Πριν γίνει φωτογράφος ο Richard Gilligan ήταν skater και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που το προσεγγίζει τα μέρη που φωτογραφίζει. Συνήθως έρημα πάρκα και DIY spot που χρησιμοποιούνται για να κάνουν skate οι ντόπιοι δείχνουν πολύ περισσότερα από τα πορτρέτα των ίδιων των skater. Σε μια εποχή που το skate είναι μαζικό και εμπορικό και το βλέπεις να συνδυάζεται με ένα σωρό προϊόντα της νεανικής κουλτούρας ο Gilligan το συνδυάζει με την αναρχία που είχε στο ξεκίνημά του, ταξιδεύοντας σε μέρη άγνωστα ή κρυφά για να φωτογραφίσει την άλλη πλευρά του, όσο ακόμα είναι στο περιθώριο. Όλα σχεδόν τα μέρη που φωτογράφισε τα δοκίμασε πρώτα, ακόμα και αυτά που ήταν παράνομα και κρυμμένα σε μυστικά σημεία κάθε πόλης.

 

 

 

«Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη ήταν ένα καλά κρυμμένο πάρκο που ονομάζεται The Peach Orchard [το περιβόλι με τις ροδακινιές] στα προάστια της Νέας Ορλεάνης σε μια πολύ επικίνδυνη γειτονιά. Πήγα εκεί λίγο πριν τελειώσει ο μήνας του μέλιτος ψάχνοντάς το πολύ νωρίς το πρωί. Το βρήκα μετά από ώρες ποδαρόδρομου και αναζήτησης όταν είχα χαθεί εντελώς…».

 

Το υλικό αυτών των περιπετειών που έζησε ψάχνοντας για μέρη και γνωρίζοντας κόσμο έγιναν ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα με σκεϊτάδες.

 

Λέγεται DIY και μπορείς να το αγοράσεις εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


.