμιθ, μία από τις πλέον διακεκριμένες συγκαιρινές μας πεζογράφους, ανοίγει τις πόρτες του Hotel Cosmos και αποκαλύπτει πέντε γυναίκες που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Πέντε γυναικείες φιγούρες, πέντε προσωπικές ιστορίες, όσα και τα κεφάλαια του βιβλίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Το Ευ Ζην σε 300 ρητά
Σελ.: 80, Τιμή: €10
Υάδες

Ένας πλοηγός του ανθρώπου προς τη γνώση. 300 ρητά, συγκεντρωμένα από ένα ταξίδι στη βιωματική γνώση του ανθρώπου. Ρήσεις, αποφθέγματα και γνωμικά που εκπαιδεύουν εκπλήσσοντας ευχάριστα τον αναγνώστη.

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ
Μεταφερθήκαμε Παραπλεύρως
Σελ.: 88. Τιμή: €14
Ίκαρος

Το νέο ποιητικό έργο της Κικής Δημουλά. Κρύβει μέσα της μερικά ποιήματα - διαμάντια λυρισμού και απλότητας, «σκαλισμένα» από τη σημαντικότερη εν ζωή Ελληνίδα ποιήτρια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΑΚΑΣ
Ερωτόκριτος Loves Αρετούσα
Σελ.: 119 Τιμή: €10
Μπαρτζουλιάνος

Παρωδία του γνωστού έπους του Βιντσέτζου Κορνάρου. Ο Ερωτόκριτος είναι άνδρας εξαιτίας της πανοπλίας του, η Αρετούσα είναι γυναίκα εξαιτίας της παρθενιάς της και στη συνέχεια όλα του έρωτα δύσκολα. Αφού ο θεός της αγάπης φρόντισε να εκτοξεύει τα βέλη του δεξιά και αριστερά, αποδιοργανώνοντας το σύμπαν.

JEN WOJTOWIZ
Τα Παιδιά των Λουλουδιών
Σελ.: 32 Τιμή: €13
Επόμενος Σταθμός

Όχι, δεν είναι ένα παραμύθι για τους χίπηδες αλλά μια τρυφερή και ευφάνταστη ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης και την αξία της κατανόησης προς καθετί διαφορετικό. Με την εικονογράφηση του Steve Adams.

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΖΟΥΡΓΟΣ
Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού
Σελ.: 297 Τιμή: €4,50
Πατάκης

Ένα μυθιστόρημα για τη Μεσόγειο και τους μύθους της. Αφηγήσεις ναυτικών που μπλέκονται ανάμεσα στην αλήθεια, την υπερβολή και το παραμύθι. Η λαϊκή παράδοση ανακατεύεται με παγανιστικά στοιχεία, δημιουργώντας μια αλληγορία πάνω στο νόστο του ναυτικού για την πατρίδα και στη μοναξιά του ανθρώπου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το υγρό στοιχείο.

ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΜΙΛΕΡΙ
Χάρτινο Φεγγάρι
Μτφ: Φωτεινή Ζερβού
Σελ.: 320. Τιμή: €11
Πατάκης

Ένας αστυνομικός κοιτάει το φεγγάρι. Θυμάται τον πατέρα του που τον ξεγελούσε λέγοντάς του ότι είναι χάρτινο. Τώρα δύο γυναίκες, η μια εξωστρεφής, με απίστευτο αισθησιασμό, η άλλη μυστικοπαθής, με νοσηρά πάθη, ικανή ν’ αναλάβει τα πάντα και να κρύψει τα πάντα, ισχυρίζονται το ίδιο, αναζητώντας τη σωτηρία τους.

ΠΙΕΡ ΠΕΖΙ
Το γέλιο του δράκου
Σελ.: 286. Τιμή: €16
Ποταμός

Ένα μυθιστόρημα ερωτικό, του «πολέμου», με στοχασμό γύρω από το κακό, την τέχνη και την ευτυχία. Περιγράφει μια ιστορία ανθρώπων που συγκρούστηκαν με την αμφισημία και τη βαρβαρότητα του 20ού αιώνα.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΣΕΝΤΑΡΙΣ
Γυμνός
Μτφ: Μυρσίνη Γκανά
Σελ.: 406. Τιμή: €18,50
Μελάνι

Δεκαεπτά εξωφρενικές αυτοβιογραφικές ιστορίες. Ο Σεντάρις προχωρά στα γνωστά λημέρια του αυτοσαρκασμού και του χιούμορ, προσπαθώντας να αναδείξει την αδέξια, μανιακή αλλά όχι καταθλιπτική φύση του ανθρώπου.