Πώς σας προέκυψε αυτό το όνομα;
Υποθέτω εξαιτίας του τραγουδιού. Το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ μας (σ.σ. Myth Takes) υποτίθεται ότι είναι για τη λεπτή γραμμή που ξεχωρίζει τους ανθρώπους: κάποιους τους μετατρέπει σε μύθους και κάποιους τους οδηγεί στην καταστροφή. H γραμμή που διαχωρίζει τον μύθο από το λάθος είναι ανεπαίσθητη. Αναφερόμαστε στο πόσο θλιβερά μπορούν να είναι τα λάθη.

Εννοούσα το όνομα του γκρουπ, όχι του άλμπουμ. Πώς το προφέρετε, αλήθεια;
Α, απλά θέλαμε κάτι που να μας ξεχωρίζει από οποιονδήποτε άλλο. Όταν ξεκινήσαμε, φτιάχναμε ένα είδος μουσικής που διέφερε από οτιδήποτε ακουγόταν και θέλαμε ένα όνομα που να είναι το ίδιο ξεχωριστό. Μπορείς να το προφέρεις όπως θέλεις.

Πότε φτιάχτηκε το συγκρότημα;
Πριν από έντεκα χρόνια. Γνωριστήκαμε πριν από δεκαπέντε. Oι περισσότεροι είχαμε έρθει από μικρές πόλεις και συναντηθήκαμε μέσω φίλων ή σε πάρτι.

Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει;
Όταν πρωτοξεκινήσαμε, πάντα έλεγα ότι ακουγόμαστε σαν ο James Brown να συναντάει τους Sonic Youth, ή κάτι τέτοιο. Ξέρεις, στην αρχή, το να εξηγούμε τι παίζουμε ήταν ολόκληρη ιστορία, αλλά από τότε που προέκυψε το κίνημα του disco-punk, είναι πολύ εύκολο να λέμε σε κάποιους ότι ναι, είναι disco-punk.

Θεωρείτε, άρα, ότι είστε μέρος της επονομαζόμενης disco-punk σκηνής της Νέας Υόρκης;
Και ναι, και όχι. Εννοώ, εξαρτάται ποιον ρωτάς απ' το συγκρότημα. Μερικοί από μας ενοχλούνται πραγματικά αν τους κατηγοριοποιήσεις ή αν τους συγκρίνεις με οποιονδήποτε άλλο. Υπάρχει αυτή η αίσθηση από τότε που ξεκινήσαμε, επειδή ο ήχος μας ήταν διαφορετικός από των υπολοίπων. Από την άλλη όμως, οι άνθρωποι αυτού του κινήματος είναι που συναντάμε στα πάρτι της Νέας Υόρκης, οι άνθρωποι που γνωρίζουμε, και μερικοί είναι πολύ καλοί μας φίλοι. Άρα, ναι, βέβαια.

Γιατί φτιάχνετε χορευτική μουσική;
Γιατί είναι η μουσική που μας συνεπαίρνει περισσότερο. Όλους μας παρασύρει ο ρυθμός. Φτιάχνεις τη μουσική που γουστάρεις πιο πολύ. Ρωτάει κανείς γιατί οι Metallica φτιάχνουν μέταλ μουσική; Δεν νομίζω ότι ξέρουν στ' αλήθεια.

Γιατί νομίζεις ότι το Me and Giuliani ακουγόταν τόσο επαναστατικό όταν πρωτοκυκλοφόρησε;
Δεν το γνωρίζω. Υποθέτω επειδή ήταν ένα περίεργο μείγμα από διάφορους ήχους και είχε παράξενη δομή. Σε μας δεν ακουγόταν επαναστατικό, ήταν αυτός ακριβώς ο ήχος που θέλαμε να φτιάξουμε. Μάλλον ρωτάς λάθος άνθρωπο.

Την περίμενες αυτή την ανταπόκριση όταν ξεκινήσατε το συγκρότημα;
Όχι, καθόλου μάλιστα. Το κάνουμε απλά για το κέφι μας. Υποθέτω ότι κατά κάποιον τρόπο την προσδοκούσαμε γιατί ο ήχος μας ήταν κάτι καινούργιο, αλλά δεν περιμέναμε πραγματικά ότι θα ταξιδεύαμε σε μέρη όπως η Ελλάδα για να παίξουμε τη μουσική μας. Δεν το είχαμε σκεφτεί ποτέ.

Σας ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική; Σε ποιο βαθμό εκφράζεστε πολιτικά μέσα από το συγκρότημα;
Δεν θα έλεγα ότι το εκφράζουμε μέσα από τη μουσική μας, ωστόσο όλοι στην παρούσα φάση ενδιαφέρονται λίγο-πολύ για την πολιτική στην Αμερική. Γενικά, μας ενδιαφέρει περισσότερο η μουσική απ' ό,τι η πολιτική, παρόλο που στα κομμάτια μας υπάρχουν πολιτικές νύξεις. Είναι κάτι που μας επηρεάζει άμεσα και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.

Ποια η γνώμη σου για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση εκεί;
[Ξεκαρδίζεται] Δεν ξέρω ποια είναι η δική σου γνώμη. Η κατάσταση στην Αμερική είναι ενοχλητική, έτσι δεν είναι; Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ήταν λυπηρό να βλέπεις τους Αμερικανούς να επανεκλέγουν τον Μπους και μετά, μέσα σ' ένα χρόνο, να στρέφονται όλοι εναντίον του. Το να αντιλαμβάνεσαι αργοπορημένα την ηλιθιότητά σου είναι ακόμη πιο λυπηρό.

Πες μου ένα λόγο που θα 'πρεπε κάποιος να έρθει στο live σας.
Στα live μας τα δίνουμε όλα. Προσπαθούμε να στηρίξουμε την κάθε στιγμή και νομίζω ότι είμαστε από τις καλύτερες μπάντες που μπορείς να δεις ζωντανά. Σπάνια απογοητεύουμε όσους έρχονται να μας δουν.

Πες μου ένα καινούργιο συγκρότημα που σου αρέσει.
Μάλλον θα έπρεπε να πω τους Klaxons.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας, διακοπές;
Μπα! Η περιοδεία μας είναι οι διακοπές μας...