Τo καλύτερο brunch της πόλης!

Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
17

 

Το New York Sandwiches το αγάπησα φέτος από απόσταση. Ήταν το αγαπημένο μας delivery τον χειμώνα που πέρασε. Τα σάντουιτς με παστράμι που σερβίρει έσωσαν πολλές βραδιές κλεισίματος τεύχους, όπως και τα μπέργκερς του. Για το κυριακάτικο brunch του είχα ακούσει από πολλούς πως είναι το καλύτερο της πόλης. Το δοκίμασα και σας το επιβεβαιώνω. Εξαιρετικά αυγά, σωστά φτιαγμένα πιάτα και υπερπλήρης κατάλογος με ολα τα βασικά που θα ήθελες να έχει ένα ιδανικό brunch. Σαν κι αυτά που βλέπεις πως κάνουν στο εξωτερικό. Χθες πήγα να δω τη φίλη μου τη Μαριλένα Παντάκη (legendary food blogger madameginger.com )να διοικεί με απόλυτο serenity tην κουζίνα της, το πανέμορφο προσωπικό της να σερβίρει αμέριμνα και με φουλ χαμόγελο τα φανταστικά πιάτα. Κοίτα τί φάγαμε και πώς περάσαμε εγώ κι ο Τάσος. Μadame Ginger ευχαριστούμε!

 

1.

Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Κεντρικό feel στο χώρο είναι ο μεγάλος μαυροπίνακας πάνω από την ανοιχτή κουζίνα. Όλα όσα θα φας είναι γραμμένα εκεί.

2.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Ωραίος και ο ατομικός κατάλογος με σύγχρονο γραφισμό, μεγάλα γράμματα. Τί μπορείς να φας; Αυγά, ομελέττες, scrabled eggs, αυγά Μπένεντικτ, αμερικανικά pancakes, bagels με διάφορα fillings, μπέργκερς και πολλά ακόμα. Μόλις κάτσεις θα σου σερβίρουν καφέ φίλτρου.

3.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Ο Τάσος παρήγγειλε κλασικά αυγά Μπένεντικτ. Ένα μάφιν κομμένο στα δύο, μια φέτα ζαμπόν, αυγό ποσέ όλα περιχυμένα με σάλτσα Ολαντέζ που ήταν εξαιρετικά εκτελεσμένη, ολοζώντανη και sharp όσο χρειάζεται για ένα τέτοιο πιάτο.

4.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Πήρα κι εγώ αυγά Μπένεντικτ. Με σπαράγγια όμως. Υπέροχα. Ψημένα στο γκριλ, αντικατέστησαν το ζαμπόν άψογα. Φαγώθηκαν σε τριάντα δευτερόλεπτα.

5.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Όσο τρώγαμε το προσωπικό δούλευε πυρετωδώς, πήγαινε - έλα με τα πιάτα, στην κουζίνα αναβρασμός. Ησυχία, ηρεμία και χαμόγελα παρόλα αυτά!

6.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Επίθεση στα αυγά.

7.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Η Μαριλένα μας έστειλε αμερικάνικα pancakes με maple syrup.

8.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Και ένα bagel ολικής άλεσης με ένα αυγό τηγανητό και τραγανό μπέηκον.

9.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Κατασπάραξα τα pancakes με άπειρο maple syrup και την προσθήκη τραγανού μπέηκον από το δίπλα πιάτο.

10.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Πίσω μας ο κόσμος καθόταν στα μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια. Kαφεδάκι, mimosa, χαλαρό πρωινό, και αυγά. Εγώ έφαγα μέχρι και ένα bagel με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα. Ήρθε η Μαριλένα για αναμνηστική φωτό!

11.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Το New York Sandwiches βρίσκεται στη Σινώπης 3 πίσω από τον Πύργο Αθηνών. www.nys.gr

