Ο αριθμός των προσφύγων που έχουν φτάσει σε ευρωπαϊκά εδάφη αυτόν τον χρόνο έχει φτάσει τους 380.000, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Είναι πολλοί περισσότεροι από πέρσι (215.000) και ακόμη έχουν μείνει τέσσερις μήνες μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες Σύροι στην πλειονότητα έχουν διασκορπιστεί στην νοτιοανατολική Ευρώπη και ταξιδεύουν με λεωφορεία, τρένα, βάρκες αλλά και με τα πόδια. Περνάνε σύνορα, συρματοπλέγματα, κέντρα κράτησης, αστυνομικούς με σκυλιά και ψάχνουν για βοήθεια σε άλλες πιο φιλόξενες και ασφαλείς χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία και η Σουηδία που θα μπορέσουν να τους προςφέρουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από το ταξίδι των προσφύγων μόνο την τελευταία εβδομάδα. 

 

Ένας αστυνομικός χτυπάει έναν άντρα με γκλομπ ενώ προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη στις 07 Σεπτεμβρίου 2015 στη Γευγελή των Σκοπίων. Οι μετανάστες περιμένουν τα τρένα που θα τους πάνε σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης. Οι αρχές λένε ότι από τον Ιούνιο περίπου 60.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τα σύνορα των Σκοπίων.

 

 

Ένα αγόρι μετανάστης δείχνει χειρονομία συμφιλίωσης ενώ κοιτάζει τον αστυνομικό κοντά σε ένα στρατόπεδο για αιτούντες άσυλο στην Roszke της Ουγγαρίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Μετανάστες κοιμούνται στις σιδηροδρομικές γραμμές στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων στις 6 Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Ένας κάτοικος της Λέσβου προτρέπει την βάρκα με τους Σύριους πρόσφυγες να πλεύσει προς την ακτή, στις Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Ένας άντρας κρατάει το παιδί του την ώρα που φτάνουν με την βάρκα στην Λέσβο από την Τουρκία, στις 8 Σεπτεμβρίου 2015. Το νησί έχει μεταμορφωθεί από την ξαφνική αύξηση του πληθυσμού κατά 20.000 πρόσφυγες από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

 

 

Οι αντιδράσεις μιας οικογένειας Σύρων μόλις φτάνουν με την βάρκα τους στις ακτές της Λέσβου, στις 7 Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Μετανάστες στην ουρά περιμένουν για να εγγραφούν στους καταλόγους στο λιμάνι της Λέσβου, στις 5 Σεπτεμβρίου 2015. Η ελληνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι έχει σώσει χιλιάδες μετανάστες που διέσχισαν την θάλασσα για τα νησιά του Αιγαίου και αυτό είναι πλέον καθημερινότητα.

 

 

Ένας πρόσφυγας πηδάει έναν φράχτη στον δρόμο ενώ αποχωρεί από το σημείο περισυλλογής προσφύγων στην Roszke της Ουγγαρίας στις 9 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

 

Ένας μετανάστης φτάνει στα σύνορα Ουγγαρίας-Αυστρίας, στην πόλη Nickelsdorf της Αυστρίας κάτω από δυνατή βροχή, στις 5 Σεπτεμβρίου 2015. Από εκεί οι μετανάστες κατευθύνονται στην Γερμανία.

 

 

Πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν για να διασχίσουν τα σύνορα από το ελληνικό χωρίο Ειδομένη στα Σκόπια στις 7 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

 

Ούγγροι αστυνομικοί σταματάνε πρόσφυγες καθώς προσπαθούν να ξεφύγουν από το σημείο περισυλλογής μεταναστών στην Roszke της Ουγγαρίας στις 8 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

 

Ένας μετανάστης τρέχει με το παιδί του στην αγκαλιά του λίγο πριν η οπερατέρ ουγγρικού τηλεοπτικού σταθμού του βάλει τρικλοποδιά. Η Petra Laszlo απολύθηκε από τον σταθμό μετά την δημοσιοποίηση των βίντεο.

 

 

 

 

Σύροι πρόσφυγες μπαίνουν στην Ουγγαρία. Σέρνονται κάτω από τα συρματοπλέγματα στα σύνορα με την Σερβία στις 26 Αυγούστου, 2015.

 

 

 

Άνθρωποι καλωσορίζουν τους πρόσφυγες στο Dortmund της Γερμανίας κρατώντας ταμπέλες. Εκεί φτάνουν καθημερινά τρένα με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

 

 

Μία οικογένεια Σύρων φτάνει στον σιδηροδρομικό σταθμό της Saalfeld, στην Γερμανία στις 5 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

 

Ούγγροι αστυνομικοί περιφρουρούν το λεωφορείο που θα πάει τους πρόσφυγες στα σύνορα με την Σερβία στις 9 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

 

Αστυνομικός πλησιάζει μία οικογένεια Σύρων προσφύγων την ώρα που έχουν πέσει στις γραμμές του τρένου ενώ προσπαθούν να διαφύγουν. Bicske της Ουγγαρίας 3 Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Ο αέρας παίρνει τις σκηνές των μεταναστών στην Roszke της Ουγγαρίας στις 9 Σεπτεμβρίου, 2015.

 

 

Ένας Σύρος που κουβαλάει στους ώμους του το παιδί του έρχεται στα χέρια με Ούγγρο εθνικιστή κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, στις 4 Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Μία ομάδα προσφύγων τρέχει για να διασχίσει τα σύνορα από την Ελλάδα στα Σκόπια στις 2 Σεπτεμβρίου, 2015, την ώρα που οι αρχές το επιτρέπουν. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να περνάνε καθημερινά 3000 μετανάστες τα σύνορα των Σκοπίων.

 

 

Ούγγροι αστυνομικοί συνοδεύουν τους πρόσφυγες πίσω στο σημείο περισυλλογής στην Roszke της Ουγγαρίας. 9 Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Ένα μικρό αγόρι κάνει γκριμάτσες ενώ διασχίζει με την οικογένειά του τα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Μετανάστες μαζεύονται έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας μετά την απαγόρευση να επιβιβαστούν στα τρένα για την Γερμανία.

 

 

Ένα παιδί μεταναστών παίζει με σαπουνόφουσκες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, στις 6 Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Μετανάστες περπατάνε στους δρόμους της Βουδαπέστης, στις 4 Σεπτεμβρίου 2015. Υπολογίζεται ότι πάνω από 150.000 μετανάστες έχουν μπει στην Ουγγαρία αλλά οι περισσότεροι φεύγουν από εκεί σε πλουσιότερες χώρες της ΕΕ.

 

 

Ένας μετανάστης κρατάει το παιδί του και στέκεται δίπλα στην φωτιά για να ζεσταθεί στην Roszke της Ουγγαρίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2015.