Θέλω να δώ υπουργούς στη φυλακή

Facebook Twitter
0

Πήγα χθες στο Σύνταγμα. Ωραία ήταν. Ένοιωσα ότι τουλαχιστον δεν είμαι τρελός που θέλω να πέσω απ το παράθυρο. Υπάρχουν κι άλλοι που τραβάνε το ίδιο ζόρι. Αυτό σχετικοποιεί τον καημό σου και σε κάνει να τον διαχειρίζεσαι.

Αλλά εγώ δεν θέλω να ξεθυμάνω. Είμαι τυφλός από οργή και απογοήτευση. 'Εχω λύσσα εναντίον όσων με έφεραν ως εδώ. Και δεν θέλω να ξανακούσω το ελεεινό, κούφιο επιχείρημα του Πάγκαλου. Εμείς δεν κλέψαμε τίποτα. Έκλεψαν οι πολιτικοί και το παρασιτικό περιβάλλον τους! Τελεία.

Θέλω να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι αυτής της εθνικής προδοσίας. Αυτοί που πήραν συνειδητά τις λάθος αποφάσεις προς όφελός τους και οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία και την ''κατοχή''.  Είναι πολιτικοί. Απολαμβάνουν κρυφά (και ορισμένοι φανερά) τον πλούτο τους. Είναι καθαρόαιμοι απατεώνες  με λεοντή εθνοσωτήρα. Θέλω να τους δώ στη φυλακή. Να τους δημευτεί η περιουσία. Να θεωρηθούν εθνικά μιάσματα. Μόνο τότε θα ξεθολώσω λίγο για να σκεφτώ τι πρέπει να κάνουμε.

Για μένα, η χθεσινή συγκέντρωση έπρεπε να γίνει την μέρα που η Υπόθεση Βατοπεδίου μπήκε στο αρχείο και αθωώθηκαν όλοι! Αυτή η μέρα και χιλιάδες άλλες παρόμοιες μέρες από γεννέσεως ελληνικού κράτους (που γίνονται δεκτές με αφύσικη σιωπή και ανατριχιαστική παθητικότητα) είναι ο κακός σπόρος της σημερινής κατάστασης. Όσο στα εθνικά εγκλήματα δεν υπάρχει τιμωρία, στους ίδιους δρόμους θα γυρνάμε, στον ίδιο τοίχο θα ξανασυγκρουόμαστε.

Η πιο μεγάλη, θεμελιακή αλλαγή που θα πρεπε να γίνει τώρα, θα ταν αυτή: να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Τα υπόλοιπα είναι καλά, αλλά και λίγο λίγα.

Eδώ που φτάσαμε, θέλουμε πολλά. Τα θελουμε όλα!

(φωτο, του Σπύρου Σταβερη απο εδώ)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