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Τα πρωινά (οκ πρωινομεσημερινά) που αποφεύγω εδώ στα βόρεια σε καμία περίπτωση δεν θα τα έτρωγα στην Ελλάδα. Αν σας αρέσουν οι ξένες γεύσεις υπάρχουν και άλλες επιλογές καλύτερες από τις άνοστες αμερικανιές. Π.χ. Πορτογαλικές. Τρως 1-2 Pastéis de nata και καμιά Bifana και στανιάρεις κανονικότατα.
@to_kerataki_mou εντάξει, "άκυρο θέμα" βρίκαμε κι οι δύο να ασχοληθούμε, απλά σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες την 1η θα κάνω άλλη μια προσπάθεια. Το παστράμι (ή παστουρμάς αν το προτιμάς) φτιάχνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και με πολλά διαφορετικά είδη κρέατος.Το συγκεκριμένο παστράμι λοιπόν -εγώ- το έχω βρει μ ο ν ο εκεί. Και όχι, δεν υπάρχει στην Αθηνας το 'χω ψάξει. Και η Αθηνάς δεν απέχει χιλιόμετρα από την Κολοκοτρώνη -ένα τσιγάρο δρόμος είναι- πας και με τα πόδια...
Τότε γιατί δεν προσπαθείς να το φτιάξεις εσύ ; Το τσιμένι, πέντε απάνω πέντε κάτω, θα το πετύχεις. http://www.amazingribs.com/recipes/beef/close_to_katzs_home_made_pastrami.html ( Παράκληση προς LIFO : Προσπαθήστε, σας παρακαλώ, να βγει ολόκληρη η διεύθυνση )
Αμάν! έχεις δίκιο ρε άνθρωπε -πως δεν το σκέφτηκα! Μήπως μπορείς να γράψεις και το υπόλοιπο της διεύθυνσης γιατί το κάνω copy-paste και μου βγάζει "σφάλμα 404"; Το τσιμένι εντάξει, το έβαλα στο γκουγκλ και έμαθα τι είναι. Αν μπορείς να μου εξηγήσεις κι αυτο το "πέντε απάνω πέντε κάτω" -γίναμε!
Η διεύθυνση είναι : http://www.amazingribs.com/recipes/beef/close_to_katzs_home_made_pastrami.htmlΌλο αυτό ενιαίο. Το έχω σπάσει για να φανεί. Πάντως το βρήκα γκουγκλάροντας τις λέξεις pastrami και recipe. Το τσιμένι είναι ένα μείγμα μπαχαρικών. Το " πέντε απάνω πέντε κάτω " σημαίνει πως αν δε σου βγει κατ' ευθείαν με τη συνταγή αυτή, θα αυξομειώσεις αντίστοιχα τα συστατικά του μείγματος, και κάποια στιγμή θα σου βγει αυτό που θέλεις.
Κύριε Μιχάλη Μιχαήλ μας, εσείς είστε στις φωτογραφίες; Αν ναι, εγώ προσωπικά θα συνέτρωγα μαζί σας, ακόμα κι αν το μενού περιελάμβανε αποκλειστικά και μόνο ένα μπαγιάτικο σακουλάκι με έξτρα τυρογαριδάκια τσιπίτα!!! :))
καλά όλα αυτά κ πολύ συμπαθητική κ εξαιρετική προσπάθεια.Οι τιμές όμως είναι στην άνω πλευρά του οριακά λογικού. Δεν νοείται ένα -πολύ καλό- Pastrami sandwich να κοστίζει 7-8 ευρώ. ,ούτε στο upper east side.. Να λέμε κ τα καλά αλλά να έχουμε επίγνωση κ που απευθυνόμαστε...Also, pleeeeeease Καθιερώστε τα panckes στο καθημερινό menu, όχι μόνο στο sunday brunch!keep up the good work.
:) έχω την εντύπωση πως στο upper east side 7-8 ευρώ θα είναι μόνο το tip που θα πρέπει να αφήσεις! όχι πως είναι για καθε μέρα η φάση "χτυπάω ένα παστράμι" αλλά προσωπικά δεν με χαλάει τόσο, για τον λόγο οτι δεν το έχω βρει πουθενά αλλού (το παστράμι) στην Αθήνα -και πιστεψέ με- το έχω ψάξει ποοολυυύ...
ναι μεν, αλλά... (ακολουθεί copy-paste απο wikipedia)Traditional New York pastrami is made from the navel end of the brisket. It is cured in brine, coated with a mix of spices such as garlic, coriander, black pepper, paprika, cloves, allspice, and mustard seed and then smoked. Finally, the meat is steamed until the connective tissues within the meat break down into gelatin.
το καλύτερο brunch στη πολή indeed ... το τίμησα πολύ το χειμωνα που μας περασε . Καμία σχέση με τα wannabe brunch που προσφέρουν σε αλλα μαγαζιά της πόλης υπερχρεώνοντας ομολέτες,αυγά κ pancakes κατω απο την ταμπέλα του "brunch" .
Πολύ ωραία όλα, και λατρέυω σως ολλανταίζ στα αυγά μου, αν και η ΣΙνώπης πεφτει λίγο μακρυά (βέβαια εκεί είναι και το ωραιότατο Εpoca). To φθινόπωρο, θα δοκιμαστει. Ερώτηση -ο μουσάτος κούκλος στη φωτό είσαι εσύ;;